Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Μάκης Umber Ales


Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

Τέτοιος είναι ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος εδώ και δεκαετίες. Εξοντώνει ανθρώπους για να αποκομίσει κέρδος – ενίοτε και για την προσωπική του ευχαρίστηση- βάζει κρυφές κάμερες, αγοράζει βίντεο, ημερολόγια, φωτογραφίες, απειλεί, εκβιάζει, στέλνει κωδικοποιημένα μηνύματα μαφιόζικης τεχνοτροπίας, κινείται με μαεστρία στα όρια του κράτους και του παρακράτους κι όταν έρχεται στο τσακίρ κέφι, πουλάει και κανένα θαυματουργό γιλέκο για να θησαυρίσει με τον πόνο τον απελπισμένων και των ανοήτων, τύφλα να ΄χει , που λέει ο λόγος, η θρυλική Αγία Αθανασία του Αιγάλεω. Έγινε ο Μάκης Αγία Αθανασία, μήπως και κερδίσει την αθανασία.

Τέτοιος ήταν πάντα ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος. Ο Δημοσιογράφος με το Δέλτα πιο μεγάλο και από του Νείλου, το λιοντάρι με τη φουντωτή χαίτη που βρυχάται αναίσχυντα στις μούρες μας, ο κριτής των πάντων, ο καθαρός, ο μαχητής, ο επαναστάτης, τόσο επαναστάτης, που τον επέλεξαν για να του δώσουν συνεντεύξεις κάποιοι από τους συλληφθέντες της 17 Νοέμβρη. Κι αφού τέλειωσε ο Μάκαρος με τις αγιογραφίες των κουμπουροφόρων, μπήκε στην ίδια μπανιέρα με τον Θέμο για να φτιάξουνε το «Πρώτο Θέμα», την πιο κίτρινη εφημερίδα όλων των εποχών. Μετά μοσχοπουλήσανε το «ΘΕ-ΜΑ» στον Μπόμπολα, βγήκαν από την μπανιέρα και πλακώθηκαν στα μπουγέλα, επειδή τα χαλάσανε στη μοιρασιά.

 
Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος μπήκε πιο βαθιά απ' οποιονδήποτε άλλον στον τηλεοπτικό βούρκο και τούτο είναι κατόρθωμα δυσθεώρητο. Μπήκε τόσο βαθιά στον βούρκο ο Μάκης, που ο βούρκος λειτούργησε σαν ελατήριο και, τσουουπ, του έδωσε μια και τον πέταξε έξω. Τον ξέρασε η τηλεόραση τον Μάκη, αποδείχθηκε άθλιος ακόμη και για την αθλιότατη τηλεόρασή μας. Βρέθηκε στα αζήτητα ο Μάκης, κατάντησε να κάνει trash εκπομπές, σε trash κανάλια, με trash καλεσμένους, καλεσμένους και από τον χώρο της Αριστεράς, που για όση ώρα κάθονται στο πάνελ του Τριανταφυλλόπουλου γίνονται και εκείνοι trash, ανεξαρτήτως του πρότερου έντιμου βίου τους.

Τέτοιος είναι ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος. Καλλιεργεί εδώ και δεκαετίες τα φασίζοντα ένστικτα ενός κοινού που ψάχνει για πεφωτισμένους καθοδηγητές, τροφοδοτεί για χρόνια με μόλυνση το θηρίο, φάε θηριάκι μου ανθρώπινες σάρκες, φάε υπολήψεις, φάε ζωές. ΄Εφαγε το θηριάκι, ξανάφαγε το θηριάκι, μέχρι που έγινε θηρίο, απόκτησε σάρκα και οστά, απόκτησε και όνομα, το είπανε Χρυσή Αυγή και το άφησαν ελεύθερο να δαγκώνει τους αδύναμους. Το θηριάκι έγινε θηρίο και τον λάτρεψε τον Μάκη, το σάιτ του έγινε το αγαπημένο καφενείο των χρυσαύγουλων, χιλιάδες τα ανορθόγραφα μηνύματα που το κοσμούν, «ΘΑ ΠΑΙΘΑΝΑΙΤΑΙ ΡΑΙ ΑΝΘΑΙΛΙΝΑΙΣ!» και άλλα παρόμοια.

Κι ο Μάκης το αγάπησε το θηρίο, έστησε δημοσκοπήσεις που το εκτόξευαν στα ύψη, μίλησε για το σάπιο σύστημα που διώκει τους εχθρούς του, μαρτύρησε ότι είδε τον αγκυλωτό σταυρό στο μπράτσο του Κασιδιάρη και διαπίστωσε ότι δεν ήταν ο αγκυλωτός σταυρός, αλλά ο μαίανδρος του Σλήμαν ή κάτι τέτοιο. Βρήκε απάγκιο ο μισοτελειωμένος Μάκης στους χρυσυαγίτες, βρήκε πελατεία, βρήκε θαυμαστές να τρέφουν με τα σάλια τους το υπερδιογκωμένο εγώ του. Ο μισοτελειώμενος Τριανταφυλλόπουλος αγκάλιασε την Χρυσή Αυγή κι αυτή ήταν η μοιραία κίνηση που τον αποτέλειωσε. Έμεινε μόνος και ατιμασμένος, παρέα με τα ναζιστικά φιδάκια που έρπουν στη Ζούγκλα του.

Από την ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου