Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Η αλληλεγγύη διώκεται...

Η αστυνομία συνέλαβε την εκδότρια της εφημερίδας "Εποχή" Άση Κλαυδιανού, επειδή βρέθηκε μπροστά σε έλεγχο της αστυνομίας στην Πανεπιστημίου στο ύψος της Μπενάκη. Μέσα στη στοά αστυνομικοί των ΜΑΤ, αλλά και αστυνομικοί με πολιτικά έκαναν έλεγχο σε πέντε νεαρούς και έψαχνα τις τσάντες τους.

Η Άση Κλαυδιανού απλώς πλησίασε για να δει το περιστατικό και ενδιαφέρθηκε να μάθει τι συνέβη. Το αποτέλεσμα ήταν να οδηγηθεί στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας, μαζί με τους νεαρούς! Είναι προφανές ότι διώκεται και το ενδιαφέρον και η αλληλεγγύη σε προσαχθέντες!!!

Οι συγκεντρωμένοι που έβλεπαν το περιστατικό χειροκροτούσαν ειρωνικά τους αστυνομικούς...

Το... γενικό πρόσταγμα στο Α.Τ. Ομονοίας είχαν αστυνομικοί με πολιτικά. Εκεί είχαν προσαχθεί συνολικά 12 νεαροί... απλώς για εξακρίβωση στοιχείων. Οι νεαροί αφέθηκαν ελεύθεροι... Το ίδιο φυσικά και η εκδότρια, της οποίας απλώς πήραν τα στοιχεία ταυτότητας!

Σύμφωνα με καταγγελία της Άσης Κλαυδιανού, οι αστυνομικοί αυτοί, που ουδέν αναγνωριστικό έφεραν, απειλούσαν και επιδίωκαν να απομακρύνουν τους πελάτες της κοντινής καφετέριας, προφανώς για να ενεργούν εν κρυπτώ...

Οι θαμώνες αντέδρασαν έντονα στις προσταγές να αδειάσουν το κατάστημα.

2 σχόλια:

  1. Η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα!
    (Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δίπλα στους μαχητές της ελευθερίας

    Ο δρόμος της αντίστασης στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, ο δρόμος του αγώνα για την ελευθερία, περνάει μέσα από την αλληλεγγύη σ’ αυτούς που πρώτοι τον διάβηκαν. Δεν αφήνει κανέναν μόνο, δεν αφήνει κανέναν πίσω.

    Πορεία αλληλεγγύης σε όσους κι όσες διώκονται για την υπόθεση της Ε.Ο. ΣΠΦ
    Παρασκευή, 5 Οκτώβρη, 19.30, Προπύλαια (οδός Πανεπιστημίου, Αθήνα)

    Έναρξη της δίκης – Κάλεσμα στο δικαστήριο των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού
    Δευτέρα, 8 Οκτώβρη, 9.00
    Συνέλευση αλληλεγγύης στη ΣΠΦ και σε όσους κι όσες διώκονται για την ίδια υπόθεση / σύντροφοι, συντρόφισσες saspf.squat.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή