Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Εκοιμήθει και ο Κύρκος… Θρήνος στην αστική Τάξη για τη μεγάλη απώλεια.

Ο Κύρκος, βασική συνιστώσα διάβρωσης της αριστεράς όπως χρησιμοποιηθηκε από τις λέρες της ελληνικής παρασιτικής Αστικής Τάξης, μας άφησε χρόνους. Πολλοί αγώνες, φυλακίσεις, όσο ηταν στο ΚΚΕ, όταν ενηληκιώθηκε και έβαλε μυαλό πέρασε στην αντίδραση….


Κανάκεψε το φασίστα το Μαρκεζίνη δηλώνοντας και στηρίζοντας τις μεταρρυθμίσεις του ως σωστές ενώ κατήγγειλε τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου γιατί θεωρούσε ότι εκείνοι δεν αποτελούσαν παραγωγική δύναμη(έριξαν τη χούντα), ήταν και αναρχικοί πολύ ήθελε ο κύρκος να τους καταγγείλει …και δεν θα ταν η τελευταία φορά.


Αργότερα θα φτιάξει κυβέρνηση με το Μητσοτάκαρο, το άλλο πολιτικό θηρίο. Εν τω μεταξύ έχει κατασκευάσει το Συνασπισμό ένα εντυπωσιακό πράμα στα αριστερά του νεοελληνικού καθεστώτος που μέχρι σήμερα έχει βαλθεί να μας παλαβώσει(βλεπε Μάαστριχ,τον Κωνσταντόπουλο πρώην αρχηγό του ΣΥΝ υπάλληλο στους Βαρδιλογιάννέους-ΠΑΟ, την υποστήριξη στο ευρωομόλογο, στήριξη σε αμερικανοκίνητους αντικαθεστωτικούς όπως της Λιβύης κλπ παρασάνταλα)..


Μνημεία της πολιτικής του προσφοράς είναι η απαξίωση του αγώνα κατά τον εμφύλιο με την ηχηρή φράση «ευτυχώς δεν νικήσαμε». Η καταδίκη των εξεγερμένων του Δεκέμβρη του 08 και η απόλυτη ταύτισή του με τις δυνάμεις της αντίδρασης κλπ.


Στα πιο ύστερα του που τιμούν τα πρώτα ο κύρκος ήταν αυτός που σέρβιρε το πρώτο κοινό γεύμα του Μνημονίου . Στις 11 Γενάρη του 2010 ο κύρκος κάλεσε σε γεύμα στην Αίγλη του Ζαπείου όλα τα καθεστωτικά ανδρείκελα που σε λίγους μήνες μετά θα μας γνωστοποιούσαν την είσοδό μας στο καθεστώς του Μνημονίου. Το κυρίως πιάτο εκείνου του γεύματος ήταν η συναίνεση των δημοκρατικών δυνάμεων, απαίτηση που δε λίγο θα είχαν και οι «πιστωτές μας»…Επίσης ο κύρκος ζήτησε την κατάργηση του Πανεπηστημιακού Ασύλου και ζήτησε απο τους εργαζομενους(απαντώντας στο ΚΚΕ) " να εγγυηθούν την εσωτερική ειρήνη και να απορρίψουν νεοζαχαριαδικούς τυχοδιωκτισμούς."

Έχει τη σημασία του να δούμε τους καλεσμένους του οι οποιοι ηταν: Giorgakis, Φίλιππος Πετσάλνικος, Φώτης Κουβέλης, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, Θόδωρος Πάγκαλος, Άννα Διαμαντοπούλου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Ευάγγελος Βενιζέλος και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Χρήστος Παπουτσής, οι Κώστας Σκανδαλίδης και Μίμης Ανδρουλάκης, Σπύρος Δανέλλης, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης, ο Σάκης Πεπονής, τα στελέχη του ΣΥΝ Σπύρος Λυκούδης και Δημήτρης Χατζησωκράτης, οι καθηγητές Νίκος Αλιβιζάτος και Γιάννης Βούλγαρης, η εκδότρια της Εστίας Εύα Καραϊτίδου, ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης, οι επιχειρηματίες Θ. Παπαλεξόπουλος, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης(της Proton Bank) και Δημήτρης Μελισσανίδης, οι δημοσιογράφοι Όλγα Τρέμη (συντόνιζε την εκδήλωση), Νίκος Φίλης, Σεραφείμ Φυντανίδης, Παντελής Καψής και Αλέξης Παπαχελάς. :(για τα παραπάνω εδώ)


Στα επικήδεια ξεχωρίζουμε την συλλυπητήρια επιστολή του χωρατατζή Μητσοτάκαρου, του Σαμαρά , της Ντορούλας που μέχρι και η αμερικάνικη πρεσβεία την έχει χεσμένη αντίθετα απ΄τον Παπαχελά που τον έχουν μικράν τον καλύτερο δημοσιογράφο, ο giorgakis πρωθυπουργός με τα αδέλφια του κλπ.

3 σχόλια:

  1. Επιτέλους μια θαρραλέα τοποθέτηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια πολιτική π...άνα λιγότερη
    «Επειδή όμως ακούστηκε και από την παλαιοημερολογίτικη πλευρά του αριστερού κινήματος, που είναι αμετακίνητα προσδεδεμένη στο χτες, μία πρόκληση προς τις ζωντανές δυνάμεις του Κοινοβουλίου και τις ζωντανές δυνάμεις της Αριστεράς, να τροποποιήσουν τη στάση τους και να συνταχθούν "κατά", θα ήθελα να πω ότι εγώ σαν αριστερός πολίτης θα ψηφίσω το Μάαστριχτ».

    (Λεωνίδας Κύρκος συζήτηση στη Βουλή για τη Συνθήκη του Μάαστριχτ 21 - 29 Ιούλη 1992))
    Λίγους μήνες μετά τη διάλυση του ενιαίου συνασπισμού!
    http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=5115269&publDate=3/6/2009

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διόρθωση: http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=4827229&publDate=22/11/2008

    ΑπάντησηΔιαγραφή