Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Το θολωμένο του μυαλό...

Τα οποιαδήποτε αποθέματα σοβαρότητας είχαν απομείνει στον Αντώνη Σαμαρά χάθηκαν κατά τη διάρκεια της δεύτερης προεκλογικής περιόδου. Όταν ένας αρχηγός κόμματος, χωρίς ηγετικό χαρακτήρα, σύρεται ανοιχτά στα επιχειρήματα των πιστωτών που έχουν σχεδιάσει την υποδούλωση της χώρας, δεν είναι ηγέτης. Χρησιμοποίησε και κάλυψε προπαγανδιστικές μεθόδους αισχρής κινδυνολογίας, υποσχόμενος ότι θα παρακαλέσει τους τροϊκανούς να χαλαρώσουν τη θηλιά που έχουν βάλει στους Έλληνες.


Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως παρουσίασε οικονομικό πρόγραμμα χωρίς αριθμούς, αυτός που υπέγραψε το Μνημόνιο, που στη θέση των αριθμών είχε παρενθέσεις!!!
ΣΤΗΝ εξαιρετικά αποκαλυπτική παρουσία του στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου enikos στο Διαδίκτυο, όπου ο Αντώνης Σαμαράς ανακρίθηκε από τους πολίτες, τα άκουσε για τα καλά. Ρωτήθηκε -για παράδειγμα- από πολίτη τι θα πράξει αν γίνει πρωθυπουργός και πάει να διαπραγματευτεί το Μνημόνιο και οι πιστωτές τού απαντήσουν "κύριε, αυτό είναι το έχεις υπογράψει φαρδιά - πλατιά και δεν το αλλάζουμε". Απαντούσε, απαντούσε και ξέχναγε το ερώτημα για να πιεστεί στο τέλος να απαντήσει αναφερόμενος σε κάποια ισοδύναμα μέτρα! Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως παρουσίασε οικονομικό πρόγραμμα χωρίς αριθμούς, αυτός που υπέγραψε το Μνημόνιο, που στη θέση των αριθμών είχε παρενθέσεις!!!


ΑΦΟΥ διαστρέβλωνε συστηματικά τις απόψεις και τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα, στην απόφαση για διάλογο με την Τουρκία σε ό,τι αφορά την ΑΟΖ, καθώς τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ των δύο χωρών είναι αρκετά πολύπλοκα, τον κατατρόπωσε λέγοντας ότι πρώτα καθορίζεις την ΑΟΖ και μετά συζητάς, διαφορετικά ο απέναντι δεν έχει κανένα λόγο να υποχωρήσει! Ούτε καν του πέρασε από το μυαλό ότι, στην αντίστοιχη διαφορά με την τρόικα, θεωρεί εγκληματικό να ακυρώσουμε πρώτα το Μνημόνιο και μετά να συζητήσουμε τις όποιες διαφορές μας με τους πιστωτές, σε ό,τι αφορά τόσο το Μνημόνιο όσο και τη δανειακή σύμβαση.

ΕΝΑΣ πολίτης, κηπουρός στο επάγγελμα, του έκανε το εξής μάθημα. Όταν με καλούν να φτιάξω ένα σωστό και ωραίο κήπο, το πρώτο που κάνω είναι να τον καθαρίσω από τυχόν μπάζα, να ξεριζώσω προσεκτικά τα παρασιτικά υπολείμματα, να φέρω καλό χώμα αν χρειαστεί, ώστε να πιάσουν τα φυτά, να ανθίσουν χωρίς να τα καταπιούν τα αγκάθια. Εσείς, παρατήρησε ο κηπουρός, όποιος περνάει έξω από τα γραφεία σας τον φυτεύετε στα ψηφοδέλτιά σας. Τι σόι κήπος είναι αυτός που περιμένετε να ανθίσει; Να ανοίξει η γη και να τον καταπιεί το μεγάλο ηγέτη της “φωτισμένης” Δεξιάς.

ΟΦΕΙΛΩ πάντως να ομολογήσω πως ήταν αποφασιστικός και στιβαρός με το πανεπιστημιακό άσυλο, λες και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτής της καταρρέουσας χώρας! "Τέρμα" -είπε- κάνοντας μια γρήγορη κίνηση με τα χέρια του. Δεν έχει καταλάβει τίποτα. Δεν έχει καταλάβει πως το πανεπιστημιακό άσυλο δεν είναι υπόθεση νόμου, αλλά σεβασμού στους “ναούς της γνώσης”. Υπάρχει ατύπως παντού και είναι ευθύνη των πανεπιστημιακών αρχών να προστατεύεται από όσους επιχειρούν να το υπονομεύσουν και να κάνουν κατάχρησή του. Δεν έχει καταλάβει ότι η μεγαλύτερη προίκα αυτής της χώρας είναι η δημοκρατία και ο πολιτισμός, η παιδεία της, που μπορούμε να κάνουμε ελκυστική σε όλο τον κόσμο. Δεν έχει καταλάβει πως αυτή η χώρα, χωρίς το οξυγόνο της δημοκρατίας, δεν μπορεί να ανθίσει.

ΑΦΗΣΑ για το τέλος την καλύτερη απάντηση του ηγέτη Αντώνη, στο ερώτημα πολίτη για το απαράδεκτο διαφημιστικό με τα παιδάκια του δημοτικού και τον δάσκαλο που δεν μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα της γοητευτικής μαθητριούλας "γιατί, κύριε, η Ελλάδα δεν είναι στο ευρώ;". Ο Αντώνης δήλωσε γοητευμένος από το διαφημιστικό, που του θύμισε -είπε- το παραμύθι του Άντερσεν, όταν ένα μικρό κορίτσι λόγω της παιδικής αθωότητας αναφώνησε ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός, όταν κανείς δεν τολμούσε, από φόβο, να το πει! Τι θέλει να πει ο Αντώνης; Τι έχει καταλάβει από την ανθρωπιστική κρίση που εξελίσσεται στην πατρίδα μας; Τίποτε απολύτως. Τον τρόμο πουλάει, τον φόβο των πολιτών θέλει να... αγοράσει για να κυβερνήσει τον τόπο. Γίνεται;

d.xristou@avgi.gr

απο την ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου