Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Η «ανατροπή» του ΚΚΕ (ήμαρτον!)

Βέβαιο είναι ότι οι υπερσυντηρητικοί λακέδες που συντηρούν, λόγω της εξτρεμιστικής τους και πολύπλευρης ιδιοτέλειας, το συστημικό ΚΚΕ το οποίο υποσκάπτει με όλο και μεγαλύτερη ένταση και λύσσα τα συμφέροντα των πολιτών, εκφράζονται απόλυτα από το άρθρο του μόνιμα σκοταδιστικού Ριζοσπάστη με τίτλο «Κίνημα ανατροπής και όχι ενσωμάτωσης», το οποίο επιτίθεται  στο κίνημα των Ισπανών αλλά και στην Ελληνική αριστερά με τους γνωστούς ηλίθιους χαρακτηρισμούς περί οπορτουνιστών και τα τοιαύτα. Αν αντέχετε διάβάστε το.

Ότι δεν είναι ΚΚΕ είναι αναρχικοί, εξτρεμιστές (ακροαριστεροί) και οπορτουνιστές (sic), αυτό νομίζουν τα ανεγκέφαλα απολιθώματα του «κόμματος». Ότι όμως είναι ΚΚΕ είναι και σεχταριστικό, ιδιοτελές, σκοτεινό και βλαβερό για την πρόοδο των πολιτών και την δράση της Αριστεράς. Αυτό το δεύτερο όμως τους ξέφυγε, αφού ο Ιωσήφ δεν το είχε προβλέψει.

Ουδείς δεν είναι τόσο βλάξ ώστε να περίμενε ή να περιμένει την Δημοκρατία να ξεπροβάλλει ξαφνικά από κάποια πλατεία είτε αυτή είναι της Μαδρίτης είτε του Καϊρου. Από το σημείο αυτό όμως, μέχρι να ακυρώνουμε με έναν κενό και αλαζονικό τρόπο τις προσπάθειες των πολιτών να εκφράσουν – με όποιο τρόπο σήμερα μπορούν – την αντίθεσή τους σε ότι συμβαίνει στην Ευρώπη, η απόσταση είναι μεγάλη. Πολύ μεγάλη.

Τα «παιδιά» του Ριζοσπάστη και ο συγγραφέας του εν λόγω άρθρου που δεν έχει το θάρρος να το υπογράψει παρά μόνο με τα αρχικά Δ.Κ., θα προτιμούσαν ίσως οι Ισπανοί πολίτες να κάνουν μια γρήγορη παρέλαση με κόκκινα πανάκια και ομοιόμορφα (… αχρείαστα να είναι) ροπαλάκια και μετά να πάνε αμέσως στο σπίτι. Στο σπίτι γρήγορα διότι έξω κυκλοφορούν ανήσυχοι και αυθόρμητοι τύποι, έξω κυκλοφορούν το twitter και οι "οπορτουνιστές" … γρήγορα πίσω στο μαντρί κόκκινα (ή μήπως ροζ;) προβατάκια μου. Στο μαντρί !

4 σχόλια:

  1. το πρόβλημα είναι οτι ούτε το κκε ούτε οι "άλλοι", βλέπουν "ανατροπείς" στην άλλη πλευρά.......και έτσι όλοι μας πορευόμαστε, στον ίσιο δρόμο, "ΚΑΤΑ ΜΟΝΑΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναρχούλη καλησπέρα σου.
    Θυμωμένο πολύ σε βρίσκω.Και εγώ είμαι θυμωμένη για πολλά και μιας και ο λόγος για τον ξεσηκωμό στην Ισπανία,ναι και για αυτόν.Για τον τρόπο που το κόμμα αντιμετωπίζει μια τέτοια εξέγερση.
    Όμως θα μου επιτρέψεις να συμφωνήσω σε όλες τις εκτιμήσεις του ΚΚΕ για τον χαρακτήρα του ξεσηκωμού στην Ισπανία και αλλού.
    Τα χαρακτηριστικά της εξέγερσης αυτής είναι αλήθεια δεν δίνουν καμιά εγγύηση για την πορεία και τα αποτελέσματα που μπορεί να έχει.Είναι πολύ εύκολο να αποπροσανατολιστούν ακόμα και να δούμε μέρος τους να περνάει στην αντίδραση.
    Ξέρεις τώρα,το αστικό κράτος έχει όλους τους μηχανισμούς για να μετατρέψει την οργή και την αγανάκτηση του κόσμου αυτού,σε ανάχωμα του ίδιου του συστήματος.
    Σιγά που δεν το έχουμε δει να συμβαίνει και αλλού.
    Αν δεν υπάρχουν στόχοι αντιμονοπωλιακοί,αντιιμπεριαλιστικοί,αν δεν έχει προοπτική την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος,για την λαϊκή κυριαρχία,εύκολα θα ξεφουσκώσει και φυσικά τα αποτελέσματα δεν θα είναι προς όφελος της εργατικής τάξης.
    Γιατί βρε γατούλη,η εργατική τάξη και όλες οι πλατιές μάζες των εργαζομένων,τίποτα δεν έχουν πλέον να κερδίσουν από την αλλαγή φρουράς της πολιτικής εξουσίας του κεφαλαίου.
    Άλλωστε και το κεφάλαιο,δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του λαού,δεν μπορεί να βγεί από τα δικά του τα αδιέξοδα και ας μην τρέφουμε αυταπάτες.
    Αλλά ποιο είναι το θέμα.
    Ότι για να αρθεί ο εργαζόμενος στο ύψος των σημερινών αναγκών,για να υψώσει ανάστημα,κάποιος πρέπει να του δείξει τον δρόμο,κάποιος πρέπει να τον καθοδηγήσει,να παίξει τον ρόλο της πρωτοπορίας και να πείσει και να εμπνεύσει τις μάζες,στον δρόμο της οργανωμένης και όχι της αυθόρμητης πάλης,με στόχο την ανατροπή, την επανάσταση.
    Αυτός ο ρόλος πέφτει στις πλάτες των ΚΚ.Για την αναγκαιότητα και τον ρόλο των ΚΚ έχουν σταθεί και την έχουν αναλύσει, όσο Ο Μαρξ,ο Ενγκελς,ο Λένιν και όλοι οι κλασσικοί του Μαρξισμού.

    Στην Ελλάδα πρωταγωνιστικό ρόλο έχει παίξει και παίζει,το ΚΚΕ.
    Θες γιατί έχει μακρά ιστορία αγώνων, θες γιατί έχει συσσωρευμένη εμπειρία, θες γιατί διαθέτει οργάνωση,κυρίως όμως γιατί έχει για μπούσουλα και σημαία του τον Μαρξισμό-Λενινισμό και βασίζεται στις αρχές τους.
    Το θέμα λοιπόν που προκύπτει και με θυμώνει,όπως σου είπα στην αρχή,είναι ότι για να προσεγγίσει τις μάζες,για να τις πείσει για το δίκιο των αρχών και των θέσεών του,πρέπει να μπει μπροστά,πρέπει να συνυπάρχει μέσα σε αυτές τις έστω αυθόρμητες εξεγέρσεις.Πως αλλιώς θα συναντηθεί με όλον αυτόν τον κόσμο που τον χρειάζεται το λαϊκό κίνημα και που χωρίς αυτό,δεν μπορεί να προχωρήσει.
    Αυτή η απόρριψη,αυτή η απαξία,η κριτική για κάθε τι που δεν προέρχεται από την δική του πρωτοβουλία,με κάνει και απορώ,με κάνει και προβληματίζομαι,με κάνει και θυμώνω.
    Και θα έλεγα ότι αντί για αντιπαραθέσεις τέτοιου τύπου,καλύτερα,θετική κριτική,καλύτερα θα ήταν να ασκηθεί πίεση από τα κάτω για την συμπαράταξη με τις πλατιές μάζες των εργαζομένων.
    Μην τσιμπάμε.
    Δεν θα φαγωθούμε και μεταξύ μας για να αλείψουμε βούτυρο στο παντεσπάνι της αντίδρασης.
    Ρίξε μια ματιά στην ανάρτησή μου,ίσως κατανοηθεί καλύτερα το τι θέλω να πω.
    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στις πλατειες γινονται ρε ανοητε οι επαναστασεις:

    Με τα συνδικατα στα χερια των τοκογλυφων;

    «Θα ήταν όχι απλώς ανοησία,αλλά και έγκλημα,να ρίξουμε την πρωτοπορία στην αποφασιστική μάχη,προτού όλη η τάξη,προτού οι πλατιές μάζες να έχουν πάρει θέση ανοιχτής υποστήριξης της πρωτοπορίας,ή τουλάχιστον ευμενούς ουδετερότητας απέναντι της"
    Β. Ι. Λένιν, «Απαντα», εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή», τόμος 41, σελ. 77-78

    Αντωνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε ββ με μια αναρτηση που αντε να την διαβασουν 200-300 ατομα θα φαγωθουμε;

    Εδω το ΚΚΕ εχει βαλθει να καταπιει καθε τι εξω απο τον Περισσο,καθε τι αυθορμητο και αληθινο.

    Για του λογου το αληθες

    «Από τη μια μεριά, καταλαβαίνει -σημ δικιά μας: προφανώς η αστική τάξη- ότι δίπλα στο ρόλο του Κόμματος πρέπει να φτιάξει φαινομενικά αντικαπιταλιστικές δυνάμεις ή να τις στηρίξει, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την αντίφα - όπως τα είπατε εδώ - τους αντιεξουσιαστές, τους κουκουλοφόρους κ.λπ. Αλλά από την άλλη μεριά και τον ΣΥΡΙΖΑ θέλει να τον αξιοποιήσει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, ένα μαξιλάρι της δικής του δουλειάς. Από την άλλη, σου λέει, θα κερδίσει το ΚΚΕ, αφού δεν μπορώ να βάλω και το ΚΚΕ στο χέρι.
    Εχουν τέτοια διλήμματα, πώς θα τους χρησιμοποιήσουν όλους αυτούς, σαν συνεταίρους ή σαν αναχώματα προς το ΚΚΕ, άρα δεν μπορεί να είναι και ανοιχτοί συνέταιροι». Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων η γ.γ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε συνδιάσκεψη της ΚΝΕ. (Βάλαμε όλο το συγκεκριμένο απόσπασμα από τον "Ριζοσπάστη" γιατί στην αρχική ανάρτηση είχαμε σταθεί στην ουσία των λεγομένων της γ.γ του ΚΚΕ -που δεν διέφερε στο παραμικρό από τα γραφόμενα στον Ριζοσπάστη- έδωσε όμως τα περιθώρια να υπάρξουν άστοχα σχόλια).

    Μπορεί κάποιος αυτά τα λεγόμενα της Α. Παπαρήγα να τα θεωρήσει πολιτικές εκτιμήσεις; Πιο εύκολα αποκομίζει την αίσθηση ότι πρόκειται για ένα χυδαίο λασποπόλεμο που στόχο έχει να υψώσει αναχώματα ανάμεσα σε αγωνιστές της Αριστεράς, που ανήκουν σε άλλες αντικαπιταλιστικές συλλογικότητες με τον κόσμο που συσπειρώνεται στις γραμμές του ΚΚΕ.

    Και στην τελική ποιον μπορεί να πείσει, η Α. Παπαρήγα, ότι η αστική τάξη στηρίζει τις πολιτικές συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, και ποιον εξυπηρετεί μια τέτοια επίθεση;

    ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή