Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Μαθηματα αλληλεγγυης απο τις καθαριστριες

Θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση έξω από το Δικαστικό Μέγαρο – Ανακοίνωση και του ΣΥΡΙΖΑ

 

Στην Πάτρα θα βρεθούν αύριο Πέμπτη το πρωί, οι απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία που διοργανώνουν, οι μετανάστες εργάτες γης και τα μέλη της Τοπικής Επιτροπής Πάτρας της Κίνησης Ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΕΕΡΦΑ, η συγκέντρωση που διοργανώνεται θα πραγματοποιηθεί στις 9 αύριο το πρωί, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της οδού Γούναρη στην Πάτρα, καθώς μέσα στο κτίριο θα συνεχίζεται η εκδίκαση της υπόθεσης με την αιματηρή επίθεση των επιστατών στους μετανάστες εργάτες γης στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας τον Απρίλιο του 2013.
Στο μεταξύ ανακοίνωση εξέδωσε για την αυριανή δίκη και ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας.


Συγκεκριμένα αναφέρεται:
 «Ο ξυλοδαρμός ενός μετανάστη – βασικού μάρτυρα κατηγορίας στην υπόθεση των πυροβολισμών κατά εργατών γης που ζητούσαν τα δεδουλευμένα έξι μηνών αλλά και οι απειλές πολλών άλλων από επιστάτες – μπράβους της Μανωλάδας καταδεικνύουν τον λυσσαλέο αγώνα που δίνουν τα συμφέροντα των μεγαλοτσιφλικάδων ενάντια σε όσους τολμούν να αντισταθούν.

Από την πρώτη στιγμή είχαμε ζητήσει την προστασία των μαρτύρων – θυμάτων της επίθεσης. Από την πρώτη στιγμή ζητήσαμε την παραδειγματική τιμωρία των μπράβων που δεν δίστασαν να πυροβολήσουν εν ψυχρώ με κυνηγετικές καραμπίνες.

Σήμερα, δεν ζητάμε.
Απαιτούμε ομαλή διεξαγωγή της δίκης, ουσιαστική προστασία των μαρτύρων, απονομή δικαιοσύνης.

Καλούμε τους πολίτες της Πάτρας, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο, την Πέμπτη, 3/7/2014, στις 9.00 π.μ..

Παλεύουμε για να μην νομιμοποιηθούν φαινόμενα σύγχρονης σκλαβιάς, αγωνιζόμαστε μαζί με τους μετανάστες – εργάτες γης για πλήρη και ισότιμα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Αυτός ο αγώνας μας αφορά όλους και όλες».

Πηγη:http://www.patrastimes.gr

Κινηση Απελαστε το Ρατσισμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου