Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Μαθανε οτι γαμ....στε (αναδιαπραγματευομαστε το λενε αυτοι) πλακωσαν και οι "ανταρτες" !!!

Με τον οπλαρχηγο Παπουλια στην κορυφη της επιθεσης παμε για το "διπλο" στις Βρυξελλες!

Αληθεια ομως, ποιος ειναι ο Παπουλιας εκτος απο φυλακας αγγελος πρωθυπουργων σε δυσκολη θεση; Βλεπε Ανδρεα και δανεικα..και τωρα (δεν) βλεπε...Σαμαρα και αναδιαπραγματευση (!!!!!!)

Ειναι μονο ο προστατης αγιος του συστηματος; η και κατι αλλο ;

H απαντηση στην παρακατω παλια αναρτηση που βαζει τα πραγματα στη θεση τους.
Επαναφεροντας ταυτοχρονα το χαμογελο αισιοδοξιας στα χειλη του Ελληνικου λαου.
Ετσι για να θυμουνται οι παλιοι και να μαθαινουν οι νεωτεροι.


Καρολος Παπουλιας:
Εγω σε  ηλικια 15 ετων ημουν ανταρτης και πολεμουσα τον φασισμο!

Ακουγοντας αυτες τις λεξεις του συντροφου Παπουλια ντραπηκα για οσα εχω σουρει κατα καιρους στον προεδρο.
Εναν ανταρτη ειχαμε λοιπον στην "οικογενεια μας" (που λεει και ο Λουκιανος), και μεις τι καναμε; Ψαχναμε ξενα συμβολα να δυναμωσουν τον αγωνα μας. Και το "συμβολο" το'χαμε διπλα μας.

Ψαχναμε σε ξενες χωρες και μακρινες ηπειρους  την ωρα που το "συμβολο" βρισκοταν πεντε στασεις με το λεωφορειο απο το σπιτι μας η δυο στασεις με το μετρο. Πραγματικα ντραπηκα. Θελοντας λοιπον να βεβαιωθω οτι ο συντροφος Καρολος δεν υπολειπεται σε τιποτα απο αλλους επαναστατες που μονοπωλουν το ενδιαφερον, στραφηκα στο διαδικτυο.


Πατωντας λοιπον στο google τη λεξη ΤΣΕ (τι αλλο θα μπορουσα να αναζητησω;) μου εβγαλε ενα ωκεανο απο πληροφοριες για τον κομανταντε. Εμενα ομως ενα πραγμα με ενδιεφερε να μαθω. Τι εκανε ο Τσε οταν ο Καρ πολεμουσε τον φασισμο; 

Kαι εκει εφαγα τη μεγαλη σφαλιαρα και η ντροπη μου μεγαλωσε. Γνωριζοντας την ηλικια του συντροφου Καρ, η χρονολογια που επρεπε να ψαξω για τη δραση του Τσε ηταν το 1944. Οταν δηλαδη βρισκοταν στην ιδια ηλικια με τον συντροφο Παπουλια.

Η πρωτη σελιδα που βρηκα για την βιογραφια του Τσε ηταν στο Βικιπαιδεια.

Σας το μεταφερω οπως γραφεται στην εν λογω σελιδα χωρις δυστυχως να μπορω να σας μεταφερω την εικονα της απογοητευσης και της ντροπης που εναλλασονταν στο προσωπο μου.

Ο Ερνέστο Γκεβάρα γεννήθηκε στο Ροζάριο της Αργεντινής, γιος της Σέλια ντε λα Σέρνα και του Ερνέστο Γκεβάρα Λιντς, το μεγαλύτερο από τα συνολικά πέντε παιδιά της οικογένειας. Σύμφωνα με το πιστοποιητικό γέννησής του, γεννήθηκε στις 14 Ιουνίου 1928. 

Δηλαδη ενα χρονο μεγαλυτερος απο τον συντροφο Καρ.

To 1942 εγγράφηκε στο δημόσιο λύκειο Ντέαν Φούνες της Κόρδοβα. Οι σχολικοί του βαθμοί υπήρξαν πολύ καλοί στη λογοτεχνία, την ιστορία και τη φιλοσοφία, αλλά και πολύ κακοί στην αγγλική γλώσσα, τα μαθηματικά και τη φυσική ιστορία. Το 1948 γράφτηκε στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου του Μπουένος Άιρες, όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές του το 1953, χωρίς όμως να ακολουθήσει την κλινική πρακτική που απαιτούταν προκειμένου να είναι σε θέση να εξασκήσει το επάγγελμα του γιατρού.

Δηλαδη τον καιρο που ο συντροφος Παπουλιας μαχονταν τον φασισμο, ο Τσε ηταν ακομα σχολιαροπαιδο.


Δεν χρειαζομουν τιποτα αλλο.
Εκλεισα τη σελιδα μονολογωντας με πικρια: Τελικα ειναι αληθεια. 

                                 Οταν ο Τσε πηγαινε, ο Καρ γυριζε.

  Και μας για ακομα μια φορα μας εφαγε η ξενομανια. Ακομα και στα συμβολα του αγωνα. 

Τιμη και δοξα στον επαναστατη " ΚΟΜΑΝΤΑΝΤΕ ΚΑΡ ΠΑΠΟΥΛΙΑ"

1 σχόλιο:

  1. Μονο ο Αλεξης θα τους εφερνε γεραματα....μαζι με τον Στρατουλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή