Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Ας τους τρελάνουμε πριν μας πεθάνουνε!- ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΗΜΕΡΑ! ΟΜΟΝΟΙΑ,ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ,ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ή όπου αλλού!

Δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες. Ας πολεμήσουμε με ό,τι έχουμε. Οποια σωματεία εχουμε, οποια κόμματα έχουμε, όποιους φοβισμένους εαυτούς εχουμε, όση δύναμη ή αδυναμια έχουμε. Αν δεν το κανουμε σε λίγο θα χτυπήσουν οι πορτες μας και θα μας πουν ότι υπάρχει  συμφωνία 
να φυγουμε ακόμη κι από κει. 

Τι θα πούμε τότε; Οτι φταιει καποιος άλλος και δε γινόταν τίποτα; Γιατί πρεπει να φτασουμε εκεί; Γιατι πρεπει να μην μπορούμε να κυκλοφορήσουμε στο δρόμο επειδη ο ενας φτωχός κι εξαθλιωμένος θα ορμαει στον άλλο φτωχό γιατί θα έχουμε αφήσει να γίνει εντελώς ζούγκλα ο κόσμος; Κανενας δε θα μείνει απ εξω από αυτό που έρχεται, είτε τα βγάζει πέρα τωρα είτε όχι. Αυτό που έρχεται και που ζητάνε δε λέγεται ζωή. Δε λέγεται ούτε ζούγκλα, ακόμη κι η ζούγκλα όμορφη θα φαίνεται μπροστά σε αυτό που ετοιμάζουν για μας. Και χωρίς ντροπή ετοιμάζονται πάλι να μιλήσουν για σωτηρίες κατορθώματα και κατακτήσεις.

Τι φοβόμαστε λοιπόν; Τη χρεοκοπία που μας λένε; Μα αυτό σε λίγο θα μοιάζει με παιδική χαρά μπροστά σ'αυτό που ετοιμάζουν αυτοί για μας. Από μια χρεοκοπία ή default όπως λέγεται τεχνικά(πράγμα που έτσι κι αλλιώς θα συμβει αφου το χρεος μας δε γινεται να πληρωθεί), σηκώνεσαι, ξεκινας από την αρχή, αν κρατας στα χερια σου τον πλούτο και την ενέργεια σου, τις δυνατότητες, την πίστη και την ελπίδα σου. Από την απελπισία όμως; Από τον αργό θάνατο; Από την αρρωστεια αυτή πως σηκώνεσαι;

Ζητάνε να κάνουμε το καθήκον μας και να πληρώσουμε τα χρέη μας. Αλλα ο νεκρός δεν πληρωνει τα χρέη του κι ας κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι μας σκοτώνουν κυριολεκτικά. Θέλουν να τηρήσουμε λέει τις υπογραφές. Ποιες υπογραφες; Υπέγραψε ο λαός τιποτα; Ο λαός εκβιάστηκε όπως και η Βουλή με τον πιο αηδιαστικό τρόπο. Πως απαιτούν τώρα να τηρηθεί κάτι ανεφάρμοστο και αποδειγμένα λάθος που επιβλήθηκε με τη βία; Πετάει ο γάιδαρος; 
Εχουν βάλει το λαό στην άκρη και μιλάνε με εκπροσώπους που ξπερουν ότι δεν εκπροσωπούν τίποτα πια. Με μια κυβέρνηση που έχει ολοφάνερη αδυναμία να κυβερνήσει αφου είναι σε απόλυτη δυασρμονία με το λαό που την μισεί.
Ειναι γελοίοι!

Αφου σκίζουν τα ρούχα τους για την ανταγωνιστικότητα, γιατί δεν προχωρούν π.χ  σε μείωση τιμολογίων της ΔΕΗ και του πετρελαίου ή της βενζίνης; Αυτό δεν είναι μείωση κόστους; Αρα δεν καιγονται για την ανταγωνιστικότητα. Πως θα μπορούσε άλλωστε η Γερμανία π.χ. ή οι καπιταλιστές που εκπροσωπεί η Τρόικα να αγωνίζεται για την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προιόντων; Γιατί να το κάνουν αυτό; Γιατί να θέλουν να τους ανταγωνιστούμε με φθηνότερα προιόντα από τα δκά τους; Εχουμε τρελαθεί; 

Αυτό που θέλουν είναι η εξαθλίωση, το τελείωμα της Ελλάδας. Το να πεταχτεί εντελώς εξω από το παιχνίδι του ανταγωνισμού ξεπουλώντας δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις και περιουσία σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους όπως απαιτούν οι κανονες της όξυνσης του ανταγωνισμού και της καπιταλιστικής ολοκλήρωσης. Αυτό βγαζει νόημα. Τίποτα άλλο.

Οσο για μας δεκάρα δε δίνουν που θα καταντήσει η ζωή μας.Σιγά μην κάνει επίδειξη ανθρωπιας ένα σύστημα που έχει σαν κανόνα την αλληλοεξόντωση ακόμα και με πόλεμο, στη μεση της σοβαρότερης καπιταλιστικής κρίσης στην ιστορία ίσως.
Δεκάρα δε δίνουν αν θα βρισκόμαστε όχι σε καφενεία, πλατείες, ή λαικές αγορές και  πανηγύρια αλλά πάνω από σωρούς σκουπιδιών ψάχνοντας τα κουρέλια μας ή πεταμένα αποφάγια όσων έχουν ακόμα.

 Οσο για τα κόμματα της συγκυβέρνησης δεν υπάρχει κάτι να πούμε.
Την ίδια στιγμή που ετοιμάζονται να υπογράψουν την κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, το τσεκούρεμα του ελάχιστου μισθού και το κούρεμα των 12 μισθών για το οποίο "πάλευαν" και διαβεβαίωναν λίγες μόλις μέρες πριν τσακώνονται για το ποιός "έσωσε" τον 13ο μεχρι νεωτέρας και τελικής κατάργησης του. Αλλωστε ας ρίξουν μια ματιά να δούν πόσοι επιχειρηματίες, είτε απο τσαμπουκά είτε από ανημποριά, πλήρωσαν δώρα Χριστουγέννων.

Θα βάλουν λοιπόν την υπογραφή τους και πάλι εκβιάζοντας τους βουλευτές τους και το λαό. Κι όχι μόνο αυτό. Θα κουρελιάσουν ακόμα παραπέρα τη Δημοκρατία ψαχνοντας τρόπο να αναβάλουν, παρά τη συμφωνία, κι άλλο τις εκλογές. Το  ΛΑΟΣ ψάχνοντας τεχνοκράτες για να γλυτωσει τις ευθύνες των αποφάσεων στις οποίες συμμετεχει διψασμένο για ρόλο σε ένα βρώμικο παιχνίδι, το  ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δε για να αποφύγουν τη συντριβή  και τις συνέπειές της δεδομένων των προβλημάτων που έχουν(και με τα χρεη τους στις τράπεζες).

Το θέμα είναι επόμένως το τί θα κάνουμε εμεις.
Γιατί δεν βαζουν μόνο αυτοί την υπογραφή τους, τη βαζουμε κι εμείς αν σωπάσουμε.
Και ξερουμε καλά τι πρέπει να κάνουμε. Πρεπει να αντιδράσουμε με κάθε τρόπο. 
Δε θα μας τρελάνουνε αυτοί. Η τρελα είναι δικό μας προνομια κι όχι των βολεμένων που εχουν τα πάντα να χάσουν.

Αυτό που ζούμε είναι πραγματική τρέλα. Ας τρελαθούμε κι εμείς λοιπόν!
ΟΛΟΙ ΔΡΟΜΟ ΣΗΜΕΡΑ! ΟΜΟΝΟΙΑ,ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ,ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ή όπου αλλού!
Ας τους τρελάνουμε πριν μας πεθάνουνε! 
 http://giorgossarris.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου