Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

ΦΟΒΟΥ ΤΟΥΣ ΔΝΤ....και δωρα φεροντες....

Οσοι βρεθηκαν χθες το πρωι στο κεντρο της Αθηνας κοιταζαν απορημενοι να κυκλοφορουν κατι..γκρι ανθρωπακια ολα με κοστουμι και με μια τσαντα στο χερι.Ολα ιδια!
Οι γνωμες του κοσμο που τους εβλεπε ηταν διχασμενες.
Αλλος ελεγε οτι ειναι ελεγκτες του ΔΝΤ,αλλος οτι ηταν nerds βγαλμενοι απο αμερικανικη κωμωδια, και αλλοι οτι ειναι τα φαντασματα δημοσιων υπαλληλων της δεκαετιας του 50, με τα μπαλωματακια στον αγκωνα,που βρυκολακιασαν με αυτα που βλεπουν απο κει ψηλα και πηραν τους δρομους. Μερικοι αρχισαν και να στοιχηματιζουν μεταξυ τους, αλλοι λογω το λογω αρχισαν να μαλωνουν.
Ειναι ελεγκτες του ΔΝΤ ελεγε ο ενας....οχι ειναι nerds ελεγε ενας πιο νεαρος...μια ηλικιωμενη κυρια λιγο πιο περα φανερα ταραγμενη επεμενε οτι ειναι φαντασματα δημοσιων υπαλληλων, και οτι ο ενας απ'αυτους εμοιαζε με τον ανδρα της που εργαζονταν στο δημοσιο πριν σαραντα χρονια. Μαλιστα καποια στιγμη ξεφυγε τελειως και αρχισε να τρεχει ξοπισω τους και να φωναζει: γιωργο,γιωργο εγω ειμαι. Αυτα ομως συνεχιζαν το δρομο τους με σταθερο βημα και χωρις να μπορουν να δουν η να ακουσουν το κοσμο που ειχε συγκεντρωθει. Αλλωστε το προγραμμα τους δεν τους επετρεπε κατι τετοιο.Σε 15 λεπτα και 34 δευτερολεπτα επρεπε να βρισκονται στη θεση τους και να διεκπερεωσουν την εργασια για την οποια ειχαν προγραμματισθει.
Τοτε πηρε το λογο ενας παππους που τοση ωρα κοιταζε χαμογελωντας ( με ειρωνεια η πικρια, δεν μπορουσες να καταλαβεις).Απευθυνομενος στον πιο νεαρο της παρεας που ειχε δημιουργηθει,τον ρωτησε:Δε μου λες νεαρε μου,τον τρωικο πολεμο τον θυμασαι; Φυσικα απαντησε ο νεαρος.Για πες μου λοιπον πως κατελαβαν την Τροια; Ο νεαρος αμηχανα του απαντησε για καποιο ξυλινο αλογο και κατι στρατιωτες που βγηκαν μεσα απο τη κοιλια του και ανοιξαν τις πορτες της πολης για να μπουν κι'οι υπολοιποι και να καταλαβουν τη τροια.
Ο παππους τοτε χαμογελασε...ε λοιπον νεαρε μου αυτο ακριβως ειναι αυτα τα γκριζα ανθρωπακια. Δεν ειναι ουτε ελεγκτες του ΔΝΤ, ουτε nerds...ακου nerds; ουτε δημοσιοι υπαλληλοι που βρυκολακιασαν. Στρατιωτες ειναι νεαρε μου,στρατιωτες σαν κι'αυτους που βγηκαν τοτε απο τη κοιλια του αλογου στη τροια για να ανοιξουν τις πορτες. Μονο που αυτοι νεαρε μου βγηκαν μεσα απο ενα τεραστιο γουρουνακι (δωρο κι'αυτο απο κατι αλλους πολυμηχανους) οχι ξυλινο οπως τοτε αλλα απο ενα κουμπαρα-γουρουνακι σαν αυτα που ειχαμε εμεις παλια. Ο σκοπος λοιπον αυτων των γκριζων στρατιωτων ειναι ν'ανοιξουν τις πορτες της χωρας...........και οι πορτες νεαρε μου ειναι ηδη μισανοικτες......

1 σχόλιο:

  1. Θα τολμουσα να πω σχετικά με τις πόρτες, όχι απλά μισάνοιχτες, ορθάνοιχτες και σκυλιά δεμένα... Αυτούς τους παππούδες τους λατρεύω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή