Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Φωνές από το παρελθόν.


«Ανάμεσα στην ατίμωση και τον πόλεμο, διαλέξατε την ατίμωση. Και θα έχετε τον πόλεμο.»
Ο Τσόρτσιλ, αν και υπερσυντηρητικός, είχε από νωρίς καταλάβει, ότι με τους ναζί δεν παίζεις. Είχε πει από το 1930 πως ο Χίτλερ, αν εξουσίαζε, θα έκανε πόλεμο με την πρώτη ευκαιρία. 
Ο  Άρθουρ Νέβιλ Τσάμπερλεν, αντίθετα, ακολούθησε την πολιτική του «κατευνασμού». Θεωρούσε ότι μπορούσε να συμβιβαστεί με τους ναζί. Τους δώρισε την Τσεχοσλοβακία  με τη συνθήκη του Μονάχου και τους άνοιξε την όρεξη. Και οι δύο πολιτικοί ανήκαν στο ίδιο στρατόπεδο. Ο Ουίνστον Τσώρτσιλ θεωρούνταν μέχρι να αρχίσει ο πόλεμος, λιγότερο δημοφιλής, αφού ο Τσάμπερλεν πάσχιζε για την ειρήνη. 
Ειρήνη με τους ναζί δεν υπάρχει. Ξεχάστε τη. Μόλις αισθανθούν εξουσία και δύναμη, επιτίθενται. Πόσοι ξέρουν ότι ο Β Παγκόσμιος Πόλεμος χαρακτηρίστηκε από μέσα ενημέρωσης της εποχής ανόητος, με την έννοια, ότι μπορούσε να αποφευχθεί η σφαγή, αν οι Γάλλοι κινούνταν εναντίον του Χίτλερ όταν οχύρωνε την Ρηνανία; Ο Χίτλερ δεν ήταν ακόμη έτοιμος για πόλεμο το 1936 και θα υποχωρούσε, όπως ο ίδιος παραδέχονταν.
 
Με τα αν δεν γράφεται Ιστορία. Σήμερα οι ναζί επιτίθενται ξανά. Τους αντιμετωπίζουμε τώρα, ή μετά. Το σίγουρο πάντως είναι, ότι θα τους αντιμετωπίσουμε.
Δείγμα «σκέψης» των ναζί: 
Ο όρος μπάσταρδο της Ρηνανίας (Rheinlandbastard) χρησιμοποιήθηκε στη Ναζιστική Γερμανία για τα παιδιά μικτής Γερμανικής και Αφρικανικής ή Μελανησιακής καταγωγής. Σύμφωνα με τις φυλετικές θεωρίες του Ναζισμού, τα παιδιά αυτά θεωρήθηκαν κατώτερα και στάλθηκαν για στείρωση! Μιλάμε για παιδιά.
Ο όρος έχει ρίζες στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν στρατεύματα, Γαλλικά κατά πλειοψηφία, έθεσαν υπό στρατιωτική κατοχή τη Ρηνανία μετά την ήττα της Γερμανίας. Κάποιες λίγες Γερμανίδες παντρεύτηκαν στρατιώτες των δυνάμεων κατοχής, ενώ άλλες απέκτησαν εξώγαμα παιδιά απ' αυτούς. Κάποια από αυτά τα στρατεύματα προέρχονταν από τις Γαλλικές αποικίες της Αφρικής, πρώην Γερμανικές . Στο Ο Αγών Μου, ο Χίτλερ χαρακτήρισε τα παιδιά που προέκυψαν από γάμους με Αφρικανούς στρατιώτες σαν "προσβολή στη Γερμανία". Αντιπαθούσε και τις μητέρες των παιδιών αυτών. 
Αν και ο αριθμός των αφρικανικής καταγωγής ατόμων στη Γερμανία την εποχή του Τρίτου Ράιχ ήταν ασήμαντος (περίπου 500-800 άνθρωποι σε πληθυσμό 60 εκατομμυρίων), οι Ναζί αποφάσισαν να πάρουν μέτρα εναντίον τους, καθώς μισούσαν τον πολιτισμό των μαύρων, θεωρώντας τον κατώτερο.
Τελικά, περίπου 400 παιδιά μεικτής καταγωγής συνελήφθησαν και στειρώθηκαν! Αυτή η τακτική εφαρμόστηκε μόνο στη Ρηνανία. Ο Χανς Μασσάκουι, ένας Γερμανο-Λιβεριανός από το Αμβούργο, ισχυρίστηκε στην αυτοβιογραφία του ότι οι Ρηνανοί μικτής καταγωγής στάλθηκαν σε στρατόπεδα εξόντωσης όπου και δολοφονήθηκαν.
Από wikipedia
Σήμερα λένε, ότι θα διώξουν τα παιδιά μεταναστών από τους βρεφικούς σταθμούς! Γι αυτό,  μούγκα ο Αντωνάκης. Γαργάρα. Όχι μόνο αυτό. Σιγοντάρει. Ο Σαμαράς πρέπει να αγαπάει πολύ τα παιδιά. Όπως ο Ηρώδης. Οφείλει να πάρει θέση. Είναι πιο σοβαρό και από την επίθεση στη Λιάνα.
 
Δολοφονούν ανθρώπους. Κτυπούν, απειλούν. Αστέ, καταλαβαίνεις τι κάνεις;  Άκου κι αυτό. Μικτοί γάμοι έγιναν και στην Ελλάδα. Έλληνες ή Ελληνίδες παντρεύτηκαν αλλοδαπές ή αλλοδαπούς. Αυτά τα παιδιά θα έχουν παιδικό σταθμό; Σκέψου. Μη λες επιδοκιμάζεις, ή μένεις αμέτοχος. Παίρνουν αέρα και αύριο θα λένε για σένα καλά σε κάνανε. Θυμήσου το.
Οι μετανάστες δεν σου ζήτησαν ενοίκιο για το σπίτι σου. Δε σου έφαγαν τα λεφτά της σύνταξης, δεν σου μείωσαν το μισθό. Θέλουν κι αυτοί να υπάρχει καλός μισθός και δουλειές. Μην κατηγορείς ανθρώπους, που κανονικά έπρεπε να είστε μαζί στον αγώνα, για να φύγουν οι κλέφτες. Και κάτι άλλο. Οι ναζί δεν ακουμπούν όσους ψήφισαν το Mνημόνιο. Aυτούς που γιαούρτωνες κι εσύ. Τυχαίο; 
Κοίτα τη Φώτο. Ο Μιχαλολιάκος «εγέρθηκε» μόνο στην Ντόρα. Κλαρίνο, σούζα, ο φύρερ. Κοίτα γλύκες , χαρούλες. Ευγένεια, σεβασμός προς τις γυναίκες, θα πεις. Ναι, όσο γι αυτό… φημίζεται. Κατάλαβες τώρα; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου