Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Φυλακές Κορυδαλλού : Eμπόδισαν τους γιατρούς να δουν την επιτροπή αγώνα των κρατούμενων

Μόνο 18 κρατούμενους απεργούς πείνας, οι οποίοι είχαν ζητήσει επίσκεψη γιατρού, κατάφερε να δει η ομάδα των 8 γιατρών που επισκέφτηκε σήμερα το πρωί τις φυλακές Κορυδαλλού.

Οι γιατροί συναντήθηκαν με τη διευθύντρια της φυλακής και την αρμόδια εισαγγελέα και ζήτησαν να τους επιτραπεί πρόσβαση σε όλους τους κρατούμενους απεργούς πείνας, που φτάνουν τους 1.300. Τα δύο κρατικά στελέχη αρνήθηκαν.

Οι γιατροί πρότειναν να συναντηθούν με τη συντονιστική επιτροπή των απεργών πείνας, για να πάρουν απ’ αυτή ενημέρωση για την κατάσταση και να παρέμβουν όπου χρειάζεται. Υπήρξε κάθετη άρνηση και σ’ αυτό.

Στο τέλος, οι γιατροί ζήτησαν να τους επιτραπεί να απευθυνθούν από τα μεγάφωνα της φυλακής στους απεργούς πείνας, για να τους δώσουν κάποιες οδηγίες. Ούτε αυτό έγινε δεκτό! 

Ετσι, οι γιατροί εξέτασαν μόνο τους 18 απεργούς πείνας που είχαν υποβάλει σχετικό αίτημα. Η εξέταση έγινε στο ιατρείο της φυλακής

Για τις ιατρικές διαπιστώσεις τους αρμόδιοι να μιλήσουν είναι, φυσικά, οι ίδιοι οι γιατροί. Περιμένουμε ανακοίνωσή τους.

ΚΟΝΤΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου