Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

ΚΝΕ..."Τι ειχες γιαννη, τι ειχα παντα"

               "ΠΡΟΒΟΚΡΑΤΟΡΕΣ " για την ΚΝΕ 
                     οσοι δεν  χωρανε στο μαντρι της
                          και της χαλαν την πιατσα.

                                  ΕΛΕΟΣ

                           Σταματηστε πια..
                  Δεν κουραστηκατε τοσα χρονια;;;
                      
                     Εχετε καταντησει  ΓΡΑΦΙΚΟΙ

Το παρακατω κειμενο δημοσιευθηκε στο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ
σημερα 26-3-2011

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΕΙ - ΤΕΙ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ

Οι φοιτητές να απομονώσουν κάθε προσπάθεια υπονόμευσης του αγώνα
Οι φοιτητές να απομονώσουν κάθε προσπάθεια υπονόμευσης του αγώνα
Η ΚΝΕ καλεί τους φοιτητές να γυρίσουν την πλάτη στην υπονόμευση και τον εκφυλισμού του κινήματος, να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση ανασυγκρότησης του κινήματός τους να συσπειρωθούν στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών
Με αφορμή το προβοκατόρικο, ενιαίο και οργανωμένο σχέδιο υπονόμευσης του αγώνα, που εκτυλίσσεται τις τελευταίες μέρες σε σχολές, οι Οργανώσεις ΑΕΙ - ΤΕΙ Λεκανοπεδίου της ΚΝΕ καλούν όλους τους φοιτητές και σπουδαστές να απαντήσουν παίρνοντας στα χέρια τους την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης και της ζωντάνιας των συλλόγων και των οργάνων του κινήματος.
Η ανακοίνωση των Οργανώσεων έχει ως εξής:
«Φοιτητές - φοιτήτριες,
Τις προηγούμενες μέρες ξετυλίχτηκε ενιαίο σχέδιο που στόχο έχει να αποτρέψει την ενημέρωση, τη συζήτηση και την προσπάθεια οργάνωσης της πάλης των φοιτητών.

Σε πολλές σχολές της Αθήνας, λεγόμενοι αντιεξουσιαστές και ομάδες της ΕΑΑΚ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ με ενιαία συνεννόηση και καταμερισμό προσπαθούν να τρομοκρατήσουν μέλη της ΚΝΕ και άλλους φοιτητές με ψέματα, αντικομμουνισμό, τραμπουκισμούς, προπηλακισμούς και μεθόδους που θυμίζουν άλλες εποχές. Αυτές οι ομάδες είναι υπερασπιστές της διάλυσης και του εκφυλισμού πολλά χρόνια στο φοιτητικό κίνημα.
Σε αυτή τους την προσπάθεια λειτούργησαν σαν συμμορίες και με παρακρατικό τρόπο που θυμίζει ΕΚΟΦ, χρησιμοποιώντας στις επιθέσεις τους κουκούλες, κράνη, ξύλα, λοστούς, σπρέι, πυροσβεστήρες, άρπαζαν τσάντες φοιτητριών και άλλα πολλά...
Μάλιστα, όλα αυτά έγιναν μία μέρα μετά το διαπαραταξιακό μάζεμα του προέδρου της ΔΑΠ, του προέδρου της ΠΑΣΠ, ενός στελέχους του ΣΥΝ και έξι στελεχών της ΕΑΑΚ που έγινε με στόχο να οριστεί ημερομηνία φοιτητικών εκλογών μακριά και έξω από τους φοιτητές και τους συλλόγους.
Φοιτητές - φοιτήτριες,
Σκεφτείτε: Ποιον βοηθούν και βολεύουν αυτές οι ενέργειες;
Τέτοιες πρακτικές δεν έχουν σχέση με διαφωνίες, με διαπάλη ιδεολογιών και πολιτικών απόψεων.
Τέτοιες πρακτικές απομακρύνουν τους φοιτητές από τη συμμετοχή και τη συζήτηση για τα προβλήματα και τις ανάγκες, τα δικά τους και των οικογενειών τους. Θα αξιοποιηθούν για να χτυπηθεί το άσυλο.
Τέτοιες πρακτικές βοηθάνε την κυβέρνηση και την πλουτοκρατία. Είναι εμπόδιο στην οργάνωση του αγώνα και της ζωντανής λειτουργίας των συλλόγων, αφού στρώνουν το χαλί για να αποδεχτούν οι φοιτητές τους αρνητικούς συσχετισμούς και τον εκφυλισμό.
Ολα αυτά, την ώρα που εντείνεται η βάρβαρη αντιλαϊκή επίθεση, που οι ιμπεριαλιστές σφάζουν ακόμα ένα λαό, που γίνεται οργανωμένη προσπάθεια από τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να μην υπάρξει απάντηση και οργανωμένη αντεπίθεση.
Φοιτητές - φοιτήτριες,
Απομονώστε αυτές τις ενέργειες και τους προβοκατόρικους μηχανισμούς που τις κάνουν.
Κανείς να μην τρομοκρατηθεί.
Η ΚΝΕ σάς απευθύνει κάλεσμα αγώνα και συστράτευσης, σας καλεί να πάρετε πάνω σας την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης και της ζωντάνιας των συλλόγων και των οργάνων του κινήματος. Σας καλεί να συμμετέχετε στον αγώνα για να μην πληρώσει την κρίση ο λαός μας, για να καταδικαστεί η ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη και η εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτή.
Να κάνουμε κάθε έτος, εξάμηνο, εργαστήριο κάστρο κατά της αντιλαϊκής πολιτικής. Ολοι στην πάλη για να μη γονατίσουν τους εργαζόμενους της χώρας μας, να μην περάσει ο νέος νόμος - έκτρωμα που μετατρέπει τα ιδρύματα σε επιχειρήσεις με δίδακτρα. Ολοι στην πάλη για την οργάνωση του κινήματος και τη συγκρότηση των οργάνων του. Κάντε δική σας υπόθεση τη συγκρότηση των φοιτητικών συλλόγων».

1 σχόλιο: