Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

γραμμα 13 συλληφθεντων απο θεσσαλονικη

Δευτέρα 2 Ιουλίου, 6π.μ.

    Ξεκινά η επιχείρηση πογκρόμ της γ.α.δ.θ.. Με συνδρομή πλήθους μπάτσων απ’ όλα σχεδόν τα κλιμάκια της αστυνομίας και υπό την καθοδήγηση του τμήματος κρατικής ασφάλειας.

    Η καινούρια υπερπαραγωγή της ελ.ας, περιλαμβάνει εφόδους σε σπίτια και χώρους εργασίας συντρόφων, καθώς επίσης και την θεαματική εισβολή στην κατάληψη Ορφανοτροφείου, και τις συλλήψεις αλληλέγγυων που καταφθάνουν από τους γύρω δρόμους. Με το αόριστο πρόσχημα της έρευνας, προσαχθέντες και συλληφθέντες μεταφερόμαστε στη γ.α.δ.θ., όπου και αντιλαμβανόμαστε την ύπαρξη μιας «λίστας» ονομάτων, βάσει της οποίας κάποιες και κάποιοι κρατούμαστε, ενώ περιλαμβάνονται αρκετά ακόμη ονόματα συντρόφων και συντροφισσών που καταζητούνται.


    Όπως και σε κάθε ανάλογη περίπτωση τη θεαματική αυτή επιχείρηση πλαισιώνει και ο μιντιακός οχετός. Τα παπαγαλάκια της ασφάλειας, μέσα από τα πάνελ, τα μπλογκ και τις φυλλάδες, «πληροφορούν» για την εξάρθρωση συμμοριών του αντιεξουσιαστικού χώρου και για τις μεταξύ τους συμπλοκές για τον έλεγχο της πόλης.

    Τα ενοχοποιητικά ευρήματα που προκύπτουν από τις έρευνες στην κατάληψη Ορφανοτροφείου και τα σπίτια μας, είναι ανύπαρκτα. Οι δικογραφίες ωστόσο ήταν ήδη έτοιμες και έτσι οδηγηθήκαμε συνοπτικά στην ανακρίτρια με μια αρκετά μεγάλη γκάμα κατηγοριών που αφορούν στην εγκληματική οργάνωση με το ευφάνταστο όνομα «στέκια της Θεσσαλονίκης»

    Πάγια τακτική της εξουσίας σε περιόδους πολιτικής αστάθειας και κοινωνικής αναταραχής, είναι η καταστολή των ενεργών και ασυμβίβαστων συνιστωσών του ανατρεπτικού κινήματος. Ως μέλη του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού χώρου, καθημερινά «οργανωνόμαστε, διευθύνουμε και συμμετέχουμε» στο διαχρονικό και διαρκές έγκλημα του αγώνα για την ελευθερία.

    Το σύνολο των συντρόφων/συντροφισσών που βρισκόμαστε στα κελιά της ασφάλειας αυτή τη στιγμή, καθώς και όσοι και όσες ακόμα καταζητούνται για τις ίδιες κατηγορίες δεν αποτελούμε μια συγκεκριμένη πολιτική ομάδα, αλλά δραστηριοποιούμαστε σε διάφορες ομάδες, συλλογικότητες, κοινωνικούς χώρους, πρωτοβουλίες, και δομές του ευρύτερου ριζοσπαστικού χώρου. Βρισκόμαστε ωστόσο όλοι μαζί εδώ για τους μικρούς και μεγάλους αγώνες που δίνονται καθημερινά, για τις σχέσεις αλληλεγγύης και συντροφικότητας που έχουμε αναπτύξει και διατηρούμε ως αξίες και στάση ζωής.

    Ποινικοποιώντας έναν ολόκληρο πολιτικό χώρο διωκόμαστε για τη συμμετοχή μας στη μεγαλύτερη «εγκληματική οργάνωση», αυτή του αναρχικού χώρου και για τη στάση μας να υπερασπιστούμε τις συνειδητές μας επιλογές και την πολιτική μας παρουσία.

    Τέλος ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε δίπλα στους καταζητούμενους/ες συντρόφους/ισσές μας.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ,
ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΕΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

04/07/2012
Οι κατηγορούμενοι/ες ως μέλη της «ε.ο. στέκια Θεσσαλονίκης»

indymedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου