Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Βέροια: "Αθώοι" οι 7 από τους 8 Χρυσαυγίτες, ένοχο το θύμα

Το δικαστήριο έπαψε την δίωξη των επτά  εκ των οκτώ δραστών- μελών της Χρυσής Αυγής που κατηγορούνταν για την επίθεση στο καφενείο του κ. Γιώργου Βραχνή στη Βέροια, που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του οπτικού κ. Σαββαΐδη. 

Μετά από πολύωρη διαδικασία, που ολοκληρώθηκε στις 2 τα ξημερώματα, το τριμελές πλημμελειοδικείο Βέροιας έκρινε ως απαράδεκτη για δικονομικούς και όχι ουσιαστικούς λόγους την δίωξη των 7 εκ των 8 δραστών  γιατί δεν είχε πληρωθεί το παράβολο των 100 ευρώ από τον μηνυτή.

Στον όγδοο κατηγορούμενο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με αναστολή για την κατηγορία των σωματικών βλαβών εις βάρος του κ. Σαββαϊδη.

Ένοχος με μεγαλύτερη ποινή από αυτή των δραστών, και συγκεκριμένα με φυλάκιση  τεσσάρων μηνών και είκοσι ημερών, κρίθηκε το θύμα της επίθεσης, κ. Γιώργος Βραχνής.

Σημειώνεται πως ο ιδιοκτήτης του καφενείου που δέχτηκε την επίθεση δικαζόταν μετά από μήνυση για εξύβριση που κατέθεσαν εναντίον του οι δράστες και μετά την απόφαση της εισαγγελέως να δικαστούν μαζί θύτες και θύμα. Να σημειωθεί ότι ο κ. Βραχνής έχει στοχοποιηθεί από την Χρυσή Αυγή λόγω της αντιφασιστικής και της πολιτικής του δράσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου