Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

[Παρ.11/7, 7μμ, Ερμού - πλ. Καπνικαρέας] συγκέντρωση-μικροφωνική ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας


Την Παρασκευή 11 Ιούλη στις 7μμ στην πλατεία Καπνικαρέας επί της Ερμού το Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια οργανώνει συγκέντρωση-μικροφωνική αντιπληροφόρησης και διαμαρτυρίας.

Η πολυμέτωπη επίθεση εργοδοτών και κυβερνώντων προς τον κόσμο της εργασίας, στα εργατικά μας δικαιώματα, τις κατακτήσεις μας και την αξιοπρέπειά μας συνεχίζεται. Στον κλάδο του εμπορίου η επίθεση τους αυτή έχει ως μια από τις βασικές της αιχμές  την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Αυτό καταδεικνύεται ξεκάθαρα από την έως τώρα εφαρμογή του μέτρου, με επόμενο σταθμό την Κυριακή 20/7, αλλά κυρίως από τον -πλέον σε πλήρη εφαρμογή- σχεδιασμό της επέκτασής του για όλες τις Κυριακές.

 Ήδη από την Κυριακή 13/7 για ένα μεγάλο μέρος της Αθήνας, όπως και σε άλλες περιοχές, στο πλαίσιο της «πιλοτικής» εφαρμογής του μέτρου, τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά για 52 Κυριακές το χρόνο. Ενώ από την ερχόμενη άνοιξη αυτή η φρικιαστική πραγματικότητα θα έχει εξαπλωθεί σε όλη την ελληνική επικράτεια. [...]    

> από σχετική ανακοίνωση του Συντονιστικού δράσης που θα κυκλοφορήσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου