Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Η θειά μου η Αμερσούδα και το ΚΚΕ

 Καρτερός Θανάσης

 Το παρακάτω κεντρικό σχόλιο του χθεσινού "Ριζοσπάστη" είναι τόσο χαρακτηριστικό για τον παραλογισμό στον οποίο οδηγεί η εμμονή σε μια λάθος πολιτική, ώστε αξίζει τον κόπο η αυτούσια παράθεσή του:


"Ο Παπαχρήστου των ΝΕΩΝ φαίνεται ότι κοιμάται και ξυπνάει με τον φόβο μήπως τον πετύχει πουθενά... ο Στάλιν. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι στο καβγαδάκι του (εργοδότη του) ΔΟΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ, παρεμβαίνει με άρθρο που έχει τίτλο «Ο Στάλιν έχει (ακόμη) θαυμαστές». 

Ο Παπαχρήστου σχολιάζει πως «ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ (...) δήλωσε ότι αυτά που έγραψα (όπως και το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας) θα μπορούσαν να προκαλέσουν και μηνύσεις, αλλά αυτό είναι έξω από την κουλτούρα τους! Προφανώς, αν σε γοητεύει ο σταλινισμός και οι μέθοδοί του, τι να σου κάνουν οι μηνύσεις σε δημοσιογράφους. Θέλει πιο δραστικές λύσεις». 

Οι διενέξεις του ΣΥΡΙΖΑ με μερίδα των εκδοτών (γιατί άλλοι εκδότες και επιχειρηματίες τον «παίζουν» με τα μπούνια) είναι δικό τους πρόβλημα, αν και θα πρέπει να προβληματίσει τον λαό η υπόγεια κόντρα ανάμεσα στα επιχειρηματικά συμφέροντα που συγκρούονται για κεντροαριστερές ή κεντροδεξιές κυβερνητικές λύσεις μετά τις εκλογές. Το να μπλέκουν όμως σ' αυτή την αντιπαράθεση τον Στάλιν, κάνοντας ωμό αντικομμουνισμό (ο Παπαχρήστος και ο ΔΟΛ είναι «μανούλες» σε τέτοιους ρόλους) δείχνει ότι το πραγματικό τους πρόβλημα δεν είναι οι διενέξεις για τη... δημοσιογραφική δεοντολογία ένθεν κακείθεν, αλλά ο αντικομμουνισμός μέσω της λιωμένης καραμέλας περί Στάλιν. Εκεί συναντιούνται και συμφωνούν τα ΝΕΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο κι αν προσπαθούν να το κρύψουν".

Δηλαδή, αν καταλάβαμε σωστά:

Πρώτον, υπάρχει υπόγεια σύγκρουση επιχειρηματικών συμφερόντων σήμερα στην Ελλάδα -τα μεν με τον ΣΥΡΙΖΑ, τα δε με τους αντιπάλους του.

Δεύτερον, υπάρχουν εκδότες και επιχειρηματίες σήμερα που παίζουν με τα μπούνια τον ΣΥΡΙΖΑ

Τρίτον, η αθλιότητα των "Νέων" με τους μάρτυρες στη δίκη της 17Ν και η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ είναι «καβγαδάκι».

Τέταρτον, όταν ο Παπαχρήστος καταγγέλλει για σταλινικό τον Σκουρλέτη, τότε κρυφός στόχος και των δύο είναι να διασύρουν το όνομα του Στάλιν. Στον αντικομμουνισμό -και μάλιστα ωμό- συνεπώς συναντιούνται "Νέα" και ΣΥΡΙΖΑ.

Πέμπτον, η θειά μου η Αμερσούδα τρία βρακιά φορεί - αυτό είναι το πιο σοβαρό σχόλιο που σηκώνει η περίπτωση...

απο την ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου