Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου 2010

Τερματισε....το "χαμενο κορμι" πατριωτη...
Ξερεις τι αγωνες χρειασθηκαν για να κτισθει αυτο το κορμι;
Ποσες συνταξεις χρειασθηκε να κοπουν;ποσα επιδοματα;
ποσες θεσεις εργασιας;
ποσα ψεματα;
Με ποσους εργατες, μισθωτους,
συνταξιουχους,μικροεμπορους
χρειασθηκε να κονταροχτυπηθει
για να κτισει αυτο το κορμι;
Ενα κορμι χτισμενο με αιμα δακρυα
και ιδρωτα!!! 
Οχι δικα του,αλλα ολων μας.
Με λιγα λογια "μας ελαχε το χαμενο κορμι πατριωτη"
 Ωστοσο ενα λαθος μεγαλο το εκανε χθες το κορμι.
Κατεβηκε να τρεξει στην επετειο της Μαχης του Μαραθωνα.
Ενω επρεπε να τρεξει σε μια αλλη επετειο.

Στην επετειο της μαχης των Θερμοπυλων!
 Εκει που εδρασε ο "εφιαλτης"
Σε αυτη την επετειο επρεπε να κατεβει να τρεξει "το κορμι".
Αυτο να τρεχει...και εμεις να το κυνηγαμε!!!!

Και για την ιστορια
Ο Εφιάλτης ήταν αρχαίος Έλληνας γιος του Ευρυδήμου. Όπως αναφέρει ο Ηρόδοτος παρουσιάστηκε στον Ξέρξη και του υπέδειξε τη στενή διάβαση που έφερνε από το όρος Καλλίδρομο στις Θερμοπύλες και ανέλαβε να οδηγήσει από κει τους Πέρσες για να χτυπήσουν έτσι από τα νώτα τους Σπαρτιάτες του Λεωνίδα (480 π.Χ.).
Για την κυκλωτική κίνηση των Περσών επιλέχθηκαν οι 10.000 επίλεκτοι φρουροί του βασιλιά, γνωστοί και ως "Αθάνατοι", με αρχηγό τους τον Υδάρνη. Οι Πέρσες ακολούθησαν τον Εφιάλτη με τη δύση του ηλίου. Όλο το βράδυ ακολούθησαν το μονοπάτι που τους οδηγούσε ο Έλληνας προδότης. Το όνομα αυτού του στενού περάσματος ήταν Ανοπαία Ατραπός και, επειδή και οι ελληνικές δυνάμεις του βασιλιά Λεωνίδα γνώριζαν την ύπαρξη του, είχαν θέσει ως φρουρούς του περάσματος 1.000 Φωκείς.

Οι Πέρσες απώθησαν τους Φωκείς και κύκλωσαν τους Έλληνες. Ο Εφιάλτης είχε εκπληρώσει το ρόλο του. Για τη πράξη του αυτή ο Πέρσης αυτοκράτορας του έδωσε μια μεγάλη χρηματική ανταμοιβή. Η Δελφική Αμφικτυονία, όταν οι Πέρσες νικήθηκαν και έφυγαν από την Ελλάδα, τον επικήρυξε έναντι χρηματικής αμοιβής και γι' αυτό ο Εφιάλτης είχε καταφύγει στη Θεσσαλία. Όταν έπειτα από χρόνια γύρισε στη πατρίδα του στην Αντίκυρα Φθιώτιδας δολοφονήθηκε. Ο άντρας που τον σκότωσε ήταν ένας Τραχίνιος, ο Αθηνάδης, ο οποίος σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, τον αναγνώρισε και τον σκότωσε.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου