Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Βραβευουν σημερα οι Γερμανοι..."τον ανθρωπο τους στην Ελλαδα".

Πάντα υπήρχαν «εφιάλτες», υπάρχουν και θα υπάρχουν, να ανοίγουν «κερκόπορτες». 
 
Και πάντα οι Κερκόπορτες ανοίγουν από ΜΕΣΑ.
 

Σήμερα, στην εορτάζουσα Γερμανία
Μπορεί στην Ελλάδα να μην είμαστε σίγουροι για τις επιλογές και αποφάσεις του πρωθυπουργού όσο αφορά τα μέτρα και το μνημόνιο αλλά στη Γερμανία θα του δώσουν μέχρι και βραβείο! Σήμερα το απόγευμα, στο Βερολίνο μετέβη ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ο οποίος θα τιμηθεί με το βραβείο «Κβαντρίγκα/ Δύναμη για Αλήθεια», για «το θάρρος των αποφάσεών του για την αναδιάρθρωση της δημοσιονομικής πολιτικής της Ελλάδας και την αποτροπή πτώχευσης της χώρας».

Στη σχετική ανακοίνωση μάλιστα επισημαίνεται «το θάρρος του να αναλαμβάνει τις ευθύνες και τις συνέπειές τους» και τονίζεται ότι «η πολιτική της διαφάνειας που ακολουθεί ο κ. Παπανδρέου αποτελεί υπόδειγμα και για άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Το παραπάνω μάλλον θα μοιάζει με ανέκδοτο για την αντιπολίτευση αλλά δεν φαίνεται να γελάει πολύ ο διοικητής της Deutsche Bank, Γιόζεφ Άκερμαν που θα του απονείμει το βραβείο.

Βέβαια οι Γερμανοί δεν το έχουν κρύψει… Ποιο; Μα τη συμπάθειά τους στον κ.Παπανδρέου όταν θυμίζουμε μεγάλη εφημερίδα της χώρας τον είχε εξώφυλλο με τίτλο «Ο άνθρωπος μας στην Ελλάδα»…

Ενημερωτικά, τα βραβεία «Κβαντρίγκα» απονέμονται τα τελευταία οχτώ χρόνια στην επέτειο ενοποίησης της Γερμανίας. Στους μέχρι τώρα βραβευθέντες περιλαμβάνονται οι Χέλμουτ Κολ, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, Μανουέλ Μπαρόζο, Σίμον Πέρες, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κ.α.

 

1 σχόλιο:

  1. Επικίνδυνη χωματερή πετρελαϊκών αποβλήτων ο Αστακός

    Η πράσινη ανάπτυξη του κ. Παπανδρέου και τα μεγάλα λόγια ενταφιάζονται στη χωματερή των αραβικών πετρελαϊκών αποβλήτων του Αστακού.
    Ήδη δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ που χωροθετεί την μονάδα χωρίς να έχει κατατεθεί καμία από τις επτά μελέτες που απαιτούνται, ούτε καν η μελέτη επικινδυνότητας που υποτίθεται πως ανέθεσε η κ. Μπιρμπίλη στη ΔΕΠΑ.
    Μέχρι σήμερα λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας πουθενά στο κόσμο δεν λειτουργεί μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με βάση το LPG.Το 1984 σε δεξαμενές LPG στο Σαν Χουάν του Μεξικού, το οποίο προκάλεσε το θάνατο σε περισσότερους από 500 ανθρώπους και τον τραυματισμό περίπου 6.000. Ένα ακόμη ατύχημα συνέβη στην Τοσκάνη το 2009 όταν εξερράγη βαγόνι που μετέφερε LPG. Στο δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους 15 άνθρωποι.
    Το γεγονός ότι οι ευρωπαϊκές χώρες αποφεύγουν τις μεγάλες εγκαταστάσεις LPG, εμμέσως συνάγεται και από την πρόθεση των επενδυτών να εξάγουν την ηλεκτρική ενέργεια στην Ιταλία και παρ’ όλα αυτά επιλέγουν ως τοποθεσία εγκατάστασης την Ελλάδα. Το ερώτημα εύλογο, γιατί η εγκατάσταση δεν γίνεται στην Ιταλία ; η απάντηση απλή: ουδέποτε η Ιταλία θα δεχόταν την εγκατάσταση μονάδας τόσο μεγάλης επικινδυνότητας στο έδαφος της.
    Σημειώνεται ότι πάγια τακτική της γειτονικής χώρας είναι να εγκαθιστά ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες μεγάλης όχλησης ή επικινδυνότητας σε γειτονικές χώρες, όπως συμβαίνει με τα ανθρακικά εργοστάσια σε Αλβανία και Μαυροβούνιο που θα αναπτύξουν ιταλικές εταιρείες.Ενώ εμείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή