Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Νοτιων Προαστειων: Στηριξη στον Χρ. Κορτζιδη.

                                 
ΑΝΤΑΡΣΥΑ Νοτίων Προαστίων
Η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή Νοτίων Προαστίων παρενέβη στη μάχη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών τονίζοντας την ανάγκη να καταδικαστούν το Μνημόνιο, ο «Καλλικράτης», το σφαγείο κυβέρνησης – ΕΕ - ΔΝΤ και το σύνολο της αντεργατικής αντιδραστικής πολιτικής, καθώς και όσοι τα υλοποιούν (κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ), τα στηρίζουν ανοικτά (ΛΑΟΣ) ή συμφωνούν στην ουσία (ΝΔ). Η απάντηση σε αυτή την επίθεση βρίσκεται σε ένα εργατικό πρόγραμμα αντικαπιταλιστικής ανατροπής (με βασικά στοιχεία την παύση πληρωμών – διαγραφή του χρέους, τη ρήξη - έξοδο από ΟΝΕ και ΕΕ, το πέρασμα των τραπεζών στο δημόσιο, την απαγόρευση των απολύσεων και την αύξηση των μισθών, την απαρέγκλιτη υπεράσπιση και ανάκτηση των ελευθέρων δημόσιων χώρων, του πρασίνου, των δασών κλπ.) σε ένα μαζικό ριζοσπαστικό κίνημα και σε μια άλλη Αριστερά αντίπαλο δέος στην επίθεση του κεφαλαίου.
Με αυτά τα κριτήρια και μπροστά στην κρίσιμη εκλογική μάχη του δεύτερου γύρου στο δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τους εργαζόμενους να καταψηφίσουν τον κυβερνητικό υποψήφιο και δηλώνει την υποστήριξή της στον υποψήφιο Χρήστο Κορτζίδη. Ο Χ. Κορτζίδης έχει μια πλούσια αγωνιστική διαδρομή, συγκρούστηκε με αυταπάρνηση με τις κυβερνήσεις και τα μεγάλα συμφέροντα που θέλουν να κατασπαράξουν την παραλία, το «πάρκο» του Ελληνικού και τον Υμηττό, αντιστάθηκε αποφασιστικά στον «Καλλικράτη» και στο Μνημόνιο, στάθηκε με αξιοπρέπεια σε μια εποχή που δημοτική εξουσία σημαίνει μίζα και αρπαχτή. Πρόκειται για μια κριτική ψήφο, καθώς έχουμε σημαντικές διαφωνίες στο προγραμματικό πλαίσιο και στην πρακτική του συνδυασμού του. Η θετική μας ψήφος υπέρ του αγωνιστή Χρήστου Κορτζίδη εκφράζει κυρίως τις ανάγκες του σήμερα και της επόμενης μέρας:
·         για ένα μαζικό κίνημα, που θα παλέψει και θα επιβάλλει την απόκρουση και την ανατροπή της αντιδραστικής επιδρομής στη βάση του αναγκαίου αντικαπιταλιστικού προγράμματος πάλης
·         Για την αναγκαία κοινή δράση όλων των δυνάμεων της Αριστεράς, πρώτα απ’ όλα για την ανάπτυξη ενός κινήματος ανατροπής
·         Για μια Αριστερά που δεν θα είναι δύναμη διαχείρισης, δεν θα υλοποιεί την αντιδραστική πολιτική μέσα από την τοπική εξουσία (έστω και με «ανθρώπινο πρόσωπο»), δεν θα κλείνεται στους τέσσερις τοίχους του δημαρχείου, αλλά θα αναπνέει και θα εμπνέεται από την ενεργητική αγωνιστική συμμετοχή των κατοίκων.
·         Για τις κρίσιμες μάχες που θα δοθούν στην περιοχή ενάντια στο ξεπούλημα του πρώην αεροδρομίου και την παραλία, ενάντια στους νέους αυτοκινητόδρομους και για την προστασία του Υμηττού.
Με τη σκέψη στον δεύτερο γύρο των αγώνων και με το ελπιδοφόρο μήνυμα των πρόσφατων αποτελεσμάτων για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας, στις δύσκολες μέρες που ζούμε και έρχονται για τον λαό μας, καλούμε κάθε μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κάθε αριστερό, αλλά και κάθε δημότη της Αργυρούπολης και του Ελληνικού να στηρίξουν την Κυριακή 14/11 τον αγωνιστή Χρήστο Κορτζίδη για δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης και το συνδυασμό "Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού - Αργυρούπολης".


   ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Τοπική επιτροπή νοτίων προαστίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου