Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Έσπασε το άσυλο στο ΑΠΘ (Βίντεο)

Λίγο πριν από τις 9,30 το βράδυ, περίπου μία ώρα μετά τη λήξη της πορείας για τη φετινή επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και αφού είχαν προηγηθεί σποραδικά επεισόδια χαμηλής έντασης, μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις, της κυβέρνησης της ενωμένης δεξιάς του Παπαδήμου, έσπασαν το πανεπιστημιακό άσυλο του ΑΠΘ, εφαρμόζοντας κατά γράμμα το νέο υπέραυταρχικό νόμο πλαίσιο ΠΑΣΟΚ, Νέας Δημοκρατίας, ΛΑΟΣ και Δημοκρατικής Συμμαχίας.



Άλλες διμοιρίες από τη Θεολογική Σχολή και άλλες από την κεντρική είσοδο της πανεπιστημιούπολης, μεταξύ της Αίθουσας Τελετών και της Βιβλιοθήκης εισέβαλαν συντονισμένα μέσα στο ΑΠΘ, κάνοντας εκτεταμένη χρήση χημικών, χτυπώντας όποιον έβρισκαν μπροστά τους και προχωρώντας ακόμα και σε συλλήψεις στο σωρό μέσα στο χώρο του ασύλου. Τα ΜΑΤ έφτασαν μέχρι τα σκαλιά της Αίθουσας Τελετών του ΑΠΘ και προσπάθησαν να μπούνε ακόμα και μέσα στο κτίριο, που ήταν γεμάτο από κόσμο, προκαλώντας σκηνές πανικού και τρόμου.

Μία διμοιρία κατάφερε τελικά να μπει μέσα στο φουαγιέ της Αίθουσας Τελετών, αλλά απωθήθηκε από τον κόσμο που ήταν εκεί συγκεντρωμένος. Οι φοιτητές, που παρέμειναν στην πανεπιστημιούπολη μετά το τέλος της πορείας, κατάφεραν να ανασυγκροτηθούν μέσα σε λίγα λεπτά και δυναμικά μπόρεσαν να πετάξουν έξω από το άσυλο τις διμοιρίες των ΜΑΤ, που προς στιγμή πανηγύριζαν για την «κατάληψη» του ΑΠΘ.  



http://www.alterthess.gr/

1 σχόλιο: