Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Η συγκινητική έκκληση από την Ξάνθη για να σώσουν τη μητέρα τους από τον καρκίνο: «Hope for our mom, our hero» !

Με μια ανάρτηση στο διεθνές site www.youcaring.com δύο κοπέλες από την Ξάνθη, επιχειρούν να συγκεντρώσουν τα χρήματα που απαιτούνται για να συνεχίσουν τις θεραπείες για τον καρκίνο από τον οποίο πάσχει η μητέρα τους. 


Η κίνησή τους έχει συγκεντρώσει τη συμπάθεια αρκετών και προκαλεί συγκίνηση, καθώς στο site έχουν αναρτήσει ένα κείμενο πολύ ειλικρινές και αρκετές φωτογραφίες από την άλλοτε ευτυχισμένη ζωή της οικογένειας αλλά και από τη ιδιαίτερα δύσκολη περιπέτεια της μητέρας τους, από την οποία έχουν αφαιρεθεί δύο μεγάλοι όγκοι από τον εγκέφαλο, αλλά συνεχίζει με γενναιότητα τον αγώνα της. Το www.youcaring.com είναι ένα site που συγκεντρώνει δωρεές για ανάλογες περιπτώσεις. ( ΚΛΙΚ ΕΔΩ)  Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί 1,623 ευρώ από τα 20.000 που απαιτούνται ενώ υπάρχουν 48 υποστηρικτές.

Το συγκινητικό κείμενο των δύο γυναικών από την Γαλάνη της Ξάνθης:

Χρειαζόμαστε την αγάπη και την υποστήριξή σας για την καταπληκτική μαμά μας, τη μαμά Δήμητρα (Δήμητρα Καζεποπούλου – Μαστιχίδου), τον βράχο μας, την ψυχή μας, τον σκοπό της ύπαρξής μας. 


Η μαμά μας μάχεται εδώ και 16 μήνες με μία εξαιρετικά επιθετική μορφή καρκίνου του εγκεφάλου (Glioblastoma Multiforme grade IV), η οποία δίνει μόλις 4–12 μήνες επιβίωσης και σήμερα μετά από 2 χειρουργεία, διπλή ακτινοβολία και χημειοθεραπεία, χρειάζεται την αγάπη και την υποστήριξή μας περισσότερο από ποτέ. Η μαμά Δήμητρα είναι 49 ετών και ζει στην Ελλάδα. Έχει δύο παιδιά, την Τία και την Μαρία. 

mastixidou 2 
Είναι μία ιδιαίτερα κεφάτη, αισιόδοξη, υπομονετική, ευγενική και δυνατή γυναίκα, μια προστατευτική και στοργική μητέρα, σύζυγος, φίλη και κόρη, μιας και φρόντιζε την δική της μητέρα (ασθενής με Alzheimer) για πάνω από 10 χρόνια. Και σήμερα 4 χρόνια μετά το θάνατο της μητέρας της έχει να παλέψει με αυτήν την τρομερή ασθένεια. Τον Φεβρουάριο του 2013 διαγνώστηκε με 2 τεράστιους όγκους στον εγκέφαλο (6,5 εκ. και 5,5 εκ. έκαστος). Οι όγκοι βρίσκονταν ο ένας δίπλα στον άλλο και έμοιαζαν με έναν γιγάντιο όγκο, γι’ αυτό και κανένας δεν μας έδινε καμιά ελπίδα. 

Κανένας νευροχειρούργος δεν μπορούσε να την χειρουργήσει. Αλλά δεν το βάλαμε κάτω. Ο Θεός μας ευλόγησε και μετά από 5 διαφορετικές γνώμες βρήκαμε έναν εξαίρετο νευροχειρούργο στην Αθήνα που μπορούσε να αναλάβει την επέμβαση. Ο κίνδυνος ήταν μεγάλος διότι ο όγκος είχε καταλάβει το μισό δεξί μέρος του εγκεφάλου της. Ένα ακόμη πρόβλημα ήταν τα χρήματα. Το κόστος την εγχείρησης ήταν 20.000,00 ευρώ. Έπρεπε να βρούμε 10.000,00 ευρώ. 

Ήταν ένας πραγματικός εφιάλτης καθώς το μηνιαίο εισόδημα της οικογένειάς μας ήταν 900,00 ευρώ και ο χρόνος μας τελείωνε. Δόξα το Θεό καταφέραμε να καλύψουμε ολόκληρο το ποσό σε μόλις 3 ημέρες από φίλους και συγγενείς και έτσι η μαμά μας μπήκε άμεσα στο χειρουργείο. Το χειρουργείο διήρκεσε 7 ώρες. Μετά την επέμβαση όλα ήταν καλύτερα απ’ ότι τα περιμέναμε. Η μαμά μας ανέρρωνε φανταστικά και μέσα σε 5 μέρες βγήκε από το νοσοκομείο. 3 εβδομάδες μετά άρχισε ένα πρόγραμμα ακτινοβολίας 6 εβδομάδων σε συνδυασμό με καθημερινή φαρμακευτική χημειοθεραπεία. Όταν τελείωσε συνέχισε με 4 κύκλους χημειοθεραπείας έως τον Οκτώβριο του 2013 οπότε και είχαμε μια επανεμφάνιση 4 νέων όγκων ακριβώς στο ίδιο σημείο με την πρώτη φορά. Ο νευροχειρούργος της μας είπε πως η καλύτερη επιλογή ήταν το χειρουργείο. 

Εννοείται πως θέλαμε το καλύτερο για τη μαμά μας, κι έτσι βρεθήκαμε να ψάχνουμε και πάλι για χρήματα… αυτή τη φορά χρειαζόμασταν τουλάχιστον 27.000,00 ευρώ. Δόξα το Θεό 2 θείοι μας πήραν δάνειο και μας δάνεισαν τα χρήματα. Μετά από 5 ημέρες, στις 25 Οκτωβρίου η μαμά μας μπήκε για δεύτερη φορά στο χειρουργείο. Μετά το χειρουργείο έχασε το 90% της ομιλίας της αλλά σε γενικές γραμμές πήγαινε καλά. Ακολούθησε ακτινοβολία και η αντίστοιχη θεραπεία κάθε 2 εβδομάδες. 

Τον Μάρτιο του 2014 μετά από μία κρίση, την πήγαμε στα επείγοντα όπου η αξονική τομογραφία έδειξε 2 νέα «στίγματα». Το χειρουργείο δεν αποτελούσε επιλογή αυτή τη φορά. Συνέχισε με 2 διαφορετικές χημειοθεραπείες. Η επόμενη αξονική τομογραφία έδειξε πως ο όγκος παρέμενε σταθερός. Στις 18 Ιουνίου του 2014 μία ακόμη αξονική τομογραφία έδειξε πως ο όγκος μεγάλωνε κι έτσι σταμάτησε τον συνδυασμότων φαρμάκων που της χορηγούνταν. Πρέπει το συντομότερο δυνατό να ξεκινήσει μία νέα θεραπεία η οποία και είναι πολύ ακριβή, σε συνδυασμό με την πολύ ειδική οργανική δίαιτα, τα συμπληρώματα και την ομοιοπαθητική. Θέλουμε να προσφέρουμε το καλύτερο που μπορούμε στη μαμά μας και να δοκιμάσουμε τα πάντα. Έχουμε βγάλει το σπίτι μας προς πώληση για να καλύψουμε τα ιατρικά έξοδα αλλά στην Ελλάδα της κρίσης είναι πολύ δύσκολο να πουληθεί άμεσα ή να βρούμε περισσότερα χρήματα. 

214e4691-579d-4c5e-9e2b-90f823fddb8bΑυτή τη στιγμή η γλυκιά μας μανούλα δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει ικανοποιητικά τη δεξιά μεριά του σώματός της, δεν μπορεί να περπατήσει ή να μιλήσει αλλά μας χαμογελάει ακόμη κάθε μέρα και μας δείχνει πόσο πολύ θέλει να ζήσει. Είναι η δική μας ηρωίδα. 

Σας παρακαλούμε να μας βοηθήσετε να παρέχουμε στη μαμά μας τη θεραπεία που χρειάζεται τόσο πολύ και μπορεί να σώσει τη ζωή της. Οποιαδήποτε βοήθεια είναι παραπάνω από πολύτιμη για μας. Ακόμη και το μικρότερο ποσό για μας μετράει. Θα προσπαθήσουμε να ανταποδώσουμε τη γενναιοδωρία σας με κάθε δυνατό τρόπο.

 Σας ευχαριστούμε για την αγάπη και την υποστήριξή σας.
 Δήμητρα –Τία – Μαρία 

Δωρεές μπορούν να γίνουν στον ακόλουθο λογαριασμό τραπέζης 

Τράπεζα Πειραιώς 6779-120046-887
IBAN: GR95 0171 7790 0067 7912 0046 887 

Μαστιχίδου Μαρία, Μαστιχίδου Γαλάτεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου