Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Ποιος είναι πιο βλάκας;


Σε κάθε απεργία, οι εκπρόσωποι των απεργών πιάνουν στασίδι στα ιδιωτικά κανάλια και συζητούν τα αιτήματά τους με τους τηλεδημοσιογράφους. Ποιος τους είπε πως αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να δικαιωθεί ο αγώνας τους; 



Το μόνο που πετυχαίνουν οι εκπρόσωποι των απεργών -καταφεύγοντας στα δελτία ειδήσεων των ιδιωτικών καναλιών- είναι να γεμίζουν το πρόγραμμα αυτών των καναλιών και να αυξάνουν τα έσοδα καναλαρχών και τηλεδημοσιογράφων.
Αν οι απεργοί ήθελαν να κάνουν κάτι έξυπνο, θα έπρεπε να καταφεύγουν σε άλλα μέσα για να κάνουν γνωστά τα αιτήματά τους. Αν είσαι κάθε μέρα στο δελτίο του Mega, το μόνο που πετυχαίνεις είναι να δίνεις αξία και χρήματα στο Mega. Κάνεις τους τηλεδημοσιογράφους ρυθμιστές της απεργίας σου, αν και είναι ολοφάνερο πως αφενός είναι πουλημένοι στην εκάστοτε κυβέρνηση και αφετέρου είναι πανηλίθιοι.
Μετά τη δημιουργία του μπλογκ μου, είχα την ευκαιρία να γνωρίσω πολλούς δημοσιογράφους - γνωστούς και λιγότερο γνωστούς. Συζητώντας μαζί τους για τους προβεβλημένους συναδέλφους τους -με τους οποίους είχαν συνεργαστεί- ο καθένας είχε και διαφορετική γνώμη. Όταν, όμως, η κουβέντα έφτανε στον Μανώλη Καψή, μια λέξη έβγαινε από το στόμα όλων: Βλάκας.
Αν ο Μανώλης Καψής είναι βλάκας, πόσο βλάκες είναι οι απεργοί που κάθονται και συζητάνε μαζί του το επαγγελματικό τους μέλλον; Ως γνωστόν, οι βλάκες είναι αήττητοι και το πιο πιθανό, όταν συζητάς με έναν βλάκα, είναι να γίνεις βλάκας κι εσύ.
Δεν ξέρω σε ποιο σημείο του Συντάγματος αναφέρεται πως οι απεργοί είναι υποχρεωμένοι να προβάλουν τα αιτήματά τους αποκλειστικά από τα δελτία ειδήσεων των ιδιωτικών καναλιών. Δεν ξέρω πού αναφέρει το Σύνταγμα πως το Mega και ο Μανώλης Καψής εκφράζουν τις απόψεις όλων των Ελλήνων.
Το πιο έξυπνο που θα μπορούσαν να κάνουν οι απεργοί είναι να μην μιλάνε ποτέ στα ιδιωτικά κανάλια. Με αυτόν τον τρόπο θα αφαιρούσαν δύναμη από την κυβέρνηση και τα κανάλια της και θα δυνάμωναν τον δικό τους αγώνα και τη διαπραγματευτική τους θέση.
Αν οι εκπρόσωποι των φορτηγατζήδων δεν κατέφευγαν στο Mega αλλά σε ένα διαδικτυακό μέσο -για να προβάλουν τα αιτήματά τους-, θα είχαν σκορπίσει τον πανικό στην κυβέρνηση και στα ΜΜΕ της κυβέρνησης.
Φανταστείτε τον Μανώλη Καψή -αντί να κάνει τον υπερυπουργό- να είναι υποχρεωμένος να πει "και τώρα θα δούμε ένα βίντεο με τη συνέντευξη που παραχώρησε ο εκπρόσωπος των απεργών στο tvxs.gr".
Οι επόμενες κοινωνικές ομάδες που θα κατέβουν σε απεργία, ας έχουν το νου τους. Κανένας απεργός δεν κέρδισε κάτι, καταφεύγοντας στο Mega. Εκτός αν το μόνο που τους νοιάζει είναι να τους δει η γκόμενα.
πηγη: pitsirikos.net

1 σχόλιο:

  1. Η πλακα ειναι οτι στα καναλια ολοι οι μικροι κυβερνητικοι εκπροσωποι κοπανανε στους φορτηγατζηδες οτι πηραν τις αδειες τζαμπα απο τη χουντα οταν τα καναλια λειτουργουν εδω και 20 χρονια χωρις αδεια!!!!Κλεψανε τις συχνοτητες του Δημοσιου σε μια νυχτα και χωρις να ξοδεψουν φραγκο-και μη μου πειτε οτι συγκρινετε η αξια μιας τηλεοπτικης συχνοτητας με μια αδεια φορτηγου-και τολμανε να κουνανε οι παρανομοι προπαγανδιστες και το δαχτυλο του νομου και της ηθικης.Μιλαμε για προκλητικη βρωμια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή