Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Συνέλαβαν δημοσιογράφο της «Κόντρας» στην είσοδο των γραφείων της εφημερίδας

Σε μια καινούργια πρόκληση προχώρησαν σήμερα το απόγευμα οι πραίτορες του Παπουτσή, συλλαμβάνοντας τον δημοσιογράφο Γεράσιμο Λιόντο στην είσοδο των γραφείων της εφημερίδας, στην οδό Αγαθουπόλεως 65. Ο σύντροφος Γερ. Λιόντος είναι κρατούμενος στο «αμαρτωλό» τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα, το οποίο σκηνοθέτησε αυτή τη βρόμικη υπόθεση, και κατηγορείται με τη γελοία κατηγορία της «απείθειας».



Τα γεγονότα συνέβησαν ως εξής.

Γύρω στις 5:30’ το απόγευμα, τρεις μετανάστες, δύο πρώην απεργοί πείνας της Υπατίας και ένας κάτοχος κόκκινης κάρτας, χτύπησαν το κουδούνι στα γραφεία της «Κόντρας». Εκείνη τη στιγμή δεν ήταν κανένας μέσα και οι μετανάστες, που ήξεραν ότι σε λίγο τα γραφεία θ’ ανοίξουν, περίμεναν απ’ έξω. Τέσσερις μπάτσοι της ομάδας ΔΙΑΣ, επιβαίνοντες σε δυο μοτοσικλέτες, σταμάτησαν για να τους ελέγξουν προκλητικά. Οι μετανάστες τους έδειξαν τα χαρτιά τους και οι μπάτσοι έφυγαν. Αφού έκαναν κάποιον κύκλο, επέστρεψαν και άρχισαν να φωνάζουν στους μετανάστες, οι οποίοι στο μεταξύ είχαν γίνει τέσσερις να φύγουν.

Εκείνη τη στιγμή, πίσω από τους μπάτσους ερχόταν ο σύντροφος Γερ. Λιόντος με το δικό του μηχανάκι. Σταμάτησε και έβαλε τις φωνές στους μπάτσους. Τους είπε ότι ξέρουν πολύ καλά ότι εκεί είναι γραφεία εφημερίδας και πολιτικής οργάνωσης και πως δεν έχουν κανένα δικαίωμα να ζητούν για δεύτερη φορά χαρτιά και να κάνουν σωματική έρευνα σε ανθρώπους που βρίσκονται στα σκαλιά της εισόδου της εφημερίδας. Οι μπάτσοι του ζήτησαν την ταυτότητά του και τους την έδωσε, ξέροντας ότι αυτή είναι η κλασική παγίδα που προσπαθούν να στήσουν. Εκείνος που συμπεριφερόταν ως επικεφαλής του ζήτησε και τη δημοσιογραφική του ταυτότητα. «Γιατί να σου τη δώσω;», ήταν η απάντηση του συντρόφου. Τότε εκείνος διέταξε να τον συλλάβουν.

Στο Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα οι αρμόδιοι στο γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας ήταν αρχικά εξαιρετικά επιφυλακτικοί απέναντι και στον Γερ. Λιόντο και στον Πέτρο Γιώτη που έφτασε σε λίγο εκεί. Ελεγαν πως προς το παρόν είναι προσαγωγή και πως οι μπάτσοι που συνέλαβαν τον σύντροφο θέλουν να κάνουν μήνυση γιατί δεν τους έδωσε την ταυτότητά του. Ομως, η ταυτότητα του συντρόφου βρισκόταν ήδη πάνω στο γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας αρχιφύλακα Φωτάκη. Οταν ο σύντροφος Γιώτης την είδε και του είπε «αφού εδώ έχετε την ταυτότητά του, σας την έφεραν τα όργανά σας, για ποια απείθεια μιλάτε;», ο αρχιφύλακας άλλαξε σαράντα χρώματα.

Για πάνω από μια ώρα «μαγείρευαν» την υπόθεση. Στο τέλος, έβαλαν δύο από τους ΔΙΑΣ να καταθέσουν ότι ο σύντροφος παρεμπόδισε τον έλεγχο που έκαναν στους μετανάστες! Πώς παρεμπόδισε τον έλεγχο, όμως, όταν και οι τέσσερις μετανάστες ελέγχθηκαν κανονικά; Οι τρεις είχαν τα χαρτιά τους και ο τέταρτος είχε αντίγραφο και του ζητήθηκε να πάει στο Τμήμα μέχρι ο αδερφός του να φέρει το πρωτότυπο από το σπίτι του. Υπήρξε, μάλιστα, η εξής σουρεαλιστική σκηνή. Σχηματίστηκε πομπή, με το σύντροφο Γερ. Λιόντο να πηγαίνει στο Τμήμα με το δικό του μηχανάκι, έχοντας πίσω τον τέταρτο μετανάστη και τους ΔΙΑΣ να τον συνοδεύουν!

Ακούστε το ηχητικό που κατέγραψε μετανάστης με το κινητό του. Στο τέλος ακούγεται καθαρά όλος ο έλεγχος που έκαναν οι μπάτσοι στους τέσσερις μετανάστες. Ακούγονται οι απειλές ενός μπάτσου προς τον μετανάστη που κάνει τη διερμηνεία και που προσπαθεί να εξηγήσει στο μπάτσο ότι οι τρεις ήταν απεργοί πείνας της Υπατίας και έχουν τα χαρτιά που πήραν μετά τη λήξη της απεργίας. Ακούγεται ο διάλογος του σ. Γερ. Λιόντου με έναν από τους μπάτσους που του λέει στο τέλος: «Θα τον φέρετε εσείς, κύριε;» (τον μετανάστη στο Τμήμα με το μηχανάκι του)! Προηγουμένως, ακούγεται ο σ. Λιόντος να λέει στους μπάτσους έντονα: «Εγώ σας έδωσα τα στοιχεία μου, δώστε μου και εσείς τα δικά σας» και σε άλλο σημείο να τους ζητάει πίσω την ταυτότητά του. Ακούγεται επίσης να τους φωνάζει ότι εδώ είναι γραφεία εφημερίδας και δεν έχετε κανένα δικαίωμα να πιάνετε τους ανθρώπους που είναι στην είσοδο και ετοιμάζονται να μπουν μέσα.





Η κατηγορία είναι γελοία. Απ’ αυτή θα μείνει μόνο η ταλαιπωρία του συντρόφου Γερ. Λιόντου, ο οποίος όμως είναι μαθημένος απ’ αυτά. Θα μείνει, όμως, και κάτι άλλο. Οι ανοιχτοί λογαριασμοί της «Κόντρας» με τη μπατσαρία. Προ καιρού δοκίμασαν να μπουκάρουν στα γραφεία της εφημερίδας. Αυτό συνέβη στις 22 Μάη του 2011 και το είχαμε καταγγείλει (δείτε εδώ).  Τώρα έχουμε το το σημερινό περιστατικό. Ξέρουμε πολύ καλά ότι η εντολή ήρθε από «ψηλά». Ο ταξίαρχος Λυγιδάκης τι γύρευε Κυριακή βράδυ στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα; Γιατί δοκίμασε να «πείσει» τον σ. Λιόντο, ότι και στα σκαλιά της εισόδου της εφημερίδας έχουν δικαίωμα να κάνουν ό,τι θέλουν; Ξέρουμε και τι τους «πονάει». Είναι οι δεσμοί της «Κόντρας» με μετανάστες και ιδιαίτερα με την πλειοψηφία των πρώην απεργών πείνας.

Γι’ αυτό και θα απευθυνθούμε ξανά στον Χρήστο Παπουτσή: μάζεψε τα σκυλιά σου. Δεν φοβηθήκαμε σε άλλες εποχές, δεν θα φοβηθούμε τώρα. Θα είσαι προσωπικά υπεύθυνος για ό,τι συμβεί.


http://www.eksegersi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου