Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Ποιοι δεν ήθελαν να φτάσει η πορεία στη Βουλή;

H Παλλαϊκή συγκέντρωση,διαδήλωση 15/12 Σιγά το πράγμα! Είναι για να μας τρομάξουν. Αυτά που θα αντιμετωπίσουμε αν δεν αντιδράσουμε θα είναι πολύ χειρότερα.
Εμείς, τρομάζουμε με τα μέτρα σας;
Εσάς,θα σας τρομάξουμε με την αποφασιστικότητά μας!

Χιλιάδες κόσμου κατέκλυσαν την Αθήνα η οποία πήρε φωτιά, πριν ολοκληρωθεί η πορεία. Όταν η κεφαλή της πορείας είχε φτάσει στην Βουλή, με επικεφαλής το μπλοκ του ΠΑΜΕ και χιλιάδες αγανακτισμένων διαδηλωτών να διατρανώνουν ειρηνικά την αποφασιστικότητά τους, και σε συγκροτημένη πορεία, από το Πεδίο του Άρεως οι άλλες πορείες,της ΓΣΕΕ της ΑΔΕΔΥ και όλων των άλλων αριστερών δυνάμεων. δεν είχαν ξεκινήσει ακόμη.
Φτάνοντας εμείς στην Βουλή και καθώς διαδηλώνουμε ειρηνικά και ανταλλάσσουμε απόψεις για την δυναμική παρουσία του κόσμου και την αποφασιστικότητά του, η ροή της πορείας στην Σταδίου είναι πυκνή και διαρκής.
Κατεβαίνουνε στην πλατεία και ξαφνικά από το πουθενά, ακούγονται εκρήξεις πάνω από τα κεφάλια μας.Μία δύο τρεις ....δυνατές εκρήξεις.
Πέφτουν κρότου λάμψης και αρχίζουν οι φλόγες να τυλίγουν τις εισόδους του Κινκ Τζορτζ και της Μ.Βρετάνιας.Πριν ολοκληρωθεί η πορεία είναι απορίας άξιο, που βρέθηκαν όλοι αυτοί οι Ματάδες και οι ομάδες Δέλτα που ρίχνουν αδιάκριτα δακρυγόνα, μεσ΄την μέση της πορείας και προς όλες τις κατευθύνσεις.
Δακρυγόνα και ασφυξιογόνα πέφτουν συνεχώς, δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα και το κυνηγητό ξεκινάει.
Βλέπουμε μπάτσους να κυνηγούν όποιον βρίσκουν μπροστά τους, να μην διστάζουν να πετούν δακρυγόνα και ασφυξιογόνα στους πάντες.Πανικόβλητος ο κόσμος, τρέχει με κίνδυνο να ποδοπατηθεί. Η πλατεία γεμίζει από το απορημένο και πανικόβλητο πλήθος, που δεν ξέρει προς τα που να στραφεί.Πέφτουν και μολότοφ φυσικά και ο κόσμος πια δεν ξέρει πως να αντιδράσει και που να βρει διέξοδο.
Η Αμαλίας, η Καραγιώργη, η Ερμού, η Μητροπόλεως, είναι απροσπέλαστες από τους Ματατζήδες που κυνηγούν και την πέφτουν σε όποιον βρουν.Το ΥΠΕΣ αρχίζει να φλέγεται και εμείς δεν ξέρουμε προς τα που να στραφούμε.
Ήδη δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε και η διέξοδος προς το Μετρό του Συντάγματος, δεν προσφέρει καμία ασφάλεια .Έτσι και αλλιώς όμως ,άλλη επιλογή δεν έχουμε και καταφεύγουμε εκεί.Το κυνηγητό επεκτείνεται σε όλους τους δρόμους της Αθήνας
Μια πρώτη εικόνα από αυτά που είδαμε να γίνονται, σε μια ειρηνική πορεία που ο λαός της Αθήνας, οι εργαζόμενοι του λεκανοπεδίου, συμμετείχαν για να διαδηλώσουν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να ανεχθούν τα μέτρα που παίρνονται σε βάρος τους.
Για να πουν ότι θα παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις ,προκειμένου να αποτρέψουν τον Μεσαίωνα που πάνε να μας επιβάλουν.

Το κείμενο είναι της φίλης Black Bedlam

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου