Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Νέα Φιλαδέλφεια: Λιντσάρησαν ανθρώπους, βανδάλισαν τη "Στρούγκα"

από ΚΟΝΤΡΑ

Υπό την προστασία της αστυνομίας, ο ιδιωτικός στρατός του Μελισσανίδη έσπειρε τον τρόμο στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ξυλοκόπησαν ανθρώπους, κυνήγησαν άλλους, έδειραν γυναίκες και ηλικιωμένους.

Αυτή τη στιγμή επιτίθενται στον αυτοοργανωμένο κοινωνικό χώρο «Στρούγκα», υπό τα απαθή βλέμματα της αστυνομίας που απλώς παρακολουθεί.

Αναλυτικά τα γεγονότα.

Οι ορδές του ιδιωτικού στρατού παρατάχθηκαν από τις 6 το απόγευμα κατά μήκος της Δεκελείας, από την πλατεία Πατριάρχου μέχρι το στέκι της «Στρούγκας», που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το δημαρχείο, όπου στις 6.30 είχε καλέσει την προσυγκέντρωσή του το Συντονιστικό Κατοίκων Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας και γύρω περιοχών. Η αστυνομία, με επικεφαλής αστυνομικό διευθυντή και αρκετές διμοιρίες ΜΑΤ παραταγμένες στα γύρω στενά, παρακολουθούσε απαθώς τις προετοιμασίες των τραμπούκων.


Οταν η πρώτη ομάδα ατόμων έφτασε στο δημαρχείο, δέχτηκε επίθεση από ομάδα τριάντα περίπου τραμπούκων. Τραυματίστηκαν τρεις.

Σε λίγο, παρέταξαν τα ΜΑΤ δήθεν για να προστατεύσουν τους κατοίκους που πύκνωναν. Οι τραμπούκοι παρατάχθηκαν απέναντι, έβριζαν, απειλούσαν, πετούσαν μπουκάλια.

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας Α. Βασιλόπουλος, που έφτασε κάποια στιγμή στο χώρο, δέχτηκε ύβρεις και προπηλακισμούς, ενώ οι τέσσερις μπράβοι που έκαναν όλο το κουμάντο, πρόσεχαν να μην τον χτυπήσουν διάφοροι αφιονισμένοι που με μπουκάλια μπύρας στο χέρι και τα μάτια κατακόκκινα ορμούσαν από καιρού εις καιρόν και προσπαθούσαν να διασπάσουν την ομήγυρη που ήταν γύρω από τον δήμαρχο, βρίζοντάς τον χυδαία και απειλώντας τον, ότι δεν θα τολμήσει να ξαναεμφανιστεί στη Φιλαδέλφεια. Η αστυνομία όλη αυτή την ώρα ήταν δίπλα στον Α. Βασιλόπουλο και του ζητούσε να φύγει από το χώρο!

Οση ώρα αυτή η ομάδα έβριζε τον δήμαρχο, μια άλλη ομάδα διευθυνόμενη από τους τέσσερις επικεφαλής μπράβους, πέρασε ανάμεσα από τα ΜΑΤ, οι άντρες των οποίων δεν έκαναν την παραμικρή κίνηση για να την εμποδίσουν (προηγουμένως, αυτοί οι ίδιοι εμπόδιζαν κατοίκους να φτάσουν στο δημαρχείο). Επιτέθηκαν στους κατοίκους με μπουνιές, κλωτσιές, κράνη, μπουκάλια, ενώ κάποιοι κρατούσαν στα χέρια τους κομμάτια από μάρμαρα. Οσο οι κάτοικοι οπισθοχωρούσαν, οι τραμπούκοι έσπαγαν σκαλοπάτια από παρακείμενα κτίρια και τους τα πετούσαν, πάντα υπό τα απαθή βλέμματα του αστυνομικού διευθυντή και των ΜΑΤ.

Μετά από λίγη ώρα και ενώ η αστυνομία απομάκρυνε, σχεδόν σηκωτό, τον Α. Βασιλόπουλο, μια ορδή περίπου εκατό τραμπούκων άρχισε να τρέχει στα πρώτα μέτρα της οδού Επταλόφου μετά τη Δεκελείας, για να επιτεθεί σε κάποια άτομα «του ΣΥΡΙΖΑ», όπως κραύγαζαν. Δεν μπορέσαμε να διαπιστώσουμε τι έγινε, σε πέντε λεπτά όμως έφτασε ασθενοφόρο της κλινικής «ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ» και παρέλαβε τραυματίες. Η αστυνομία ήταν εκεί και παρακολουθούσε απαθώς τις ορδές του Μελισσανίδη να λιντσάρουν ανθρώπους που έτυχε να περνούν και τους είχαν σταμπάρει.

Οταν τελείωσαν και μ’ αυτό, επιτέθηκαν με λοστούς και έσπασαν τα ρολά στο κτίριο της «Στρούγκας». Μπήκαν μέσα και άρχισαν τους βανδαλισμούς. Μπροστά μας ο αστυνομικός διευθυντής τηλεφώνησε στην Πυροσβεστική ζητώντας της να στείλει όχημα γιατί θα βάλουν φωτιά! Και πάλι η αστυνομία δεν έκανε την παραμικρή κίνηση να τους εμποδίσει. Δύο άτομα που βρέθηκαν στο χώρο τον υπερασπίστηκαν και μόνο τότε η αστυνομία τους… παρακάλεσε να αποχωρήσουν. Μαζί με τους μπράβους μπήκαν στη «Στρούγκα» και ασφαλίτες! Αυτός ήταν ο στόχος τους.

Οι σύντροφοι της «Στρούγκας» μπαίνουν στο χώρο για να κάνουν απολογισμό των βανδαλισμών. Ασφαλώς, αργότερα θα εκδώσουν ανακοίνωση, όπως και το Συντονιστικό Κατοίκων.

Η εισβολή στη "Στρούγκα" προκάλεσε έριδες και ανάμεσα στους συγκεντρωμένους οπαδούς της ΑΕΚ. Ας σκεφτούν αυτοί που εξέφραζαν φωναχτά τη διαφωνία τους τι γύρευαν εκεί μαζί με τους αφιονισμένους τραμπούκους, υπό την καθοδήγηση μπράβων της νύχτας. Η εκ των υστέρων διαφωνία δεν τους απαλλάσσει. Είναι συνένοχοι για ό, τι συνέβη στη Φιλαδέλφεια απόψε. Αρκετοί από αυτούς είναι κάτοικοι της πόλης και θέλουμε να δούμε πώς θα τολμήσουν να κοιτάξουν στα μάτια τους συμπολίτες τους.

Οσο γι' αυτούς που δηλώνουν "αντιφασίστες", ήταν εκεί όταν σπαζόταν και βανδαλιζόταν ένας αυτοοργανωμένος κοινωνικός χώρος, που χτίστηκε με ιδρώτα και αίμα. Μέχρι τώρα, εισβολές σε τέτοιους χώρους είχαμε μόνο από ΜΑΤ και χρυσαυγίτες. Στην ίδια συνομοταξία ανήκουν πλέον και οι ορδές εκείνων που λειτουργούν ως μπράβοι του μεγαλοεπιχειρηματία ιδιοκτήτη της ΑΕΚ.

Στο φύλλο της «Κόντρας» που κυκλοφορεί αύριο γράφουμε ότι ο Μελισσανίδης επιδιώκει προβοκάτσια, με στόχο να απεμπλακεί από την κατασκευή του γηπέδου, το οποίο δεν έχει τα λεφτά να κατασκευάσει. Τα αποψινά γεγονότα, το απόγευμα τρόμου στη Νέα Φιλαδέλφεια, επιβεβαίωσαν αυτή την εκτίμηση. Μόνο που προβοκάτσια δεν έγινε, γιατί οι κάτοικοι της Φιλαδέλφειας δεν είναι συμμορίτες για να μπορούν να χτυπηθούν στο δρόμο με αφιονισμένες ορδές τραμπούκων, που καθοδηγούνται από μπράβους της νύχτας.

Φάνηκε σε όλο τον κόσμο ότι οι ορδές του ιδιωτικού στρατού έδρασαν με μεθόδους μαφίας, υπό την πλήρη κάλυψη της αστυνομίας, που ήταν ενήμερη και στο κόλπο.

Περισσότερες πληροφορίες θα δημοσιεύσουμε όταν τις συγκεντρώσουμε, γιατί αυτή τη στιγμή γράφουμε κυριολεκτικά μέσα από τη φωτιά των γεγονότων.

 indymedia

1 σχόλιο:

  1. Και καλο θα ειναι,την επομενη φορα που θα θελει να πληρωσει τα εξοδα του Ολυμπιακου σταδιου,για την πανποντιακη συναντηση,και την εκδηλωση ολων των χορευτικων συγκροτηματων,οι ποντιοι,ως φυλη που ειμαστε,αγωνιστικη, να αρνηθουμε το "δωρο",γιατι ειναι προς δικη του εξιλεωση και προβολη!! Και μη χειρωτερα!! Μας περασαν λεπιδι ολου του κοσμου τα σκυλια τα αγαρηνα!! Οχι τωρα και οι δικοι μας,να μας βαρανε,και να μην τρεχει τιποτα!! Ντροπη!! Σιγα μην και τον επιασε ο πονος για τον αθλητισμο,η,θελει να "βοηθησει" τους ομοφυλους του!! Καμια σχεση.Αντε,να κατεβαζουμε μυαλα!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή