Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

UNA FATSA-UNA RATSA οι Μπατσοι σε Ελλαδα και Ισπανια...φωτο και βιντεο απο τις συγκρουσεις στη προσπαθεια των διαδηλωτων για ανακαταληψη της πλατειας..

Μαδρίτη, Ισπανία 

Τουλάχιστον 20 άτομα τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων και επτά αστυνομικοί, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών στη Μαδρίτη.


Πάνω από 200 αστυνομικοί είχαν παραταχθεί στην πλατεία Πουέρτα δελ Σολ, προκειμένου να εμποδίσουν μία νέα συγκέντρωση των διαδηλωτών.
Το βράδυ εκατοντάδες άτομα έκαναν πορεία μέσα στην πόλη, διαμαρτυρόμενοι για την περιφρούρηση της πλατείας. Συγκεντρώθηκαν στην Πλάθα δελ Σιμπέλς, ενώ πολλοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών.
Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις και σημειώθηκαν συμπλοκές. Σύμφωνα με ανταποκριτές του BBC, πρόκειται για το πιο σοβαρό περιστατικό που συνέβη από τα μέσα Μαΐου, οπότε και ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις στους δρόμους της Ισπανίας.
Οι «Αγανακτισμένοι» διαμαρτύρονται για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στον τομέα της οικονομίας και για τα υψηλά επίπεδα ανεργίας.










Ενδιαφέρον προκαλεί ανακοίνωση του μεγαλύτερου ισπανικού σωματείου μπάτσων (SUP) λίγες μέρες πριν τις επιθέσεις εναντίον των διαδηλωτών με την οποία στρέφονταν κατά της κυβέρνησης και υπέρ των indignados, ενώ παράλληλα παραδέχτηκαν ότι η εντολή που δεχτηκαν για εκκένωση ήταν παράνομη και θύμιζε καταστάσεις χειρότερες και από την εποχή του Φράνκο.







http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1324158

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου