Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Το «αμαρτωλό» Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα κρατά παράνομα τρεις πολιτικούς πρόσφυγες

Πριν από μερικές μέρες καταγγείλαμε το βασανισμό τριών μεταναστών στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα, που έχει γίνει άντρο σαδιστών, οι οποίοι εκτονώνονται πάνω σε ανυπεράσπιστους αλλοδαπούς. Πλέον, υπάρχουν όλα τα δεδομένα μιας βρόμικης σκευωρίας σε βάρος τριών πολιτικών προσφύγων από τη Δυτική Σαχάρα, η οποία συνεχίζεται ακόμη.

Οι τρεις αλλοοδαποί συνελήφθησαν μέσα σε αστικό λεωφορείο στην Πατησίων από ολόκληρη ομάδα «Δίας». Ο λόγος; Αναγνώρισαν στα πρόσωπά τους τους αλλοδαπούς που ξυλοφόρτωναν σε σπίτι στην Κυψέλη, οι οποίοι έκαναν καταγγελία στην «Ελευθεροτυπία», που συνοδευόταν από φωτογραφίες των τραυμάτων που είχαν στα σώματά τους και αποφάσισαν να πάρουν τη ρεβάνς, δεδομένου ότι μετά το δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας» γίνεται ΕΔΕ. Τους συνέλαβαν, τους ξυλοφόρτωσαν και όταν υπήρξαν καταγγελίες, τους τύλιξαν σε μια κόλλα χαρτί και τους έστειλαν κατηγορούμενους με ένα ανυπόστατο κατηγορητήριο.


Πίστευαν ότι θα καταφέρουν να τους στείλουν στη φυλακή, όμως τα πράγματα δεν ήρθαν όπως τα περίμεναν. Οι τρεις πολιτικοί πρόσφυγες δεν έμειναν ανυπεράσπιστοι, όπως συμβαίνει συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις. Το περασμένο Σάββατο το Β’ Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο ανέβαλε τη δίκη για την 1η Σεπτέμβρη και ήρε την κράτησή τους, μετά τις δηλώσεις των ίδιων σχετικά με τη διεύθυνση κατοικίας τους και την επιβεβαίωση από έλληνα αλληλέγγυο που κατέθεσε ως μάρτυρας.

Συνεχίστηκε μόνο η διοικητική κράτησή τους από την Αστυνομία, επειδή δεν είχαν χαρτιά. Ομως, και οι τρεις κρατούμενοι, από το δικαστήριο ακόμη, εξέφρασαν την πρόθεσή τους να καταθέσουν αίτηση για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου, καθώς κατάγονται από την κατεχόμενη από το Μαρόκο Δυτική Σαχάρα και έχουν δραστηριοποιηθεί στο απελευθερωτικό κίνημα της πατρίδας τους, με αποτέλεσμα να βρίσκονται υπό διωγμό από το βασιλικό καθεστώς του Μαρόκου.

Πράγματι, μόλις επέστρεψαν στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα, υπέβαλαν γραπτές αιτήσεις για χορήγηση πολιτικού ασύλου, ενώ ενημερώθηκε η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, η οποία παρενέβη και πήρε τη διαβεβαίωση ότι την επόμενη μέρα (Κυριακή) οι τρεις θα μεταφέρονταν στην Πέτρου Ράλλη για να πάρουν τη γνωστή ροζ κάρτα και να αφεθούν ελεύθεροι, αφού δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος κράτησής τους.

Ομως, η διοίκηση του ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα, εκμεταλλευόμενη και την περίοδο των διακοπών, μεθοδεύει έτσι τα πράγματα ώστε να κρατήσει φυλακισμένους τους τρεις Σαχράουϊ μέχρι να γίνει η δίκη τους. Ενώ οι τρεις πρόσφυγες υπέβαλαν γραπτές αιτήσεις για χορήγηση πολιτικού ασύλου και είχαν και αντίγραφο, δεν σημείωσαν πάνω στο αντίγραφό τους τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης που υπέβαλαν. Ταυτόχρονα, τους μοίρασαν σε άλλα αστυνομικά τμήματα (Ομόνοια, Καλλιθέα, Αμπελόκηπους), ενώ εξακολουθούν να είναι χρεωμένοι στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα. Προσπαθούν να τους κρατήσουν φυλακισμένους για όλο το μήνα, όχι μόνο εκδικητικά, αλλά και επειδή φοβούνται καταγγελίες και αποκαλύψεις για τα αίσχη που έχουν κάνει σε βάρος τους.

Καταγγέλλουμε την παρανομία του «αμαρτωλού» ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα και απαιτούμε να μεταφερθούν άμεσα οι τρεις Σαχράουϊ πολιτικοί πρόσφυγες στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, για να πάρουν τη ροζ κάρτα που δικαιούνται και να αφεθούν ελεύθεροι.

http://www.eksegersi.gr/article.php?article_id=12563&pos=4&cat_id=48

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου