Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΤΑΝ ΓΕΡΑΣΟΥΝ


Έθαβαν οι γέροι τους νέους τους
Κι όταν θα πέθαιναν αυτοί δεν θα έμενε κανείς να τους θάψει
Σαν το κατάλαβαν
Πως άταφοι θα έμεναν
Άρχισαν να μπαίνουν μόνοι τους στους τάφους
Και να σκεπάζονται με χώμα
Όσο καλύτερα μπορούσαν
Μη σας φαίνεται παράξενο
Έτσι γινόταν από πάντα στους πολέμους.

Όμως αυτός ο πόλεμος είναι διαφορετικός. Ζουν οι νέοι. Μόνο που λείπουν. Άλλοι φεύγοντας μακριά, άλλοι πιάνοντας μια γωνιά να σκύψουν στους καημούς τους κι άλλοι που χαμένοι στο λαβύρινθο με τις αγωνίες τους βαφτίστηκαν «καταθλιπτικοί». «Ψυχικά ασθενείς».

Αν και κάποτε, θα πρέπει να το δούμε κι αυτό. Να εντάξουμε τη μοιρολατρία και την αδιαφορία στις ψυχικές νόσους. Αυτή η ακινησία, αυτή η απουσία έστω της παραμικρής αντίδρασης, δεν είναι έργο τέχνης. Δε γίναμε αγάλματα. Είναι ασθένεια. Paranormal που θα έλεγε και κάποιος μελετητής.
Σκοτώνουν τους ανθρώπους όταν γεράσουν. Είναι «βάρος στην οικονομική πολιτική». Στην «προσπάθεια για ανάπτυξη». Είναι «άχρηστοι». Τους δολοφονούν πυροβολώντας τους μ’ ένα μέτρο στο κεφάλι. Ένα μέτρο που τους κόβει τη σύνταξη, ένα που τους κόβει τα φάρμακα, ένα που τους αφαιρεί το δικαίωμα να νοσηλευτούν.

Κάποιοι γέροι δε χρειάζονται να περιμένουν άλλα μέτρα να τους πυροβολήσουν στο κεφάλι. Τι είναι άλλωστε η καρδιά και ο εγκέφαλος; Ένα λίγο πιο ισχυρό «δεν αντέχω» από το συνηθισμένο και μπορούν να σβήσουν μόνα τους. Μια σύνταξη λιγότερη, μια ακόμη κυβερνητική επιτυχία.
Συγχωρέστε με, αλλά θεωρώ τους γέρους πιο σημαντικούς από διάφορα «ιερά και όσια» αυτής της πατρίδας που γέρασε κι έρχεται η σειρά της να πυροβοληθεί μ’ ένα ξεπούλημα. Δε θα ξεμπερδέψω με ευκολάκια του στυλ «καλά να πάθουν γιατί ψήφισαν συντηρητικά». Είναι οι γέροι μου ό,τι κι αν ψήφισαν. Τέτοιου είδους αφορισμοί και γενικεύσεις δε δείχνουν τίποτε άλλο από τον έρποντα κοινωνικό φασισμό μιας άλλης πλευράς.

Σε κάθε περίπτωση, θεωρώ το ίδιο την εθνική αποκτήνωση με την εθνική προδοσία. Το γράφω μήπως και το κατανοήσουν διάφοροι εθνολάτρες της πολιτικής και της εκκλησίας. Προδότες είστε και δολοφόνοι. Κι εμείς οι υπόλοιποι άβουλοι. Αγάλματα. Πόλεμο έχουμε. Μαχητές δεν έχουμε. Μας σκοτώνουν τους γέρους. Αν δε σε νοιάζει, ήδη γέρασες πολύ.

ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ

2 σχόλια:

  1. Η μιση αληθεια ειναι αυτη που φανερωνει ο Καρτεσιος, και αφορα τους γερους της μικρομεσαιας ταξης και κατω,που πραγματι υποφερουν γιατι υπαρχουν και αυτοι οι γεροι "που μας εκαναν πιο σκληρους", αυτοι που φοβηθηκαν και καλα να μη φυγει η χωρα απο το ευρω και ψηφισαν αυτους που τωρα τους εξαθλιωνουν.

    Λυπαμε που το λεω (γραφω), αλλα εγω δεν νιωθω καμια συμπονια πλεον για τετοιους ανθρωπους, που καταδικασαν το μελλον των νεοτερων μονο και μονο για τη δικη τους ασφαλεια.

    Καλα να παθουν.

    ΥΓ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΩ Δεν αφορα ολοκληρη την 3η ηλικια αλλα τους φοβισμενους με τις παχυλες συνταξεις...μακαρι να μεινουν και αταφοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 80% εδωσαν στα μιζοκομματα γιατι φοβηθηκαν μην χασουν τις συνταξεις στις 17 Ιουνη...ε οχι ρε μαγκες μετα το ξυλο και τα χημικα που εφαγα για παρτι τους ας προσεχαν ....συγνωμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή