Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΔΟΥΡΕΙΟΣ...ΤΥΠΟΣ

Πρώτο θέμα στα καλοταϊσμένα ΜΜΕ, κανάλια-εργολάβους, κυβερνητικά στελέχη, ακόμη και για την ΕΡΤ… Καλά λόγια από Πεταλωτή, Ψυχάρη, Πρετεντέρη…


Κανάλια, εφημερίδες, κυβέρνηση, εργολάβοι, δημοσιοκάφροι, εκφράζουν "συμπάθεια"...
Οι κυρίες της Εκάλης μαζί με μαρξιστές;...
Λέτε να έγιναν όλοι τους επαναστάτες;...
Λέτε κάτι να συμβαίνει;...
Λέτε να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και να δώσει "διέξοδο" μια "γλυκειά" συναίνεση;...
Δεν γνωρίζουμε, δεν υπονοούμε τίποτα ...απλώς αναρωτιόμαστε...

απο  sibilla 
με μια μικρη παρεμβαση στο τιτλο και την εικονα

1 σχόλιο:

  1. Καλησπέρα σου.Να ζητήσω συγνώμη που δεν μπόρεσα να σου πω την γνώμη μου στο σχόλιό σου, αλλά έχω πρόβλημα και δεν μπορώ να γράψω σχόλιο στο δικό μου μπλοκ.
    Ήθελα λοιπόν να πω ότι είναι πολύ θετικό για μένα, το ότι όλος αυτός ο κόσμος βγήκε από την απάθεια και την ανοχή του, αποφάσισε να εκφραστεί έστω και με αυτόν τον τρόπο, μόνο που είναι ακριβώς λόγω της απειρίας του, λόγω του ότι βρίσκεται μακρυά από την πολιτική την στιγμή που όλα στην ζωή μας είναι πολιτική,από την στιγμή που δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι είναι αντιμέτωπος με ένας πόλεμο ταξικό και ότι σαν τέτοιο μόνο μπορεί να τον αντιμετωπίσει,είναι και ευάλωτος και εύκολα χειραγωγήσιμος.
    Το βλέπεις άλλωστε και εσύ, όλα τα κανάλια, όλοι οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι, οι πιο φανατισμένοι και ορκισμένοι εχθροί του ταξικού αγώνα, υπερασπιστές και εντεταλμένοι του κεφαλαίου,δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να επιχειρούν να το ποδηγετήσουν, να το στρέψουν προς άλλη κατεύθυνση ανώδυνη, για τα συμφέροντα που υπηρετούν.
    Σύντροφέ μου το καταλαβαίνουμε ή όχι, η αλήθεια είναι ότι το ΚΚΕ είναι εκείνο το κόμμα, που έχει την ιστορία και άρα συσσωρευμένη εμπειρία αγώνων,διαθέτει την οργάνωση, έχει την δυναμική και το δυναμικό εκείνο που μπορεί να λειτουργήσει με αποφασιστικότητα και πειθαρχεία.Το κυριότερο είναι ότι βασίζεται στην διαλεκτική και στον ιστορικό υλισμό, πράγμα που δίνει την δυνατότητα των επιστημονικών αναλύσεων, των αντικειμενικών εκτιμήσεων,των επιστημονικά τεκμηριωμένων προτάσεων.Όλα αυτά είναι αναγκαίο να αξιοποιηθούν από εκείνους τους όποιους θα ήθελαν πραγματικά να αντισταθούν στην σημερινή κατάσταση που δεν έχει διέξοδο.
    Πρέπει να μας γίνει συνείδηση, ότι μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα δεν μπορεί να δοθούν λύσεις στα τεράστια προβλήματα.
    Σύσσωμη η εργατική τάξη συντεταγμένα και οργανωμένα πρέπει να συμπαραταχθεί απέναντι στην Αστική τάξη.Είναι μεγάλο λάθος η επιμονή των αγανακτισμένων της πλατείας να αρνούνται την ύπαρξη κομμάτων και ιδεολογιών.Τι λογής αποκοτιές είναι αυτές;

    Όσο για το ΚΚΕ και αυτό με την σειρά του, πρέπει να κατανοήσει, αλλά κυρίως να ανταποκριθεί στο ρόλο του, που δεν είναι άλλος από το να συσπειρώσει τους εργαζόμενους, να τους οδηγήσει στην οργανωμένη αντίσταση.
    Δεν μπορώ στ΄αλήθεια να ερμηνεύσω την στάση του, που κάποιες φορές είναι σε ανακολουθία με τα λόγια.Αυτές οι διαπιστώσεις μου δεν αφορούν μόνο τους αγανακτισμένους άλλα ολόκληρη την εργατική τάξη τα όποια κινήματα τις όποιες μορφές διαμαρτυρίας και το ΜΛΚ
    Και να, στο θέμα των Αγανακτισμένων, η αρχική του θέση με κάποιο τρόπο απαξίωνε τις κινητοποιήσεις τους, αλλά σε χθεσινό του άρθρο ο Ριζοσπάστης και με την τοποθέτηση της Αλέκας νομίζω ότι το βάζει στις σωστές του διαστάσεις και το αντιμετωπίζει θετικά.
    Όμως η προηγούμενη στάση του προξένησε ζημιά και το κρατάει μακρυά από τέτοιες μορφές κινητοποιήσεων τις οποίες από την αρχή θα έπρεπε να τις αντιμετωπίσει θετικά, σύμφωνα άλλωστε με αυτά που τόσο καιρό λέει για την αναγκαιότητα να βγει έξω ο κόσμος και να αντισταθεί αποφασιστικά ,στα μέτρα, στην κυβέρνηση, στην ΕΕ, στο ίδιο το σύστημα, με στόχο την ανατροπή του.
    Ας ελπίσουμε ότι αυτό το εγχείρημα θα έχει μια επιτυχή έκβαση και ότι θα βρεθούν οι συνιστώσες εκείνες, που θα το οδηγήσουν στην συμπόρευση με τις ταξικές δυνάμεις και όλους τους εργαζόμενους.
    Έτσι και αλλιώς και χωρίς την μορφή ξεχωριστής οργάνωσης,μεμονωμένα πολλοί από τους αγανακτισμένους θα προσχωρήσει και θα συμπορευτεί με το υπόλοιπο κίνημα μην το φοβόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή