Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές! Η Κ. Καρακατσάνη δεν είναι ... Μαντέλης

"Την παράταση της προσωρινής κράτησης της Κωνσταντίνας Καρακατσάνη για ένα ακόμα εξάμηνο, αποφάσισαν οι δικαστές του Συμβουλίου Εφετών, αν και οι «ενδείξεις ενοχής» με βάση τις οποίες διώχθηκε, προφυλακίστηκε και δικάζεται για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», κατέπεσαν κατά την αποδεικτική διαδικασία στο δικαστήριο.

Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας», οι ενδείξεις σε βάρος της είναι η ταυτοποίηση αποτυπώματός της σε μια σακούλια σκουπιδιών, από τις κατασχεθείσες στο σπίτι του Χαλανδρίου, καθώς και η «καταγραφή» της από την Αντιτρομοκρατική ως ένα από τα πρόσωπα που επισκέπτονταν το σπίτι. Ωστόσο, η ταυτοποίηση του αποτυπώματος βρίσκεται στον «αέρα», καθώς η επίμαχη σακούλα φέρεται ως «μη παραληφθέν πειστήριο» από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, ενώ ο αστυνομικός που την είχε καταγράψει στους «ύποπτους επισκέπτες», παραδέχθηκε κατά την κατάθεσή του στο δικαστήριο ότι δεν την αναγνωρίζει, καθώς άλλη κοπέλα είχε στο μυαλό του ως Καρακατσάνη.

Οι συνήγοροί της έθεσαν υπόψη των δικαστών τα νέα δεδομένα. Παρόλα αυτά, οι δύο από τους τρεις δικαστές του συμβουλίου – η εισηγήτρια εφέτης μειοψήφησε- αποφάσισαν να συνεχιστεί η προφυλάκισή της μέχρι να εξαντληθεί το ανώτατο όριο που θέτει ο νόμος, δηλαδή το 18μηνο (είναι ήδη κρατούμενη 12 μήνες).

Η μία από τους συνηγόρους της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στην εφημερίδα, χαρακτήρισε την απόφαση αυτή «άδικη, αντιφατική εντελώς και ασύμβατη με το νόμο, την κοινή λογική και την τετράμηνη αποδεικτική διαδικασία, που έχει πλήρως αποδομήσει τις αποδιδόμενες κατηγορίες στην Καρακατσάνη» και τονίζει ότι «είναι λυπηρό να στερείται έτσι αψήφιστα έξι ακόμα μήνες από τη ζωή της μια 20χρονη κοπέλα όταν η αθωότητά της βοά».

Στο μεταξύ, η δίκη των «Πυρήνων» συνεχίζεται. Το δικαστήριο διέκοψε την ακροαματική διαδικασία για την Πέμπτη μετά το Πάσχα".

Το παραπάνω δημοσίευμα είναι απ’ την tvxs

Εχουμε αναφερθεί επανειλημμένα στο μπλογκ μας για την περιπέτεια που περνάει, απ’ την ασφαλίτική σκευωρία, η Κωνσταντίνα Καρακατσάνη. Δεσ' τε μια χαρακτηριστική ανάρτηση που την τιτλοφορούσαμε «Οι αξιόπιστοι μάρτυρες της αντιτρομοκρατικής».

Με αυτή την εξέλιξη είναι καλό να θυμηθούμε την εξέταση από τον δικηγόρο της Κ.Καρακατσάνη,  Ν. Κωνσταντόπουλο, του αρχιμάτσου, Παρακευά Χηνόπουλου, που τύλιξε σε μια κόλλα χαρτί την κατηγορούμενη:

  * Συνήγορος: «Στις 22/9 δώσατε μια κατάθεση όπου αναφέρατε ονόματα και τα συσχετίζατε και με πράξεις. Είπατε εδώ ότι δεν είχατε εξετάσει την ταυτότητα της Καρακατσάνη και το όνομα το πληροφορηθήκατε μετά. Πώς τότε λέτε το όνομά της;»

* Μάρτυρας: «Είπα για ένα παπί που έφυγε από το σπίτι, ιδιοκτησίας Καρακατσάνη».

* Συνήγορος: «Οχι κύριε, πήγατε να πείτε ένα ποίημα και είπατε "η Καρακατσάνη που οδηγούσε τη μηχανή", ενώ δεν ξέρατε τα στοιχεία της».

* Μάρτυρας: «Είχαμε διακριβώσει σε ποιον ανήκε η μηχανή».

* Συνήγορος: «Στην κατάθεσή σας στην ανακρίτρια μιλάτε για τις 21 Σεπτεμβρίου 2009 και λέτε "στο σπίτι βρισκόταν ο Χατζημιχελάκης και η Καρακατσάνη". Από πού αντλείτε αυτή τη βεβαιότητα και καταθέτετε αυτό το επιβαρυντικό στοιχείο;»

* Μάρτυρας: «Γνώριζα μια κοπέλα από τον χώρο των Εξαρχείων που μου την είχαν υποδείξει ως Κωνσταντίνα Καρακατσάνη. Είχα την αίσθηση ότι είναι αυτή. Εκ των υστέρων όταν συνελήφθη και τη βλέπω και τώρα, έχω αμφιβολίες».

* Συνήγορος: «Είναι ένα χρόνο μέσα... Είμαι σε χώρο δικαστηρίου και συγκρατούμαι».

* Μάρτυρας: «Συγκρατηθείτε».

* Συνήγορος: «Ευχαριστώ για τη συμβουλή. Αναφέρατε ένα όνομα έτσι και στείλατε ένα παιδί στο στόμα του λύκου;»

* Μάρτυρας: «Δεν είμαι σίγουρος 100%».

* Συνήγορος προς δικαστές: «Να γιατί πρέπει να προσέχετε ως δικαστές, να μην πατάτε σάπια σανίδια».

* Μάρτυρας: «Είδα την κοπέλα που ήξερα από τα Εξάρχεια ως Καρακατσάνη να φεύγει και σε συνδυασμό με την πινακίδα, που ήταν στο όνομά της, υπέθεσα ότι ήταν αυτή».

* Συνήγορος: «Ανθρωποι σαπίζουν από τέτοιες πλάνες. Υπάρχει θέμα και πώς αντλούνται πληροφορίες. Την άλλη ...Καρακατσάνη τη φωνάξατε ποτέ;».

* Μάρτυρας: «Δεν ξέρω πού μένει».

«Φάντασμα η Καρακατσάνη, ανύπαρκτα τα πειστήρια» είχε σχολιάσει εύλογα τότε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Ομως όλα αυτά δεν απασχολούν τους "λειτουργούς της Θέμιδας" ... Η Κωσταντίνα βλέπετε, δεν είναι ... Μαντέλης.

Βαθυ Κοκκινο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου