Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Κι αν σου κάτσει;

Από το Μαρικάκι

Περασμένα ξεχασμένα... Κάπως έτσι απαντάει, δυο μήνες μετά, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύλληψη από την Αντιτρομοκρατική στην οδό Φορμίωνος και τις συνθήκες κράτησης του μέλους του ΣΥΝ Δημοσθένη Παπαδάτου – Αναγνωστόπουλου στα μέσα Ιανουαρίου.

Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη και Τάσος Κουράκης αναφέρουν σχολιάζοντας την απάντηση του υπουργείου στην ερώτηση που είχαν καταθέσει από τις 25 Ιανουαρίου, ότι όχι μόνο δεν διατάχθηκε έρευνα για να εξακριβωθεί η συγκεκριμένη υπόθεση αλλά η πολιτική ηγεσία αποφαίνεται –χωρίς έρευνα πάντα – ότι «δεν υπήρχε τίποτα μεμπτό στην προσαγωγή», αντιθέτως «έγινε με νόμιμο τρόπο και πως οι ενέργειες των αστυνομικών ήταν σύννομες και χωρίς υπερβολές»! Εξάλλου συνεχίζει η απάντηση το Υπουργείο έχει μηδενική ανοχή σε θέματα παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κάθε καταγγελία ή πληροφορία για ανάρμοστη συμπεριφορά αστυνομικού κ.λ.π και βεβαίως πως εξετάζει σε βάθος κάθε τέτοια καταγγελία!

Οι δύο βουλευτές μιλούν για απροκάλυπτη συγκάλυψη ενός σοβαρότατου περιστατικού και ρωτούν τον υπουργό «γιατί ρίχνει μεγαλύτερο βάρος στις μαρτυρίες των αστυνομικών και όχι στον πολίτη που έχει κάνει και μήνυση, καθώς και γιατί δεν διατάζει σχετική έρευνα για τα καταγγελθέντα, εφόσον έχει μηδενική ανοχή σε αυθαιρεσίες και παραβιάσεις δικαιωμάτων»;

Ρωτούν επίσης τι τύχη επιφυλάσσεται σε όσους συλλαμβάνονται;
Προφανώς είναι ρητορικό το ερώτημα γιατί η πείρα αποδεικνύει πως το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι πράγματι Προ- Πο.
Είτε έχεις φάτσα υπόπτου, είτε φάτσα υπεράνω υποψίας είτε φάτσα παρόμοια με συγκεκριμένου υπόπτου, μπορεί ανά πάσα στιγμή να σου τύχει «αντιτρομοκρατικό» τζακ – ποτ.
Αφετέρου, αν τα παλικάρια της Αντιτρομοκρατικής δενέχουν τις καλύτερες των διαθέσεων, κλάφτα Χαράλαμπε.
Και στο τέλος, νίψιμο χειρών αντί εξηγήσεων...

απο το ΠΟΝΤΙΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου