Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

ΝΤΡΟΠΗ!!! 15 για κακούργημα με τον κουκουλονόμο




Στο εισαγγελέα οδηγήθηκαν σήμερα οι 22 συλληφθέντες στο πλαίσιο επεισοδίων που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Στους 15 από αυτούς, ο εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, καθώς «τα αδικήματα που τους βαρύνουν είναι σε συνδυασμό με το Νόμο που αφορά δράστες με καλυμμένα πρόσωπα».
Οι δικογραφίες των κατηγορούμενων διαβιβάστηκαν σε τακτικό ανακριτή.
Οι υπόλοιποι επτά νεαροί διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος και παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο αυτόφωρο.
«Αναφορικά με τις συλλήψεις που έλαβαν χώρα στην Αθήνα μετά την πορεία του Πολυτεχνείου και την παραπομπή σε δίκη διαδηλωτών με βάση τις διατάξεις του αντισυνταγματικού «κουκουλονόμου» της αλήστου μνήμης υπουργικής θητείας των Δένδια – Μαρκογιαννάκη, που θεωρεί τη χρήση αμφίεσης ως επιβαρυντικό στοιχείο για κακουργηματικής μορφής έγκλημα, το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΝ επισημαίνει την υποκρισία του σημερινού κυβερνώντος κόμματος που, ενώ σε θεωρητικό επίπεδο είχε ασκήσει έντονη κριτική στο συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο, σήμερα, εξαπατώντας για άλλη μια φορά την κοινή γνώμη, συνεχίζει να το εφαρμόζει!! Αποτελεί πραγματική ντροπή για τους κ.κ. Χρυσοχοΐδη, Καστανίδη και Παπουτσή η αθέτηση της ρητής υπόσχεσής τους για κατάργηση του ελευθεροκτόνου αυτού νόμου, που πλήττει τον πυρήνα του δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης και της ελευθερίας της δημόσιας συνάθροισης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΝ
«Καλούμε τους αρμόδιους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, που ως αντιπολίτευση καταψήφισαν και κατακεραύνωσαν εντός και εκτός Βουλής τις σχετικές ρυθμίσεις, να προχωρήσουν στην άμεση κατάργηση του απαράδεκτου νόμου για την ποινικοποίηση χρήση αμφίεσης», προσθέτει ο ΣΥΝ.---
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τρίτη, 13 Απρίλιος 2010
 Σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία, σύμφωνα με την οποία δεν θα αποτελεί πλέον αδίκημα η χρήση της κουκούλας.
Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός κ. Καστανίδης ο νόμος για την ποινικοποίηση της κουκούλας θα 
καταργηθεί με διάταξη .
--
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
23/10/2009
Τέλος ο νόμος της κουκούλας
Ο κ. Χρυσοχοϊδης και ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης προανήγγειλαν και την κατάργηση του νόμου της κουκούλας που είχε θεσπίσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη χαρακτήρισε την κουκούλα ιδιώνυμο αδίκημα, ενώ ο κ. Καστανίδης τόνισε η σχετική τροποποίηση θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το ΠΑΣΟΚ, ως αξιωματική αντιπολίτευση, είχε καταγγείλει το περιεχόμενο του νόμου. Για «απόπειρα εξαπάτησης μιας ανασφαλούς και φοβισμένης κοινωνίας», είχε κάνει λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος, ενώ και ο Μ. Χρυσοχοΐδης έλεγε πως πρόκειται για αστείες ρυθμίσεις που δεν στέκουν νομικά και προσκρούουν στην κοινή λογική.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 

2 σχόλια:

  1. Σήμερα, εντελώς τυχαία, μιλούσα με τον πατέρα ενός από τα παιδιά που πιάσανε. Ο άνθρωπος μου είπε ότι τους έχουν μέσα από προχτές, τους είχαν πάρει τα κινητά και μόλις σήμερα κατάφεραν αν επικοινωνήσουν με τις οικογένειες τους. Απ' ότι μου είπε ο άνθρωπος, στην προσπάθεια τους τα παιδιά να προφυλαχτούν από τα δακρυγόνα, είχαν σηκώσει τις κουκούλες από τα μπουφάν τους και προσπαθούσαν να καλύψουν το στόμα τους για να μην αναπνέουν τα χημικά. Επειδή τον πατέρα τον ξέρω και ξέρω καλά τι καπνό φουμάρει δεν πείθομε με ΤΙΠΟΤΑ ότι αυτά τα παιδιά είναι "τρομοκράτες" και εμπρηστές.

    Ελλάς το μεγαλείο σου ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα είδα το μπλόγκ σου και έστω αργοπορημένα καταγγέλω ότι ο Θ.Μ. ένας απο τους συλληφθέντες της νύχτας εκείνης έξω απο την πρεσβεία ήταν άοπλος δεν κρατούσε τίποτα που να δικαιολογεί την σύλληψη του όυτε και το ξυλοδαρμό του. Επίσης πράγματι είχαν αφαιρεθεί τα κινητά των παιδιών και τους επιτράπηκε η επαφή με δικηγόρο όπου του στείλαμε έπειτα απο το 5 με 6 ώρες όπου στην διάρκεια αυτήν του έδιναν διάφορα χαρτιά να υπογράψει και του έκαναν δίαφορες προτάσεις..(ο νοών νοείτω)

    ACAB

    ΑπάντησηΔιαγραφή