Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Σε αστυνομικό κλοιό τα Εξάρχεια και η ευρύτερη περιοχή

Προληπτικές προσαγωγές από την ΕΛΑΣ

Τελευταία ενημέρωση:
Σε αστυνομοκρατούμενη περιοχή μετέτρεψαν σήμερα αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες την περιοχή των Εξαρχείων. Προχώρησαν σε ελέγχους και περισσότερες από 15 προληπτικές προσαγωγές υπόπτων, λίγη μόνο ώρα πριν από την έναρξη της πορείας που πραγματοποιεί η ΓΣΣΕ, η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης.
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι προχώρησε συνολικά σε 98 προσαγωγές.
Μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ, διμοιρίες των ΜΑΤ, δεκάδες αστυνομικοί με πολιτικά, ακόμα και περιπολικά της Άμεσης Δράσης έκαναν... επίδειξη της παρουσίας τους στην πλατεία των Εξαρχείων, γύρω από το πολυτεχνείο και την ευρύτερη περιοχή.
Οι αστυνομικοί άνοιξαν και έλεγξαν τσάντες ακόμη και σε ποδηλάτες αλλά και ανθρώπους μεγαλύτερων ηλικιών.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετά άτομα μπήκαν στο κτίριο της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης που βρίσκεται κοντά στην πλατεία Εξαρχείων.

Ακολούθως, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν έξω από το κτίριο. Δεν επέτρεψαν σε κανέναν να μπει ή να βγει από αυτό.

Έπειτα από λίγο, τα άτομα που είχαν νωρίτερα εισέλθει, αποχώρησαν κρατώντας στο χέρι τις αστυνομικές τους ταυτότητες.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες του enet, ανάμεσα στους προσαχθέντες βρίσκονται και γιατροί, οι οποίοι είχαν μαζί τους χειρουργικές μάσκες προκειμένου να προφυλαχθούν σε περίπτωση ρίψης δακρυγόνων.

πηγη-e-net.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου