Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Πρωτοφανής τρομοκρατική σύλληψη απλήρωτου-απολυμένου εργαζόμενου μέσα στην Επιθεώρηση Εργασίας Κεντρικού Τομέα Ν. Θεσσαλονίκης

Μια πρωτοφανής εργοδοτική τρομοκρατία εκδηλώθηκε σε βάρος του απολυμένου από την επιχείρηση «Libero FM 107,4» Βασίλη Ηλιάδη, ο οποίος συνελήφθη από την αστυνομία μέσα στο κτήριο της Επιθεώρησης Εργασίας Κεντρικού Τομέα Ν. Θεσσαλονίκης.

Η σύλληψη του απολυμένου έγινε από την αστυνομία, κατά τη διαδικασία τριμερούς συνάντησης, όπου θα συζητούνταν η καταγγελία του, για τη μη πληρωμή των δεδουλευμένων του, την παράνομη και καταχρηστική απόλυση του καθώς και τις αφόρητες-εκβιαστικές πιέσεις της εργοδοσίας για σύσταση εργοδοτικής Ένωσης Προσώπων με σκοπό τη δραστική μείωση των μισθών των εργαζόμενων.


Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης Δέσποινα Χαραλαμπίδου καταγγέλλει το πρωτοφανές αυτό περιστατικό, λέγοντας "απαιτούμε εδώ και τώρα την απόσυρση της μήνυσης της εργοδοσίας, την ανάκληση της παράνομης και καταχρηστικής απόλυσης και την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων όλων των εργαζόμενων του ραδιοφωνικού σταθμού.

Απαιτούμε από την ηγεσία των Υπουργείων Εργασίας, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης να προχωρήσουν άμεσα στη διενέργεια έρευνας σχετικά με το πρωτοφανές αυτό περιστατικό και στη παραδειγματική τιμωρία της εργοδοσίας για την απαράδεκτη ενέργεια της σύλληψης του απολυμένου.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν θα επιτρέψουμε οι εργαζόμενοι να γίνονται βορρά των αυθαίρετων ,παράνομων και τρομοκρατικών ενεργειών της κάθε εργοδοσίας , οι οποίοι ενθαρρυμένοι από τις μνημονιακές πολιτικές και την τρικομματική κυβέρνηση –συνεχιστή των ίδιων πολιτικών προχωρούν σε καταπάτηση κάθε εργασιακών , πολιτικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και θα υπερασπίσουμε το δικαίωμα στη πλήρη και σταθερή εργασία".
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου