Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2010

Ξαναχτυπησε χθες βραδυ..."η ΣΕΧΤΑ των πρασινοφρουρων". Να λοιπον ποιοι ειναι οι πραγματικοι τρομοκρατες!!!

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη στήριξη της οικονομίας

Με ονομαστική ψηφοφορία επί επτά άρθρων για τα επείγοντα μέτρα εφαρμογής του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας, ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, η υπερψήφιση του νομοσχεδίου.

Την ονομαστική ψηφοφορία είχε προτείνει το ΚΚΕ, επί των άρθρων 2 (μείωση αποδοχών των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ), 3 (πάγωμα των μισθών στο Δημόσιο και περιορισμοί στις προσλήψεις), 4 (αυξομειώσεις ΦΠΑ), 12 (αναπροσαρμογή των αποδοχών στην Αγροτική Τράπεζα), 14 (επιχειρησιακές συμβάσεις, δυνητικά κατώτερες των κλαδικών), 15 (διαδικασία επίλυσης συλλογικών διαφορών) και 18 (εκ περιτροπής απασχόληση επί 9μηνο, επέκταση της έμμεσης απασχόλησης επί τριετία, δωδεκάμηνη δοκιμαστική απασχόληση χωρίς αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης, υποχρέωση του μερικώς απασχολουμένου σε πρόσθετη εργασία, σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη).

Το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ, καταψήφισαν τα άρθρα που τέθησαν σε ονομαστική ψηφοφορία, καθώς και το σύνολο των υπολοίπων άρθρων, ενώ η Νέα Δημοκρατία, καταψήφισε τα άρθρα 4, 14 και 18. Εξάλλου, η ΝΔ καταψήφισε και τα άρθρα 5 (πετρέλαιο θέρμανσης), 6 (ειδικός φόρος κατανάλωσης στα τσιγάρα), 10 (δυνατότητα απευθείας αναθέσεων συμβάσεων παροχής υπηρεσιών μέχρι 60.000 ευρώ) και 11 (αναβάθμιση προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής). Η ανεξάρτητη βουλευτής, Ντόρα Μπακογιάννη, καταψήφισε τα άρθρα 4 και 14, ενώ υπερψήφισε τις διατάξεις για τις ΔΕΚΟ (άρθρο 2). Ο ΛΑΟΣ, είχε προηγούμενα αποχωρήσει από την διαδικασία, έχοντας δηλώσει την αντίθεσή του με το σύνολο του νομοσχεδίου.


Αποχώρησε η Σοφία Σακοράφα

Ιδιαίτερα αιχμηρή η ανεξάρτητη Σοφία Σακοράφα, δήλωσε ότι αποχωρεί αφού δεν μπορεί να λάβει το λόγο επί του νομοσχεδίου, το οποίο είπε ότι «δε καμία περίπτωση δε θα ψήφιζε».

«Δεν μπορεί να μιλάει ο δοτός του ΔΝΤ και να μη μιλάνε οι βουλευτές. Είναι αδιανόητο σε ένα νομοσχέδιο που κρίνει το μέλλον του λαού και γκρεμίζονται κεκτημένα δεκαετιών, να μην έχουν λόγο οι ανεξάρτητοι», τόνισε και συμπλήρωσε: «Δεν είμαστε υπάλληλοι, αλλά βουλευτές. Αρνούμαι να σφραγίσω τα φιρμάνια του ΔΝΤ, να κάνουμε τη Βουλή κατοχική και να συμμετάσχω σε αυτή την παρωδία».


Διαγράφηκε ο Βαγγέλης Παπαχρήστος από το ΠΑΣΟΚ

Ένας μόνον επισημοποίησε την αντίθεσή του

Αρνητική ψήφο στο πολυνομοσχέδιο, και επί της ουσίας στην κυβερνητική πολιτική στην οικονομία, έδωσε ο βουλευτής Πρεβέζης Βαγγέλης Παπαχρήστος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου