Δευτέρα, 2 Ιουνίου 2014

Αυτά είναι τα δικαιώματά σου αν σε πιάσουν στα ΜΜΜ χωρίς εισιτήριο

1. Αν δεν θέλω να δώσω τα στοιχεία μου στους ελεγκτές, είναι νόμιμο δικαίωμα μου και δεν διαπράττω κανένα ποινικό αδίκημα…

2. Οι ελεγκτές δεν έχουν δικαίωμα να με συλλάβουν…

3. Αν μου ζητήσει τα στοιχεία μου οποιοσδήποτε αστυνομικός (ακόμα και εκτός υπηρεσίας), τα δίνω γιατί είμαι υποχρεωμένος,προκειμένου να μην έχει δικαίωμα να με κρατήσει.

4.Δεν είμαι υποχρεωμένος να περιμένω την άφιξη της αστυνομίας.


5.Ζητάω από τον οδηγό ν” ανοίξει την πόρτα στην επόμενη στάση κι από τους ελεγκτές να με αφήσουν να κατέβω και τους δηλώνω ρητά, ότι δεν θέλω να παραμείνω στο λεωφορείο.

6.Δεν πηγαίνω σε καμία περίπτωση, με την θέλησή μου, στο αστυνομικό τμήμα, μαζί με τους ελεγκτές, ούτε δέχομαι να με οδηγήσουν με το λεωφορείο, εκεί που θέλουν αυτοί.

7.Αν μου κλείσουν την πόρτα και μου περιορίσουν την έξοδο, καλώ αμέσως το 100, καταγγέλλοντας, ότι κρατούμαι παράνομα, χωρίς την θέληση μου και ζητάω την άμεση επέμβαση της αστυνομίας, γιατί διαπράττεται αυτόφωρο αδίκημα σε βάρος μου.

8.Ζητώ ονόματα και τηλέφωνα συνεπιβατών μου, για να έχω μάρτυρες.

9.Καλώ αμέσως στα τηλέφωνα των «ΕΠΙΒΑΤΩΝ» ζητώντας νομική βοήθεια και αλληλεγγύη.

10.Όταν έρθουν οι αστυνομικοί, απαιτώ να συλλάβουν αμέσως, τους ελεγκτές ή και τον οδηγό, γιατί με κράτησαν παράνομα και χωρίς την θέληση μου και ζητώ να κρατήσουν τα στοιχεία όλων των μαρτύρων συνεπιβατών μου.

11. Στην ερώτηση των αστυνομικών «αν θέλω να καταθέσω μήνυση», απαντώ, ότι δεν είμαι υποχρεωμένος να το κάνω, αντίθετα αυτοί, είναι υποχρεωμένοι να ενημερώσουν αμέσως τον Εισαγγελέα και να συντάξουν έκθεση σύλληψης και βεβαίωσης του αδικήματος, γιατί το αδίκημα της παράνομης κατακράτησης, είναι αυτόφωρο πλημμέλημα και διώκεται αυτεπάγγελτα, αλλιώς κάνουν παράβαση καθήκοντος.

12. Αν οι αστυνομικοί δεν ενεργούν τα νόμιμα, τους υπενθυμίζω ότι διαπράττουν παράβαση καθήκοντος, γι” αυτό ζητάω τα στοιχεία τους, προκειμένου να τους αναφέρω.

13. Η πληρωμή ή μη του προστίμου, που θα επιβληθεί από τον ΟΑΣΑ, αποτελεί προσωπική επιλογή του κάθε ατόμου.

ΠΗΓΗ:www.diaforetiko.gr

3 σχόλια:

 1. ΨEMA ΠPΩTON:
  H αποκάλυψη από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Β.Σόιμπλε των σχεδίων της τρόικα για επιβολή και νέων εισπρακτικών μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση έχει προκαλέσει .... νευρική κρίση στο υπουργείο Οικονομικών. H "KYBEPNHΣH" ΛEEI ΨEMATA !! OΛA EINAI MIΛHMENA ME TOYΣ "ΔANIΣTEΣ" !! ΘYMIZOYME TI EΛEΓE ΠPOEKΛOΓIKA O AΛEΞHΣ ΓIA TA ETOIMA ΣXEΔIA THΣ ... "KYBEPNHΣHΣ" TΩN 3 "Y" (YΠOTEΛEIΣ-YΠOTAKTIKH-YΠOΔOYΛOI=ΠPOΔOTIKO ANΘEΛΛHNIKO AΠOIKIOKPATIKO BPΩMOΣYΣTHMA)

  ΨEMA ΔEYTEPON:
  Μάλιστα συνδέθηκε για άλλη μία φορά η λήψη νέων μέτρων με την παραμονή ή όχι της Ελλάδας στο ευρώ! ... AΣ TOΛMHΣOYN !! MHN TΣIMΠATAI !! EMEIΣ TOYΣ EXOYME ΣTO XEPI !! (MONO ME MIA AΛHΘINH "APIΣTEPH" ΠATPIΩTIKH KYBEPNHΣH EΛΛHNΩN !)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. σε ρωτω απο απλη περιεργεια: το εισιτηριο σου, μηπως θελεις να το πληρωνω εγω;...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η περιεργεια σκοτωσε τη γατα....
  Ωστοσο πληρωνε εσυ και μην ασχολεισε με τους αλλους...

  ΑπάντησηΔιαγραφή