Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

VPRC: ΠΙΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ Η ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ!

αναδημοσιευση απο
.iskra.gr

ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΓΜΕΝΗ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ Ή ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ!

Τα ευρήματα της πρόσφατης δημοσκόπησης της VPRC, σε σχέση με τη στάση της κοινής γνώμης απέναντι στο δημόσιο χρέος, υπήρξαν μια ευχάριστη έκπληξη.

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι πολίτες όχι μόνο δεν θεωρούν το μνημόνιο μοναδική λύση (μόνο 14% το θεωρούν μονόδρομο!) αλλά και προκρίνουν με 54% ως λύση για το χρέος την επαναδιαπραγμάτευση για τη ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ!!! .


Εξίσου εντυπωσιακό είναι ότι η σχετική πλειοψηφία των ερωτηθέντων πολιτών, το 45% (έναντι 26%), τάσσεται υπέρ της κρατικοποίησης των μεγάλων ελληνικών τραπεζών!!!
Το πιο εντυπωσιακό, όμως, είναι ότι ακόμα και το 34%(!) των πολιτών (έναντι μόλις 36% να διαφωνούν) τάσσεται υπέρ της στάσης αποπληρωμής του χρέους απέναντι στους ξένους δανειστές! .

Δεν παίρνουμε ασφαλώς «τοις μετρητοίς» μια δημοσκόπηση όσο αξιόπιστη και αν είναι.
Αλλά και ως «τάσεις» αν εκληφθούν τα σχετικά ευρήματα είναι άκρως εντυπωσιακά!

Πολύ περισσότερο, μάλιστα, αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι αυτές οι ριζοσπαστικές αλλά και άκρως υπεύθυνες θέσεις σχετικά με το χρέος, οι οποίες συναντούν τόση μεγάλη απήχηση στην κοινωνία, δεν έχουν προβληθεί από καμία κοινοβουλευτική δύναμη της Αριστεράς!
Το τελευταίο, μόνο, διάστημα εκφωνήθηκαν κάποιες εξ αυτών των θέσεων, κι αυτές, όμως, δειλά, με ήξεις αφίξεις, αποσπασματικά και πάντως χωρίς μια επιχειρηματολογημένη συνεκτικότητα!

Τι δείχνουν αυτές οι διαπιστώσεις;
Δείχνουν ότι οι πολίτες, μάλλον, ξεπερνούν τα κόμματα της Αριστεράς και τείνουν να βρεθούν πιο μπροστά απ’ αυτά, και ίσως πολύ πιο μπροστά, με πολύ πιο τολμηρές διαθέσεις και αντιλήψεις.

Δείχνουν, επίσης, ότι αν έγκαιρα και από την πρώτη στιγμή, οι αριστερές δυνάμεις υιοθετούσαν συμπαραταγμένες κοινές ριζοσπαστικές και συνεκτικές εναλλακτικές θέσεις για την αντιμετώπιση του χρέους, σήμερα η θέση της Αριστεράς θα ήταν πολύ πιο αναβαθμισμένη και καθοριστική στις πολιτικές εξελίξεις!

Σήμερα, μπορεί να μιλούσαμε για μια Αριστερά που θα ηγείτο ενός πολύ μεγάλου πολιτικοκοινωνικού ρεύματος που θα έτεινε να γίνει πλειοψηφικό και θα μπορούσε, ίσως, με τους αγώνες του αλλά και με τη ψήφο του, να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις!

ΠΟΤΕ, ΟΜΩΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!
ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΑΙΧΜΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ.

Σήμερα όσο ποτέ οι αριστερές δυνάμεις οφείλουν από κοινού:

-ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΟΥΝ ΕΥΘΕΩΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ, ΩΣ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!

-ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΑΘΥΤΑΤΑ ΤΑΞΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΩΣ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΣΑΝΕΙ Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ!

-ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΟΥΝ ΩΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΜΕ ΣΑΦΗ ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ!

-ΑΝ Η ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΔΥΝΑΤΗ Ή ΑΠΟΤΥΧΕΙ, ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΕΞΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΕΥΘΕΩΣ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ. ΑΝ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΜΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ, ΤΟΤΕ, Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ, ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΜΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ!

Την ίδια ώρα οι Αριστερές δυνάμεις οφείλουν να προωθήσουν από κοινού ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ, ΤΩΝ ΠΙΟ ΑΔΥΝΑΜΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΜΙΣΘΩΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΩΝ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ MΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ.

Για να γίνουν όλα αυτά πρέπει οι δυνάμεις της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ να δράσουν από κοινού για την ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

Σήμερα, οι ως άνω θέσεις βρίσκουν μεγάλη απήχηση στην κοινωνία, που αναζητά ΕΛΠΙΔΑ και τείνουν να γίνουν πλειοψηφικές, αν δεν έχουν γίνει.

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ που θα υιοθετήσει αυτό το ριζοσπαστικό εναλλακτικό σχέδιο για το ΧΡΕΟΣ έχει την αναγκαία βάση, που μπορεί, αν συνοδευτεί και από άλλους παράγοντες, να γίνει και ικανή, για να περάσει στην ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ και να έρθει δυναμικά στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ με ένα νέο ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ρόλο!

ΙΔΟΥ Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου