Τρίτη, 16 Απριλίου 2013

Υστερα απο καταγγελια του ΣΚΑΙ 100,3 η επιθεση στο ΡΑΔΙΟ ΕΝΤΑΣΗ

Σίγησε το ράδιο Ένταση 100,1Fm, του αυτοοργανωμένου ραδιοφώνου που εκπέμπει από το Πολυτεχνείο, όταν ύστερα από εισαγγελικές εντολές  οι πρυτανικές αρχές «έκοψαν το ρεύμα». Όπως καταγγέλλουν οι συμμετέχοντες του Ένταση στο tvxs.gr, «το νέο νομικό εμπόδιο που βάζει ωτοασπίδες στους ακροατές του συγκεκριμένου ραδιοφώνου προέκυψε ύστερα από καταγγελία για παράνομη εκπομπή από τον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ 100,3 προς την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών, την εισαγγελία, τις πρυτανικές αρχές του ΕΜΠ και το Α.Τ. Ζωγράφου». «Δεν θα σταματήσουμε», προσθέτουν, ενώ μέχρι στιγμής, ψηφίσματα φοιτητικών συλλόγων στηρίζουν την πρόθεσή τους αυτή. Του Νίκου Μίχου Η καταγγελία

Το ράδιο Ένταση 100,1 Fm δεν εκπέμπει σε συχνότητα που έχει παραχωρηθεί με σχετική άδεια. Πρώτη φορά, το συγκεκριμένο ραδιόφωνο οργανώθηκε μετά  την δολοφονία Γρηγορόπουλου και τα επεισόδια του Δεκέμβρη του 2008 μέσα στην Νομική, όμως, σύντομα μεταφέρθηκε στο Πολυτεχνείο.

Όπως δηλώνουν ο Σταύρος και η Μαρία, από το ράδιο Ένταση, στο tvxs.gr «ο σταθμός του ΣΚΑΙ θέλοντας να προστατεύσει την δική του συχνότητα, το 100.3, εκπέμπει κενό σήμα, κάτι που έχουμε διασταυρώσει, και στο 100.6 και τώρα καταγγέλλει ότι εμείς εκπέμπουμε στο 100.1».

Στην καταγγελία που έλαβαν οι πρυτανικές αρχές με ημερομηνία 10 Απριλίου 2013, την οποία διάβασαν οι δυο συνομιλητές του tvxs.gr όταν κλήθηκαν από την διοίκηση του Πολυτεχνείου για το συγκεκριμένο θέμα, αναφέρεται ότι «ο ραδιοσταθμός ΣΚΑΙ διαπίστωσε με ραδιογωνομέτρηση ότι στις 19 Μαρτίου 2013 εκπομπή σήματος από τον χώρο του Πολυτεχνείου στην συχνότητα 100.1».

Ήδη από το 2010, οι πρυτανικές αρχές είχαν διωχθεί από το δικαστήριο για την λειτουργία του ραδιοφώνου μέσα από το Πολυτεχνείο. Τους είχαν επιβληθεί, μάλιστα, και διοικητικές κυρώσεις.

«Η Πρυτανεία καλείται τώρα να απεγκαταστήσει την κεραία και τον σταθμό και να ενημερώσει την εισαγγελία όταν προβεί σε αυτές τις ενέργειες», δηλώνει ο Σταύρος.

Η Αντωνία Μοροπούλου, αντιπρύτανης του ΕΜΠ, μιλώντας στο tvxs.gr επιβεβαίωσε ότι η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών έστειλε επιστολή στον Πρύτανη και την Ασφάλεια τονίζοντας ότι πρέπει η κεραία να κατέβει εντός 3 ημερών, ειδάλλως θα υπάρξουν κυρώσεις.

«Τότε ο Πρύτανης κάλεσε τα μέλη του ραδιοφώνου και τους είπε ότι θα πρέπει να βρουν εναλλακτικές λύσεις και να κατεβάσουν την κεραία αλλιώς θα αναγκαστεί ο ίδιος να το κάνει. Εκείνοι αποφάνθηκαν ότι θα συνεχίσουν και έτσι οι αρχές του ΕΜΠ έκοψαν το ρεύμα», συμπλήρωσε η αντιπρύτανης.

«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη»

Όταν κόπηκε η ηλεκτροδότηση του σταθμού από τις πρυτανικές αρχές το ράδιο Ένταση εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται στα όσα έχει πραγματοποιήσει στα 5 χρόνια λειτουργίας του. Την ίδια στιγμή δηλώνει ότι «θα συνεχίσει να παρεμβάλει στις κυρίαρχες συχνότητες δίνοντας το μικρόφωνο στις φωνές των αποκλεισμένων». Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του ράδιο Ένταση:
 
Αναλαμβάνουμε την ευθύνη…

 
Για τις εκρηκτικές ιδέες, την ελεύθερη διάδοση και μεταφορά τους, τη σύσταση ελεύθερης και αμεσοδημοκρατικής ραδιοφωνικής οργάνωσης, τη διατάραξη της
κοινής και οικιακής ειρήνης.
 
Εμείς, η συνέλευση που γεννήθηκε στις μέρες του Δεκέμβρη -που τόσο θέλετε να ξεχάσετε-, που εκπέμπουμε στους 100,1.
 
Στα 5 χρόνια Ράδιο Ένταση είδαμε το κίνημα σε πολλές φάσεις, είδαμε την κοινωνία να αντιστέκεται, να θεσμίζει και να εγκαταλείπει το παραδοσιακό. Είδαμε την
οικονομική κρίση να γίνεται κρίση των αξιών ενός συστήματος που πλέον δε μπορεί να εκπροσωπήσει τίποτα, γιατί πλέον δεν υπάρχει τίποτα κοινό να εκπροσωπηθεί.
Ολόκληρα κομμάτια της κοινωνίας μπαίνουν σε κατάσταση εξαίρεσης: από τους απεργούς των ΜΜΜ μέχρι ολόκληρα χωριά στις Σκουριές, τίθενται εκτός νόμου.
 
Το Ράδιο Ένταση δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Αφού ήταν παρόν. Ήταν εκεί, το Δεκέμβρη του ’08, στην πλατεία Συντάγματος το ’10, και κάθε φορά που η καρδιά του κινήματος χτυπούσε δυνατά, διαθέτοντας τα 100,1 fm στις φωνές των αποκλεισμένων.
 
Και ενώ φυσικά όλοι γνωρίζουν ότι τα ραδιοκύματα του Ράδιο Ένταση είναι στη διάθεση του κάθε αγωνιζόμενου ανθρώπου, και ενώ σεβόμαστε τον ακροατή μας ακόμα
και στα KW που χρησιμοποιούμε, σε αντίθεση με τους “νόμιμους” ραδιοσταθμούς και τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ο νόμος τα αγνοεί αυτά. Όπως αγνοεί επίσης, την ίδια
την ουσία του πανεπιστημίου ως δημόσιο χώρο, ως σημείο διάδοσης των ιδεών. Ο νόμος θέλει να φιμώσει το Ράδιο Ένταση.
 
Με μήνυση του, ο ΣΚΑΪ (ο οποίος εκπέμπει “σιωπή” παράνομα από την Πάρνηθα στους 100,6, για να “προστατέψει” το 100,3, ο ΣΚΑΪ του οποίου οι μέτοχοι πριμοδοτούν τους κάθε λογής φασίστες, πάνω ή κάτω απ’ το τραπέζι) θέλει να σκάσουμε. Να σκάσουμε; Για να μιλάνε στα fm μόνο οι ψιλικατζήδες της αλληλεγγύης, οι καταπατητές των
συχνοτήτων, οι χρηματοδότες των νέων ταγμάτων ασφαλείας, οι νταβατζήδες του περιβάλλοντος και οι παραχαράκτες της πληροφόρησης; Είναι γελασμένοι.
 
Ας ξέρει ο ΣΚΑΪ, όσοι διαφημίζονται σε αυτόν και οι κάθε λογής αρχές, πως για μας η ελευθερία δεν είναι προϊόν να το λανσάρουν οι διαφημιστές για ένα καλό deal με τον πελάτη, δεν είναι εικόνα για να ανεβάσουμε την ακροαματικότητά μας, είναι η αξία και το πρόταγμα που έχουμε.
 
Το Ράδιο Ένταση δε σκάει! Εκπέμπουμε ανατρεπτικά 100,1 Παρεμβολή στις κυρίαρχες συχνότητες. ΡΑΔΙΟ ΕΝΤΑΣΗ 100,1fm "Είμαστε εδώ και είμαστε παντού!"

Στήριξη

Από την στιγμή που το ράδιο Ένταση σταμάτησε να εκπέμπει, οι συμμετέχοντες στο ραδιόφωνο έχουν λάβει ψηφίσματα υποστήριξης από όλους τους φοιτητικούς συλλόγους του ΕΜΠ και της Νομικής, υπογεγραμμένα από όλες τις παρατάξεις. Συμπαράσταση έχει έρθει και από λαϊκές συνελεύσεις. Τα ψηφίσματα αναφέρονται σε υποστήριξη στην υπεράσπιση της ελευθερίας λόγου.

«Οι πιέσεις που ασκούνται για να σταματήσουμε να εκπέμπουμε είναι ένα ακόμη λιθαράκι στην προσπάθεια φίμωσης που υφίσταται όποιος δεν αρέσει», σχολιάζουν από τον ράδιο Ένταση.

«Λόγος ύπαρξης»

«Το ράδιο Ένταση δυναμώνει από το κίνημα. Ο λόγος ύπαρξής του έχει άμεση σχέση με το κίνημα. Όταν γίνονται κινητοποιήσεις στην ουσία δίνουμε την συχνότητα στον κόσμο. Είχαμε εκπέμψει από το Σύνταγμα. Δίναμε ήχο πραγματικό, ίσως όχι ευχάριστο, αλλά έτσι ακούγονται τα δακρυγόνα και οι συγκρούσεις. Μεταδίδαμε το αυθόρμητο, την δυναμική του κόσμου. Την αντιπληροφόρηση. Στην ουσία ο Ένταση αναιρεί τις σταθερές που έχει ένα άλλο ΜΜΕ», δηλώνει η Μαρία, και ο Σταύρος προσθέτει: «Οπότε το να κατεβάσουμε την κεραία θα σημαίνει ότι παύουμε να έχουμε λόγο ύπαρξης. Εμείς θα συνεχίσουμε, αλληλέγγυοι στο athens.indymedia και στο ράδιο 98Fm».

Νομιμοποίηση

Όταν τους τίθεται το ερώτημα «νομιμοποίησης» του Ένταση οι ίδιοι δηλώνουν ότι δεν είναι αντίθετοι αλλά θέλουν αυτό να γίνει για όλους τους παράνομους σταθμούς. «Δεν θέλουμε να κοιτάμε μόνο τον δικό μας σταθμό. Εάν είναι να μας παραχωρηθεί από το κράτος συχνότητα αυτό θα πρέπει να μπορεί να γίνει για όλους τους πειρατικούς σταθμούς».

 http://tvxs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου