Καρολος Παπουλιας:
Εγω σε ηλικια 15 ετων ημουν ανταρτης και πολεμουσα τον φασισμο!
Ακουγοντας αυτες τις λεξεις του συντροφου Παπουλια ντραπηκα για οσα εχω σουρει κατα καιρους στον προεδρο.
Εναν ανταρτη ειχαμε λοιπον στην "οικογενεια μας" (που λεει και ο Λουκιανος), και μεις τι καναμε; Ψαχναμε ξενα συμβολα να δυναμωσουν τον αγωνα μας. Και το "συμβολο" το'χαμε διπλα μας.
Εναν ανταρτη ειχαμε λοιπον στην "οικογενεια μας" (που λεει και ο Λουκιανος), και μεις τι καναμε; Ψαχναμε ξενα συμβολα να δυναμωσουν τον αγωνα μας. Και το "συμβολο" το'χαμε διπλα μας.
Ψαχναμε σε ξενες χωρες και μακρινες ηπειρους την ωρα που το "συμβολο" βρισκοταν πεντε στασεις με το λεωφορειο απο το σπιτι μας η δυο στασεις με το μετρο. Πραγματικα ντραπηκα. Θελοντας λοιπον να βεβαιωθω οτι ο συντροφος Καρολος δεν υπολειπεται σε τιποτα απο αλλους επαναστατες που μονοπωλουν το ενδιαφερον, στραφηκα στο διαδικτυο.
Πατωντας λοιπον στο google τη λεξη ΤΣΕ (τι αλλο θα μπορουσα να αναζητησω;) μου εβγαλε ενα ωκεανο απο πληροφοριες για τον κομανταντε. Εμενα ομως ενα πραγμα με ενδιεφερε να μαθω. Τι εκανε ο Τσε οταν ο Καρ πολεμουσε τον φασισμο;
Kαι εκει εφαγα τη μεγαλη σφαλιαρα και η ντροπη μου μεγαλωσε. Γνωριζοντας την ηλικια του συντροφου Καρ, η χρονολογια που επρεπε να ψαξω για τη δραση του Τσε ηταν το 1944. Οταν δηλαδη βρισκοταν στην ιδια ηλικια με τον συντροφο Παπουλια.
Η πρωτη σελιδα που βρηκα για την βιογραφια του Τσε ηταν στο Βικιπαιδεια.
Σας το μεταφερω οπως γραφεται στην εν λογω σελιδα χωρις δυστυχως να μπορω να σας μεταφερω την εικονα της απογοητευσης και της ντροπης που εναλλασονταν στο προσωπο μου.
Σας το μεταφερω οπως γραφεται στην εν λογω σελιδα χωρις δυστυχως να μπορω να σας μεταφερω την εικονα της απογοητευσης και της ντροπης που εναλλασονταν στο προσωπο μου.
Ο Ερνέστο Γκεβάρα γεννήθηκε στο Ροζάριο της Αργεντινής, γιος της Σέλια ντε λα Σέρνα και του Ερνέστο Γκεβάρα Λιντς, το μεγαλύτερο από τα συνολικά πέντε παιδιά της οικογένειας. Σύμφωνα με το πιστοποιητικό γέννησής του, γεννήθηκε στις 14 Ιουνίου 1928.
Δηλαδη ενα χρονο μεγαλυτερος απο τον συντροφο Καρ.
To 1942 εγγράφηκε στο δημόσιο λύκειο Ντέαν Φούνες της Κόρδοβα. Οι σχολικοί του βαθμοί υπήρξαν πολύ καλοί στη λογοτεχνία, την ιστορία και τη φιλοσοφία, αλλά και πολύ κακοί στην αγγλική γλώσσα, τα μαθηματικά και τη φυσική ιστορία. Το 1948 γράφτηκε στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου του Μπουένος Άιρες, όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές του το 1953, χωρίς όμως να ακολουθήσει την κλινική πρακτική που απαιτούταν προκειμένου να είναι σε θέση να εξασκήσει το επάγγελμα του γιατρού.
Δηλαδη τον καιρο που ο συντροφος Παπουλιας μαχονταν τον φασισμο, ο Τσε ηταν ακομα σχολιαροπαιδο.
Δεν χρειαζομουν τιποτα αλλο.
Εκλεισα τη σελιδα μονολογωντας με πικρια: Τελικα ειναι αληθεια.
Οταν ο Τσε πηγαινε, ο Καρ γυριζε.
Και μας για ακομα μια φορα μας εφαγε η ξενομανια. Ακομα και στα συμβολα του αγωνα.
Τιμη και δοξα στον επαναστατη " ΚΟΜΑΝΤΑΝΤΕ ΚΑΡ ΠΑΠΟΥΛΙΑ"
κάρολος όπως λέμε Κάρλ.
ΑπάντησηΔιαγραφήφήμες λένε ότι στο δεξί κωλομέρι έχει χτυπήσει ενα a.c.a.b
φήμες και βλαστήμιες για έναν ηγέτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήακούς εκεί στο δεξί κωλομέρι... αστοιχείωτε!
Στο αριστερό έχει κάνει το ταττού!!!!
Ο Παππούλιας ήταν στον ΕΛΑΣ σε ηλικία 15 ετών,όπως αρκετοί ακόμη ΕΛΑΣίτες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι ακριβώς αμφισβητείτε;;ότι ήταν τότε αντάρτης ;;ή τον αγώνα του ΕΛΑΣ
ή όπως αυτός -κακώς -συγχέετε τον αντιστασιακό Παπούλια με τον εξουσιαστικό Πρόεδρο της "Δημοκρατίας";
Tιμω τον αγωνα του ΕΛΑΣ και αμφισβητω αυτους που αμφισβητουν την νοημοσυνη μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌταν ο Τσε πήγαινε ο δικός μας γύριζε, όπως λές, Αναρχογατούλη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι ήταν τέτοια η φόρα κι ορμή του που τον πάρα-γύρισε.
Διότι ο Τσε διεφθάρη από την Επανάσταση και και έγινε τυραννικός― ανάγκαζε τη γυναίκα του να κινείται με λεωφορείο όταν εκείνος ήταν Υπουργός. Ενώ ο δικός μας, μεγαλύψυχος βοήθισε με δανεικά κι αγύριστα τον Ηγέτη του να στεγάσει τον έρωτά του.
Συγκρίνεται;
κοίτα να δεις, και ο παππούς ήταν στον ελληνικό απελευθερωτικό στρατό στα βουνά της Μακεδονίας αλλά δε ζει πια. Η γιαγιά όμως που ακόμα ζει, μου έχει πει πως στους ελασίτες δεν υπήρχαν παιδιά. τα παιδιά βοηθούσαν με άλλο τρόπο τους αντάρτες να τους φυγαδέψουν στα βουνά. Οπότε, πολύ αμφιβάλω αν ο Καρ Παπούλιας ήταν κάπου εκεί. Αλλά, ακόμα κι αν ήταν, γιατί σήμερα δεν κάνει καμία αντίσταση σε όλους αυτούς που ξεπουλάν τη χώρα του; Σήμερα οι Γερμανοί είναι φίλοι μας και οι δωσίλογοι πολιτικοί μας γαμάν για το καλό μας; Δηλαδή, κακώς κάναν οι Σαλονικείς και σταματήσαν την παρέλαση;
ΑπάντησηΔιαγραφήΤη δήλωση του Μανώλη Γλέζου - που ήταν στην αντίσταση πραγματικά - την έχετε υπόψη;
αν όχι, την αντιγράφω εδώ:
“Στη Θεσσαλονίκη, σήμερα, αποκαταστάθηκε το πραγματικό νόημα της 28ης Οκτωβρίου 1940
Πριν 71 χρόνια, ο ελληνικός λαός, είπε όχι στον εισβολέα. Σήμερα στη Θεσσαλονίκη και όπως μαθαίνω και στην Πάτρα και στο Ηράκλειο και στο Βόλο και στα Τρίκαλα και σ άλλα μέρη, ο λαός, διατρανώνει το ΟΧΙ του στην υποταγή της χώρας στην τρόικα και τη μετατροπή της σε προτεκτοράτο.
Η κυβέρνηση υποχρέωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποχωρήσει. Στην ουσία το επίσημο κράτος αποσύρθηκε, αυτοκαταλύθηκε. Οι πολιτικοί φορείς και οι πολιτικές οργανώσεις παρήλασαν μπροστά στο Λαό.
Δεν θα συμφωνήσω με τους χαρακτηρισμούς προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Πρέπει όμως και ο ίδιος να κατανοήσει ότι είναι ανεπίτρεπτο να καλύπτει με το κύρος του την πολιτική της υποτέλειας που ακολουθεί η κυβέρνηση”.
28.10.2011
Ένα ζήτημα αν κάποιος γεννημένος το ΄29 πολέμησε τους Γερμανούς που έφυγαν το ΄44.Πολύ καλό αναρχογάτε(α ρε Τσε μπραστά στον Κάρολο δεν πιάνεις μία!!)
ΑπάντησηΔιαγραφήΣημαντικότερο όμως είναι τι έκανες μετά τα 15 σου χρόνια και τι κάνεις και σήμερα.
Το ότι κάποτε πολέμησες (αν πολέμησες) δεν σου δίνει άλλοθι,και ο Τσολάκογλου πολέμησε τους Γερμανούς....
Το βεβαιο ειναι οτι ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!! Εξ'αλλου, οταν το ειπε θα παρατηρησατε εναν μικρο δισταγμο! και ειπε,στα γρηγορα, "εγω πολεμουσα τον φασισμο" . Ποιον φασισμο δεν ειπε! Φανηκε αμεσως οτι κατι κρυβει, οτι πουλα φυκια για μεταξωτες κορδελες, οτι ΔΕΝ εχει τι να πει και πετα σποντα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔΕΝ πολεμησε, και εαν πολεμησε ΔΕΝ σημαινει τιποτεΕαν ειχε πολεμησει τους Γερμανους ΔΕΝ θα στεκοταν ποτε στην Γερμανια, οταν εμεις γονατιζαμε κατω απο την χουντα των δοσιλογων που ο καρλ ΠΟΤΕ δεν κατεδιωξε οταν μπορουσε. Και ο πατερας μου πολεμησε [4 χρονια] και οι θειοι μου και η μητερα μου. Και μας εφαγε η αγροτια και οι υγρασιες. Αντε ρε μ**ακα που θα το παιξεις και αγωνιστης. Ουτε το αριστερο **χιδι του ΤΣΕ δεν εισαι.
Οσο για τον Γλεζο, ας κοψει κατι!!! Κα ο Ισαακ Ισαακ κατεβασε σημαια του μογγολοεχθρου και πεθανε για αυτο. Δεν βλεπουμε ομως τους δικους του να φαφλατιζουν συνεχως...
ζητω το εθνος μας
κατω τα καπελωματα
των επιτηδειων.