Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Τρίτη μέρα μαζικής απεργίας πείνας στις ελληνικές φυλακές. 25/6/14 Η φωτογραφία που ακολουθεί περιγράφει την αποφασιστικοτητα των απεργών πείνας να νικήσουν.

Σήμερα στον Κορυδαλλό δεν υπήρχε καθόλου γιατρός το βράδυ με αποτέλεσμα οι κρατούμενοι που ειχαν κάποιο πρόβλημα να μην εξετάζονται και να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την Υγεία τους.

Μια γενικότερη χαρτογράφηση της απεργίας πείνας:

Φυλακές κορυδαλλού : Συμμετέχουν 1300 κρατούμενοι. Ενώ απο σήμερα προστέθηκαν 150-200 κρατούμενοι από την Ε πτέρυγα που δεν συμμετέχουν μέχρι σήμερα. Σύνολο 1450-1500.



Φυλακές Κέρκυρας: Συμμετέχουν μέχρι τώρα στην απεργία πείνας 120 κρατούμενοι.

Φυλακές Αυλώνα: Συμμετέχουν στην απεργία πείνας 120 κρατούμενοι αφού προστέθηκαν αλλοι 20 κρατούμενοι.

Φυλακές Νιγρίτα Σερρών: Συμμετέχουν 280 κρατούμενοι απο σημερα.

Φυλακές Δομοκού: Συμμετέχουν 350 άτομα πλεον αφου προστεθηκαν σήμερα 50. Ενω η υπόλοιπη φυλακή στηρίζει με καθολική αποχή συσσιτίου.

Φυλακές Γρεβενών: Συμμετοχή 400 άτομα.

Φυλακές Μαλανδρίνου: Συμμετέχουν 120 άτομα.

Φυλακές Πατρών: Συμμετέχουν περίπου 550 κρατούμενοι.

Φυλακές Αλικαρνασσού: Καθολική αποχή συσσιτίου.

Φυλακές Τρικάλων: 120 κρατούμενοι.

Φυλακές Ναυπλίου: 50 κρατούμενοι.

Φυλακές Διαβατών: Ξεκινούν εκ νέου τις επόμενες ημέρες.

Φυλακές Άμφισσας με 200 κρατούμενους

Φυλακή Λάρισας με 330 κρατούμενους

Φυλακές Χανίων 280 κρατούμενοι

Κινητοποιήσεις Ελληνικών Φυλακών 2014

1 σχόλιο:

  1. Δυστυχως,οπως ακριβως το περιμενα!Ελαχιστοι ανθρωποι κυριως συγγενεις των φυλακισμενων......και περαν αυτου ουδεν !
    Ναι,ξερω...οι ανθρωποι το πρωι δουλευουν.....μα ουτε και μερικοι απο τους ανεργους,που μιλουν για αξιοπρεπεια; Επισης,γνωριζω οτι και οι συνδικαλιστες....και αυτοι δουλευουν! Ακομα και εμας! Τα κομματα και οι νεολαιοι τους! Και αυτοι,να ξερεις τρεχουν και δεν σωνουν! Ο νομικος κοσμος της χωρας! Καθηγηταδες νομικης,φοιτητες....οργανωσεις; Καλυτερη υποστηριξη εχει η καρετα-καρετα! Τυχερη! Οι φυλακισμενοι....μοναχους-μοναχους! Παει στο διαολο λοιπον.Ισως μαζευτει πιο πολυς κοσμος στην συγκεντρωση του Σαββατου. Μακαρι...γιατι το θεμα αυτο χτυπα κατευθειαν την καρδια της κοινωνιας. Αν δεν μαθαμε και εμεις και τα παιδια μας,πως η εκδικηση...."δεν ειναι πιατο που τρωγεται κρυο" μα ειναι τερας που ζει απο το αιμα το καυτο.....αντε παιδια....παμε ξανα πισω στα δεντρα και τα σπηλαια....ουτε για σπιτια ειμαστε,καλα κανουν να μας τα παρουν....ουτε για ελευθερους αιγιαλους ( ειδικα με αυτο με πιανουν και τα γελια) ουτε,ουτε,ουτε!!! Αντε, το πολυ-πολυ....για καμια απεργιουλα....και αυτη,μην ξεκινησουν και αδειες και δεν ειναι μαζικη! Τον νου σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή