Πέμπτη, 5 Μαΐου 2011

Ομόφωνα αθώος ο Σίμος Σεϊσίδης

Αθώος, με ομόφωνη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, κρίθηκε ο αναρχικός Σίμος Σεϊσίδης, ο οποίος δικαζόταν για συμμετοχή σε επτά ληστείες τραπεζών.Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου, από την ακροαματική διαδικασία προέκυψαν αμφιβολίες για το κατά πόσο ο Σ. Σεϊσίδης είχε συμμετοχή στα 13 κακουργήματα για τα οποία κατηγορείτο, με αποτέλεσμα την απαλλαγή του.
Αθωωτική ήταν και η εισαγγελική εισήγηση, κατά την οποία αναφέρθηκε ότι ουδείς από τους μάρτυρες μπόρεσε να τον αναγνωρίσει ως έναν από τους ληστές.

Στην απολογία του, ο Σ. Σεϊσίδης είχε υποστηρίξει ότι το κατηγορητήριο σε βάρος του είχε στηθεί και κατασκευασθεί από τις υπηρεσίες ασφαλείας του κράτους, χωρίς να κάνει αναφορά στα κακουργήματα που του αποδίδονταν.

Πρόκειται για την ίδια υπόθεση, για την οποία είχε κατηγορηθεί ο Γιάννης Δημητράκης, ο οποίος είχε τραυματισθεί και συλληφθεί στις 16/9/2006, ύστερα από ληστεία σε κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στη Σόλωνος. Αυτή ήταν και η μοναδική ληστεία για την οποία καταδικάστηκε τελικώς από το δικαστήριο.

Το 2010 ο Σ. Σεϊσίδης, όντας φυγόδικος, χτυπήθηκε από όπλο αστυνομικού κατά τη διάρκεια ελέγχου, με αποτέλεσμα να χάσει το πόδι του.

Λόγω της φυγοδικίας του, έχει ήδη καταδικαστεί ερήμην σε επτάμισι χρόνια φυλάκισης για πλημμελήματα που αφορούσαν στη συγκεκριμένη υπόθεση.

 Παραμένει στη φυλακή έως ότου επιλυθεί το ζήτημα της ποινής που του έχει επιβληθεί.

Αντωνια Ξυνου
enet

1 σχόλιο:

  1. ENAΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΔΗΛΑΔΗ...Η ΚΩΛΟΠΟΥΣΤΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΟΙΝΗ;OΛΗ ΑΥΤΗ Η ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ''ΠΑΙΔΙΑ'' ΤΗΣ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΣΙΜΟ ΤΙ΄ΕΓΙΝΕ ΤΩΡΑ ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ;ΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ;AΛΛΑ ΔΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΧΑΜΕΝΟ ΠΟΔΙ Ο ΜΠΑΤΣΟΣ ΣΗΜΕΔΕΨΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ .ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΤΟ ΔΕΙΞΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΜΠΑΤΣΟΥ ΔΕ ΤΟ ΕΙΔΕ ΚΑΝΕΙΣ...ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΡΕ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή