Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Ο ΑΞΙΟΤΙΜΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑ-ΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ....ο παπουλιας


Δηλωση του προεδρου (παρα τω πρωθυπουργο) της Δημοκρατιας κ. Παπουλια απο το Μεσολογγι
που παραβρισκεται στις εκδηλώσεις για τα 185 χρόνια από την ηρωική έξοδο.
 
Παπουλιας:Nα κοιταχθουμε ολοι στο καθρεφτη

Πρωτος μολις ακουσε αυτα τα λογια ετρεξε στο καθρεφτη ο Μπαρμπα Νικος.
Παιρνοντας το πιο σοβαρο του υφος οπως αρμοζει σε καποιον που εκτελει μια επιθυμια του Προεδρου της Ελληνικης Δημοκρατιας, εκλεισε για λιγο τα ματια του και μολις τα ξανανοιξε ειδε δεκαδες εικονες να περνανε μεσα απο τον καθρεφτη.

Βλεπει ενα μικρο αγορακι με μαθητικη μπλε ποδια σε μια σχολικη αιθουσα αλλα αμεσως η εικονα αρχιζει να σκοτεινιαζει και βλεπει το ιδιο αγορακι σε μια μισοαδεια αιθουσα κινηματογραφου να προσπαθει να πουλησει τη πραματεια του για να συνδραμει και αυτο στον αγωνα της οικογενειας για επιβιωση.Ενα αναστεναγμο που πηγε να βγει απο το στομα του Μπαρμπα Νικου τον διεκοψαν οι επομενες εικονες που αρχισαν να περνανε σαν τρειλερ απο τον καθρεφτη του.

Ενας νεαρος κρεμασμενος σε μια σκαλωσια να παλευει με τη ζωη.
Να και ο ιδιος...οχι δεν ειναι νεαρος πια, τα μαυρα μαλλια του εχουν αρχισει να παιρνουν το χρωμα της σοφιας αλλα η σκαλωσια και τα μπογιατισμενα ρουχα ειναι παντα το φοντο της ζωης του.
Πρεπει να χουν περασει πολλα χρονια απο την προηγουμενη εικονα.

 Αλλα οι εικονες σπρωχνουν η μια την αλλη με μεγαλη ταχυτητα και στην επομενη εικονα το φοντο της σκαλωσιας και των μπογιατισμενων ρουχων εχει παρει ενας δρομος γεματος φωνες, καπνους, αστυνομια και κοσμο να διαμαρτυρεται.

Αλλος για τους κοπους μιας ζωης που του εκλεψαν αλλος για τη ζωη που του κλεβουν και αλλος για τη ζωη που δεν θα τον αφησουν να ζησει.
Ολοι με την ιδια περπατησια και το ιδιο καθαρο βλεμμα. 

Να και ο Μπαρπα Νικος που σηκωνει τη μαγκουρα του σαν να σηκωνει τα πινελα που τον συντροφευαν μια ζωη και να θελει να σβησει ολη αυτη την ασχημια των καιρων.
Και ενα δακρυ να κυλαει σβηνοντας την επομενη εικονα του καθρεφτη.


 Ο Αξιοτιμος Μπαρμπα-Νικος πρεπει να ειναι περιπου στην ιδια ηλικια με τον αξιοτιμο κ. Προεδρο της Δημοκρατιας ....παπουλια.

παπουλια σειρα σου τωρα...ο καθρεφτης ολος δικος σου 

Αν βρεις το θαρρος.......
Γιατι το θρασος το εχεις λεγοντας αυτες τις λεξεις...στον Μπαρμπα-Νικο και στον καθε Νικο..Γιωργο..Μαρια..Ελενη...καθε ηλικιας........ 

Ενω ξερεις !!!



1 σχόλιο:

  1. Χαζός είναι να κοιταχτεί στον καθρέφτη ο Παπούλιας? Αφού ξέρει τι θα δει -ό,τι βλέπουν οι παλιοί του συνάδελφοι όταν κοιτάζονται στον καθρέφτη: Ασχήμια.

    Γι' αυτό προτρέπει εμάς να κοιταχτούμε στον καθρέφτη. Το κάνει με υπόγειο σκοπό: Να αντλήσουμε θάρρος από τη δική μας ομορφιά, μπας και κάνουμε κάτι -οτιδήποτε- πέρα από το να κοιταζόμαστε στον καθρέφτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή