Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Kαταγγέλλουν “χτύπημα” από… πυρήνες των ΕΚΑΜ

Ενοπλοι μασκοφόροι των ΕΚΑΜ εισέβαλαν στα κελιά τους, τους έβγαλαν έξω, τους πέρασαν χειροπέδες και τους κράτησαν ξάγρυπνους, όρθιους με το κεφάλι στον τοίχο, μέχρι τα ξημερώματα οπότε και ολοκληρώθηκε η επιχείρηση. Οσοι αντέδρασαν υπέστησαν και τα… δέοντα σύμφωνα με την ΕΚΑΜίτικη τακτική.

Αυτό καταγέλλουν κατηγορούμενοι για την υπόθεση της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», που κρατούνται στην Α πτέρυγα του Κορυδαλλού και οι οποίοι χθες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κακοποίηση που υπέστησαν, αρνήθηκαν να παραστούν στη δίκη τους που διεξάγεται στη δικαστική αίθουσα των φυλακών.

Ο συνήγορος υπεράσπισης, Φραγκίσκος Ραγκούσης, εκπροσωπώντας πελάτες του, ανακοίνωσε στο δικαστήριο την πρόθεσή του να υποβάλει εκ μέρους τους μήνυση για βασανισμό, ενώ άφησε αιχμές και για την πρόσφατη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, μετά την οποία έγινε η αστυνομική έφοδος.

«Το σωφρονιστικό σύστημα αποτελεί μέρος του δικαίου. Υπήρξε μια παρέμβαση παράνομη, εκδηλώθηκε κατά τρόπο καταχρηστικό, εκδηλώθηκε σαν επίδειξη δυνάμεως από κάποιους κυρίους του Υπουργείου Δικαιοσύνης που παρέδωσαν την εξουσία που τους εμπιστεύτηκε το Σύνταγμα και οι νόμοι στον κύριο Δένδια και στους πραιτοριανούς του. Πρέπει αυτοί οι οποίοι παριστάνουν τους φρουρούς των νόμων, αυτοί που παριστάνουν τους φρουρούς αξιών, να πάνε επιτέλους σπίτια τους. Μαζί και ο πολιτικός τους προϊστάμενους ο κ. Δένδιας, ο οποίος χωρίς καμιά εξουσιοδότηση μπήκε στις φυλακές. Ονειρεύεται σαν άλλος Καίσαρας να δημιουργήσει μέσα στις φυλακές μια κοινωνία του φόβου και του τρόμου», υποστήριξε ο κ.Ραγκούσης.

Το -ανεπίσημο πάντως- σχόλιο που έγινε χθες για το θέμα από το υπουργείο Δικαιοσύνης ήταν ότι πραγματοποιήθηκε έλεγχος, χωρίς να σημειωθούν «παρατράγουδα», σε όλα τα κελιά της Α πτέρυγας από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, παρουσία της Αστυνομίας, σε κάποια από τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα και αυτοσχέδια μαχαίρια.


 http://www.efsyn.gr/?p=35487

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου