Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Όλοι το Σάββατο 12/11 στις 12 μ. στην Αντιφασιστική Διαδήλωση, Περιβολάκι Νίκαια

Έξω οι νεοναζί από τη Νίκαια
Ντόπιοι και μετανάστες ενωμένοι
… ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία και το ρατσισμό



Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής προχωράνε το Σάββατο 12/11 σε ρατσιστική συγκέντρωση μίσους στην πλατεία Αγ. Νικολάου στη Νίκαια με ομιλητή τον αρχιτραμπούκο γραμματέα τους Νίκο Μιχαλολιάκο.

Η επιδρομή της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, είναι πρόκληση για κάθε εργαζόμενο και νεολαίο που ζει σε αυτή τη γειτονιά. Τολμούν να πατήσουν το πόδι τους σπέρνοντας το ρατσιστικό τους δηλητήριο σε μία ιστορική πλατεία, όπου οι ναζί δολοφόνησαν χιλιάδες αντιφασίστες στη διάρκεια της κατοχής. Δεν πρέπει να τους το επιτρέψουμε.


Παραμονές της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, με συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑ.Ο.Σ επιχειρούν να προωθήσουν τον αποπροσανατολισμό των ευθυνών για τις πολιτικές των κυβερνήσεων που σπέρνουν τη φτώχεια, τη λιτότητα, την ανεργία και να μετατρέψουν τους μετανάστες σε αποδιοπομπαίο τράγο, όπως ο Χίτλερ φόρτωνε τη κρίση στο μεσοπόλεμο στους Εβραίους.

Η ανθρωπότητα πλήρωσε βαρύ τίμημα με τα εκατομμύρια των νεκρών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, της ναζιστικής κατοχής στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και το ολοκαύτωμα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Είναι πρόκληση να μιλάει για «εγκληματικότητα» μια συμμορία με καταδικασμένο υποψήφιο περιφερειάρχη για εκτέλεση συμβολαίων θανάτου, που ο αρχηγός της χαιρετάει ναζιστικά στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας με συνοδεία μπράβων.

Ξέρουμε ότι σε όποια γειτονιά, όπως στον Αγ. Παντελεήμονα, κάνουν την εμφάνισή τους αυτό που ακολουθεί είναι μαχαιρώματα, επιθέσεις και τραμπουκισμοί απέναντι σε μετανάστες και ντόπιους εργαζόμενους και νεολαίους. Στην ίδια πλατεία τον Μάρτη του 2011 είχαν γίνει μαχαιρώματα δύο πακιστανών μεταναστών. Ακολούθησαν δεκάδες επιθέσεις στην περιοχή του Village Park Ρέντη στις στάσεις ακόμα και μέσα στα λεωφορεία.

Δεν πρέπει να αφήσουμε αυτούς τους δολοφόνους να τρομοκρατούν στους δρόμους και στις πλατείες της περιοχής μας με την κάλυψη και την ανοχή της αστυνομίας. Εχθρός μας είναι η πολιτική της κυβέρνησης, της τρόικας, της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Καλούμε τους Δήμους, τα συνδικάτα, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, τις κινήσεις υπεράσπισης δικαιωμάτων, τους αντιστασιακούς της Κοκκινιάς να δώσουμε μαζική ενωτική απάντηση.
Ήρθε η ώρα να τους διώξουμε και από τη Νίκαια και από κάθε γειτονιά.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΡΕΝΤΗ
ΠΕΝΤΑΜΕΛΗΣ ΕΙΝΑΠ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ: “ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΝΙΚΑΙΑΣ- ΡΕΝΤΗ”, 

“ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ -ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ”,
“ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ -ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ”
ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ,
ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ,
ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ,
ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ


Κυριακατικο
ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου