Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Απο χθες το βραδυ η Μαδριτη φωτιζεται απο τους λαμπτηρες των ανθρακωρυχων. Συγκινητικη υποδοχη της Μαυρης Πορειας στην Μαδριτη (φωτο)


Η Μαδριτη απο χθες το βραδυ φωτιζεται απο τους λαμπτηρες των ανθρακωρυχων που εφθασαν στην Ισπανικη πρωτευουσα. Αυτους τους ιδιους λαμπτηρες που ειναι τα ματια τους οταν εργαζονται στα 500 μετρα κατω απο τη γη.

Χιλιάδες κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους για να υποδεχθούν τους εργαζόμενους του κλάδου, ο οποίος μετά από 20 ημέρες έχει διανυσει πάνω από 400 μίλια με τα πόδια για να φθασει στην πρωτεύουσα.

 Η λεγόμενη «Μαύρη Πορεια» έχοντας ολοκληρώσει το τελευταίο σκέλος του ταξιδιού της στις 11πμ θα συγκεντρωθει εξω απο το κτηριο του υπουργειου βιομηχανιας, Περίπου 500 λεωφορεία από τις μεταλλευτικές περιοχές θα φτάσει στην πρωτεύουσα για να συμμετάσχει στη διαδήλωση, η οποία αναμένεται να φέρει 25.000 άτομα. Η περιοχή φρουρείται απο την Αστυνομίας, φοβούμενοι ότι οι ανθρακωρύχοι σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν ένα μόνιμο στρατόπεδο.

 
Η ατμόσφαιρα τη νύχτα ήταν πιο γιορτινη από ποτε. Οι ανθρακωρύχοι ήρθαν στην πλατεία οροσημο με χειροκροτήματα και επευφημίες από τους παρόντες. Μια μπάντα τραγούδουσε το θρυλικό «Σάντα Μπάρμπαρα Μακάριος», τον υμνο των ανθρακωρύχων, ενώ πολλοί από αυτούς δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυα τους.

"Καλώς ήλθατε στην Μαδρίτη" εγραφε ένα πανό κάτω από το ηλιακό ρολόι


«Και αν αυτό δεν διορθωθεί ... Πόλεμος, πόλεμος, πόλεμος! "

 "Θα υπερασπιστούμε τον εαυτό μας"

 "Ζήτω ο αγώνας των εργατών"

  «Αυτό συμβαίνει σε μας, από μια φασιστική κυβέρνηση", "Ναι, μπορούμε»

μερικα απο τα συνθηματα των ανθρακωρυχων και των συγκεντρωμενων 







 

3 σχόλια:

  1. Καλημέρα σας !
    Τι όμορφα που είναι τα φώτα μέσα στο βράδυ!!!
    Σαν γιορτή φαίνεται !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραια ολα αυτα και θεαματικα δεν αντιλεγει κανεις αλλα κι αυτοι μετα απο τοσες κοινητοποιησεις, αγανακτησμενους κτλ τον Ραχοι ψηφισαν στις εκλογες.Το θεμα ειναι τα πραγματα να πηγαινουν και ενα βημα μπροστα αμα ειναι μονο αγωνες και στις εκλογε να βγαζουμε τους ιδιους δε γινεται τιποτα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή