Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Παρασκευή, 21 Μαΐου 2010


ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ.

Τις επόμενες μέρες, 700 αγωνιστές από διάφορες γωνιές του πλανήτη, οι οποίοι επιβαίνουν σε 9 πλοία, 5 επιβατηγά και 4 φορτηγά, κατάφορτα από ιατρικό εξοπλισμό-εκπαιδευτικό υλικό –προκατασκευασμένες κατοικίες και οικοδομικά υλικά κλπ, ξεκινούν το ταξίδι για να σπάσουν το Ναυτικό Αποκλεισμό που έχει επιβάλλει το κράτος τρομοκράτης του Ισραήλ, μετατρέποντας τη Λωρίδα της Γάζας στο μεγαλύτερο σύγχρονο στρατόπεδο συγκέντρωσης!

Απέναντι στη διεθνή πρωτοβουλία Freedom Flotilla, στην οποία συμβάλλουν το Free Gaza Movement,το International Committee to Lift the Siege on Gaza, το European Campaign to break the siege of Gaza, το IHH, το Ship to Gaza και η ελληνική Πρωτοβουλία Ένα Καράβι για τη Γάζα, το Πολεμικό Ναυτικό του Ισραήλ στρέφει τα.....

.

όπλα.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αποκαλύπτουν ότι οι Ναυτικές Δυνάμεις του Ισραήλ εκπαιδεύονται για να καταλάβουν τα πλοία που θα καταπλεύσουν στη Λωρίδα της Γάζας, σε μια επιχείρηση που εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο και προβλέπεται οι μισές ισραηλινές ναυτικές δυνάμεις να εμποδίσουν με κάθε τίμημα την άφιξη των πλοίων. Την επίβλεψη μάλιστα έχει αναλάβει ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας, Εχούντ Μπάρακ.

Είναι σαφές ότι οι ελεγχόμενες διαρροές έχουν αφενός σκοπό την τρομοκράτηση των αγωνιστών και κατά δεύτερο λόγο, την προετοιμασία της διεθνούς κοινής γνώμης για τις προθέσεις του ισραηλινού κατεστημένου. Εξάλλου, το Ισραήλ, έχοντας συχνά την κάλυψη και συγκάλυψη των ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΟΗΕ, και προβάλλοντας ως πρόσχημα την ανάγκη συντριβής της «μουσουλμανικής τρομοκρατίας», προχώρησε συστηματικά σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας όπως η κτηνώδη επίθεση εναντίον του Παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας (2008) ή ακόμη στην εισβολή και καταστροφή εκ νέου του Λιβάνου.

Φυσικά, οι λεκτικές καταδίκες, που σκοπό έχουν την κατάπνιξη της οργής της κοινής γνώμης των Δυτικών χωρών, δε το πτοούν. Τμήμα αυτής της υποκριτικής καταδίκης, αλλά ουσιαστικής στήριξης του κράτους φονιά αποτελούν και οι ελληνικές κυβερνήσεις των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Ενδεικτικό ότι την περίοδο που οι αγωνιστές θα προσπαθούν να σπάσουν τον εγκληματικό αποκλεισμό της Γάζας, οι ελληνικές Ένοπλες δυνάμεις θα ασκούνται μαζί με τις Ισραηλινές.

Εμείς για μια ακόμη φορά καλούμε τους φαντάρους και το μόνιμο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων να Αρνηθούν την συμμετοχή τους στην Κοινή Άσκηση Ελλάδας-Ισραήλ.

Καλούμε το εργατικό, νεολαιίστικο και αντιπολεμικό κίνημα σε εγρήγορση. Ανεξάρτητα τις όποιες διαφοροποιήσεις, αντιθέσεις και οπτικές, πρέπει να οικοδομήσουμε από κοινού ένα μεγάλο, αγωνιστικό δίκτυ αλληλεγγύης των αγωνιστών απέναντι στην ισραηλινή θηριωδία.

Η όποια πρόκληση του Ισραήλ να λάβει την αγωνιστική μας απάντηση. Την ίδια μέρα πρέπει να πραγματοποιήσουμε κινητοποίηση στην Ισραηλινή πρεσβεία απαιτώντας τον ανεμπόδιστο κατάπλου στη Λωρίδα της Γάζας.

Να κλιμακώσουμε τις προσπάθειες μας ώστε ο αγώνας του Παλαιστινιακού λαού να έρθει ξανά στο προσκήνιο και να αποτελέσει τμήμα των αγωνιστικών μας πλαισίων και κινητοποιήσεων. H Αλληλεγγύη μας στον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό πρέπει να οικοδομηθεί με ταξικούς όρους, από την σκοπιά των κοινών αγώνων, από την οπτική της αντικαπιταλιστικής ανατροπής.

Ξαναπιάνοντας το κόκκινο νήμα του αγώνα από τις μεγάλες κινητοποιήσεις της Γένοβας και του κινήματος ενάντια στην καπιταλιστική-ιμπεριαλιστική παγκοσμιοποίηση, συνδέοντας τους αγώνες μας ενάντια στον Εργασιακό Μεσαίωνα που επιβάλλουν Κυβέρνηση-Εργοδότες-ΔΝΤ-Ε.Ε., να απαιτήσουμε ξανά:

ΟΥΤΕ ΑΜΠΑΣ-ΟΥΤΕ ΧΑΜΑΣ

ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ

Δικαίωση του πολύχρονου, αιματοβαμμένου αγώνα του Παλαιστινιακού λαού.

Καθολική απομόνωση του Ισραήλ που με τον κτηνώδη στρατό του υπερασπίζει ένα καθεστώς Απαρτχάιντ, ενώ με τους συνεχείς εποικισμούς προχωρά σε Εθνοκάθαρση!

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

www.Diktiospartakos.blogspot.com

0 σχόλια:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου