Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Δεν έμαθα να κλέβω, αλλά να δουλεύω!!!

Χτες το πρωί στην Αθήνα, στην οδό Πειραιώς, 300 εργαζόμενοι της εταιρίας Fulgor, διαδήλωναν με σφυρίχτρες και συνθήματα, κλείνοντας το ένα ρεύμα του δρόμου για πάνω από 4 ώρες. Ζητούσαν το αυτονόητο, όπως είπα και στην προηγούμενη ανάρτηση, να εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας τους ακόμη κι αν η εταιρία αλλάξει χέρια, δεδομένου πως ο ιδιοκτήτης είναι υπερχρεωμένος και δεν καθίσταται δυνατό να λάβει άλλα δάνεια από τις Τράπεζες.
Μιλάμε για μια επιχείρηση όπου το δυναμικό της έχει την απόλυτη τεχνογνωσία για την παραγωγή καλωδίων και υποβρυχίων καλωδίων, προϊόν του μέλλοντος.

Μεγάλο ποσοστό αυτών των εργαζομένων είναι σε μια ηλικία που αν απολυθούν, χάνουν εκτός από τη δουλειά τους, το δικαίωμα της συνταξιοδότησης τους. Ακόμη και οι νεότεροι θα αντιμετωπίσουν πολλά προβλήματα ανεύρεσης νέας εργασίας! Δεν μιλάμε ωστόσο για μια επιχείρηση η οποία από την επομένη της απόλυσης των εργαζομένων θα βάλει λουκέτο, αλλά για μια επιχείρηση που αλλάζοντας χέρια θα συνεχίσει να υφίστασται, παράγοντας ένα υλικό το οποίο θα αποφέρει μακροπρόθεσμα πολλά κέρδη!

Τα αιτήματα των εργαζομένων τα οποία εξέθεσαν χτες στο Υπουργείο Εργασίας παρουσία της διεύθυνσης αλλα και πολιτικών φορέων του νομού Κορινθίας, είναι απλά και καθόλου ανέφικτα! Η εξασφάλιση των 300 θέσεων εργασίας ακόμη και μετά την πώληση της εταιρίας! Φυσικά οι βουλευτές του νομού Κορινθίας έδωσαν τις κατάλληλες υποσχέσεις πως το πρόβλημα θα λυθεί και θα συζητηθεί το θέμα και με αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Οικονομικών σε δέκα μέρες το πολύ!

Οπως καταλαβαίνετε μιλάμε για μια κατάσταση η οποία απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και πρέπει να αναδειχθεί ως μείζον θέμα στα δελτία των ειδήσεων! Εδώ να πω πως χτες στην ειρηνική πορεία των εργαζομένων παραβρέθηκαν και κάμερες από μεγάλης εμβέλειας κανάλια, όπως το Mega, το Alter, το Σκάι και άλλα, των οποίων οι ρεπόρτερ μίλησαν με τους εργαζόμενους και έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα! Επίσης ενημέρωσαν τους εργαζομενους πως το θέμα θα αναδειχθεί από τα κανάλια που εκπροσωπούσαν.

Ωστόσο στα δελτία ειδήσεων των συγκεκριμένων καναλιών δεν έγινε ούτε μια μικρή αναφορά στο θέμα. Τα ΜΜΕ οφείλουν να δίνουν βήμα σε οποιονδήποτε το χρειάζεται. Οφείλουν να λένε την είδηση και να μην εθελοτυφλούν! Γνωρίζουμε όλοι ποσα και ποια συμφέροντα κρύβονται πίσω από τα ΜΜΕ, αλλά θα μπορούσαν να ασχοληθούν με την είδηση αυτή, διότι αφενός είναι μείζονος σημασίας και αφετέρου δημιουργήθηκε θέμα με το τετράωρο κλείσιμο του ενός ρεύματος της Πειραιώς!

Ο πόλεμος κερδίζεται με μάχες οι οποίες δίνονται και θα δοθούν! Κι αν δεν κερδηθούν οι μάχες, θα χάσουμε το πόλεμο με το κεφάλι ψηλά και με αξιοπρέπεια θα πούμε ότι παλέψαμε και ότι προσπαθήσαμε!

Νιώθω μεγάλη οργή για το τόπο που μεγάλωσα και ζω! Θα επιμένω στο θέμα αυτό μέχρι να το δω πρώτη είδηση στις ειδήσεις! Είμαι στο πλάι αυτών των εργαζομένων όχι γιατί μέλος της οικογενείας μου πλήττεται θανάσιμα αλλά γιατί σε κάθε είδους αδικία δε μπορώ να σταυρώνω τα χέρια να κοιτώ τον ουρανό και να προσεύχομαι! Έχω μάθει να παλεύω και να στέκομαι στα πόδια μου και έχω μάθει να χάνω αξιοπρεπώς μετά από σκληρές και αδυσώπητες μάχες.

Θα ήθελα να σας παρακαλέσω για άλλη μια φορά να αναδείξετε το θέμα με τον τρόπο σας στα ιστολόγια σας! Και να μπορέσουμε να δώσουμε ένα ηχηρό χαστούκι όλοι μαζί σε όποιο μέλος της κοινωνίας αυτής κοιμάται, και στα ΜΜΕ προτάσσοντας τα blog μας ως μέσα και ως φορείς ουσιαστικής ενημέρωσης και διάδοσης μηνυμάτων, μηνυμάτων που κάποιοι επανειλημμένως τείνουν να χώνουν στα συρτάρια της λήθης, προβάλλοντας ανούσια άλλα θέματα που δεν αγγίζουν καν τα προβλήματα της κοινωνίας.

Τα κακεντρεχή σχόλια θα σβηνονται διαμιας! Το θέμα δεν είναι να κάνουμε διάλογο, όχι εδώ, όχι έτσι, το θέμα είναι να κάνουμε μια προσπάθεια να εισακουστεί ένα μέρος της κοινωνίας που δεν έμαθε να κλέβει, αλλά να δουλεύει και μάλιστα σκληρά!

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

coulakaicoula.blogspot.com

1 σχόλιο: