Κυριακή, 30 Μαΐου 2010

ΣΤΟΥΣ...ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΙ

Στους δρόμους κατά των μέτρων και οι Πορτογάλοι


Περίπου 300.000 διαδηλωτές έδωσαν τη δική τους απάντηση στα μέτρα λιτότητας που εξήγγειλε η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Πορτογαλίας, πραγματοποιώντας πορεία στους δρόμους της Λισαβόνας. Σύμφωνα με το μεγαλύτερο συνδικάτο εργαζομένων της χώρας CGTP πρόκειται για την ογκωδέστερη διαδήλωση των τελευταίων ετών, που ξεπερνά τους 200.000 ανθρώπους που είχαν ...

... διαδηλώσει στη Λισαβόνα στις 13 Μαΐου 2009 ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας.
"Λέμε όχι σε αυτά τα μέτρα στο όνομα του συμφέροντος των εργαζομένων και ελπίζουμε κάποια από αυτά να αποσυρθούν", δήλωσε ο γενικός γραμματέας του CGTP Μανουέλ Καρβάλχο ντα Σίλβα. Το CGTP έχει αφήσει ανοιχτο το ενδεχόμενο να κηρύξει γενική απεργία.

Από την πλευρά της, η υπουργός Εργασίας της Πορτογαλίας Χελένα ντος Σάντος Αντρέ αρνήθηκε να σχολιάσει τον αριθμό των διαδηλωτών. "Επιθυμώ μόνο να υπενθυμίσω ότι η κυβέρνηση σέβεται το δικαίωμα στη διαδήλωση. Αυτά τα μέτρα είναι θεμελιώδη για το μέλλον της οικονομίας, για την απασχόληση και για την αποκατάσταση της παγκόσμιας εμπιστοσύνης", πρόσθεσε η ίδια, καλώντας σε "διάλογο" και σε "κοινωνική διαβούλευση".
enet.
στις 7:00 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου