Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Αύριο Σάββατο δεν πρέπει να είναι μόνο οι αναρχικοί στους δρόμους

 Λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο:

Αύριο, Σάββατο 4 Φλεβάρη, θα πραγματοποιηθεί διαδήλωση ενάντια στο καθεστώς εκτάκτου εθνικής ανάγκης που έχουν επιβάλει τα ντόπια και ξένα αφεντικά. Δε θα μπορούσε να υπάρχει πιο κατάλληλο timing για μια τέτοια διαδήλωση, αφού το μεσημέρι της ίδιας μέρας Παπαδήμος και αρχηγοί των συγκυβερνώντων κομμάτων θα έχουν μία πολύ σημαντική σύσκεψη: με την απειλή της χρεοκοπίας, αποζητείται η απόλυτη μετατροπή μας σε σκλάβους. Σε μας ωστόσο η απειλή τους δεν πιάνει. Το αναρχικό σύνθημα αντίσταση-αλληλεγγύη-αξιοπρέπεια είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, είναι πιο πάνω από οτιδήποτε άλλο.


Αύριο, λοιπόν, δεν πρέπει να συμμετέχουν σε αυτήν τη διαδήλωση μόνο οι αναρχικοί. Την ώρα που οι πολιτικοί αρχηγοί θα συζητούν το πώς θα κατορθώσουν να μας πατήσουν ακόμα περισσότερο δίχως να κινδυνεύσει το κεφάλι τους, την ίδια ώρα πρέπει να βρισκόμαστε στους δρόμους.

Όλοι αυτοί που χρόνια τώρα -και δεν μιλάμε για τα 3-4 τελευταία- αντιστεκόμαστε σε αυτό το σύστημα καπιταλιστικής οργάνωσης, αντιμετωπίζουμε τις δυνάμεις καταστολής του κράτους, αντισταθήκαμε στην εθνικιστική μισαλλοδοξία με το μακεδονικό, αποτελέσαμε την "αισχρά μειοψηφία" σε μία κοινωνία βυθισμένη σε έναν ψεύτικο και εφήμερο νεοπλουτισμό, φρικάραμε με τους πανηγυρισμούς για μία ευρωπαϊκή νίκη της μπάλας, αποτελέσαμε το "μαύρο πρόβατο" στην "εθνική υπόθεση" της μεγαλορεμούλας των Ολυμπιακών Αγώνων, δεν κυνηγήσαμε καρέκλες και χρημαδοτήσεις για κανέναν μας και για κανένα εγχείρημά μας, βρεθήκαμε στους πύρινους δρόμους και τα κατειλημμένα δημαρχεία του Δεκέμβρη του ΄08, αντιπαλέψαμε με κάθε μέσο την επιβολή της μνημονιακής πολιτικής, υποστήκαμε χημικό πόλεμο στις γενικές απεργίες και ανταπαντήσαμε όπως ξέρουμε να κάνουμε, όλοι εμείς που δεν είχαμε καμιά διάθεση να βλέπουμε τόσα χρόνια να παίζεται αυτό το παιχνίδι, είναι σημαντικό λοιπόν, αύριο 4 Φλεβάρη, να είμαστε στους δρόμους την ώρα που αυτοί επιχειρούν άλλη μία επίθεση εναντίον μας. Τίποτα άλλο...


Oμαδα Ελευθεριακών Κομμουνιστών



 

4 σχόλια:

  1. Καταρχην μπραβο και σε εσας, οπως και σε ολους οσους αγωνιζονται απο παλιοτερα αλλα και στους νεοτερους 'μυημενους' ολων των προσεγγισεω(σοσιαλιστες,αναρχικοι,κομμουνιστες)

    Θελω να ρωτησω ομως κατι(θελω να πιστευω καλοπροαιρετα αλλα οκ στο διαδικτυο ολα μοιαζουν πονηρα)

    Να διαδηλωσω μαζι με αναρχικους, προφανως ολων των τασεων.
    Εαν ομως δεν συμφωνω με τις πρακτικες των αναρχοατομικιστων και οπως αυτες εκδηλωνονται σταθερα εδω και χρονια, υπαρχει χωρος για εμενα εκει/?

    Υπαρχει περιπτωση ,δηλαδη, να σεβαστουν το οτι δεν επιθυμω στην παρουσα στιγμη τη μορφη παλης με μολοτοφ και λοιπους λεονταρισμους και τις συνεπειες που εχουν αυτες οι πρακτικες στον πολυ κοσμο και την αγωνιστικη του διαθεση??

    Γιωργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. file anonime an den epithimis ti morfi pallis opos tin ennoeis esy kalitera perimene. vlepeis gia mena o stoxos einai enas (koinonia politon) an to dextoyn kalos an oxi prepei kati na kano. des esy ti theleis pragmatika...pali filos eisai

    ΑπάντησηΔιαγραφή