Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Συνωστισμός στην Αριστερά


Μάχη ξέσπασε ανάμεσα στο ΚΚΕ, τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΔΗΜΑΡ για τις θέσεις που θα έχουν οι βουλευτές τους στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, αφού και τα τρία κόμματα θέλουν οι βουλευτές τους να καθίσουν αριστερά, γιατί είναι όλοι αριστεροί και, όταν πάνε προς το κέντρο ή δεξιά, τους πιάνει ζαλάδα.


Από τη στιγμή που και τα τρία κόμματα θέλουν οι βουλευτές τους να καθίσουν αριστερά -και θα πρέπει να χωρέσουν όλοι-, υπήρξε η σκέψη να κάθονται οι βουλευτές του ΚΚΕ και της ΔΗΜΑΡ στα γόνατα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΚΚΕ αντέδρασε έντονα στην προοπτική να κάθεται η Λιάνα Κανέλλη στα γόνατα του Παπαδημούλη αλλά αντέδρασε και ο Παπαδημούλης γιατί η Λιάνα θα του τσακίσει τα γόνατα.


Παράλληλα, το ΚΚΕ ζήτησε να υπάρχει μια κενή σειρά καθισμάτων ανάμεσα στους βουλευτές του και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί υποστηρίζει πως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι ρεφορμιστές και μπορεί να μολύνουν τους γνήσιους κομουνιστές του ΚΚΕ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε να χτιστεί ένας δεύτερος όροφος -σαν πατάρι- στην αριστερά πτέρυγα της Βουλής και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να κάθονται πάνω από τους βουλευτές του ΚΚΕ και της ΔΗΜΑΡ και να τους πετάνε μπουγέλα.

Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ δεν τραβάνε και ιδιαίτερο ζόρι οι άνθρωποι για το πού θα καθίσουν, αφού το μόνο που τους ένοιαζε πάντα ήταν να πιάσουν μια καρέκλα και να μην μπορεί να τους κουνήσει κανείς – η ΔΗΜΑΡ είναι ο νέος Συνασπισμός.

Μπροστά στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, το ΚΚΕ ζητάει να καθίσουν οι βουλευτές του στα θεωρεία της Βουλής, ώστε να κάθονται πιο αριστερά από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και να πλημμυρίσει από ενθουσιασμό το λαϊκό κίνημα.

Στη Βουλή που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές μάλλον δεν θα υπάρχει πρόβλημα, αφού, αν συνεχίσει το ΚΚΕ τις παρελάσεις και την άρνηση σε όλα, θα μείνει εκτός Βουλής και τα στελέχη του θα κάθονται αριστερά στον καναπέ του σπιτιού τους.

Πάντως, ευτυχώς που υπάρχουν και δεξιά κόμματα στη Βουλή, γιατί, αν ήταν μόνο τα αριστερά κόμματα, η μισή Βουλή θα ήταν άδεια και οι βουλευτές θα στέκονταν όρθιοι στον αριστερό τοίχο.
Από την άλλη, εμείς ονειρευόμαστε επαναστάσεις και τα αριστερά κόμματα τσακώνονται για το πού θα κάθονται οι βουλευτές τους μέσα στη Βουλή. Ευτυχώς που δεν είναι αστοί και γραφειοκράτες.

απο τον πιτσιρικο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου